National Trust axlar 1 300 jobb när det kämpar mot de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset

National Trust

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: PA)



National Trust har meddelat nästan 1300 förlorade arbetstillfällen, eftersom det kämpar mot de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset.



Organisationen, som först varnade för nedskärningar i juli, har bekräftat 514 obligatoriska och 782 frivilliga uppsägningar.



Den sade att den senaste omgången av kostnadsbesparingar kommer att spara organisationen 59 miljoner pund per år.

Ytterligare 41 miljoner pund kommer att sparas inom områden som resor, kontorskostnader och marknadsföring när det går över till digital kommunikation.

Coronakrisen har drabbat nästan alla aspekter av inkomst för Trust, som har 5,6 miljoner medlemmar i hela Storbritannien.



I mars tvingades den stänga alla sina hus, trädgårdar, parkeringsplatser, butiker, kaféer och evenemang.

Dagens siffror är utöver 162 personer som blev konsulterade efter att 124 miljoner pund projekt stoppades i början av pandemin.



Hundratals sajter har nu öppnat igen - men Trust förlorar fortfarande pengar för varje dag (Bild: National Trust/PA)

Det tar det totala antalet uppsägningar till 1 458.

tej lalvani nettoförmögenhet

Företaget sa att det redan hade sparat miljoner pund genom att frysa rekryteringar, använda sig av reserver, låna, stoppa eller skjuta upp projekt och minska marknadsförings-, rese- och kontorskostnader.

Generaldirektör Hilary McGrady tackade personal, volontärer och medlemmar som delade sina åsikter om förslagen och sa att samrådet hade gjort det möjligt för förtroendet att anpassa sina planer samtidigt som de gjorde de besparingar det krävde.

Hon sa: ”Det här är en mycket smärtsam tid för så många organisationer, företag och samhällen. Förtroendet är bara lika starkt som det är på grund av dess folk - vår personal, volontärer och supportrar.

'Ingen ledare vill tvingas meddela några uppsägningar, men coronaviruset betyder att vi helt enkelt inte har något annat val om vi vill ge välgörenheten en hållbar framtid.

”Vi har uttömt varannan väg för att hitta besparingar, men tyvärr måste vi nu komma överens med att vi kommer att förlora några kollegor.

'Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja dem som lämnar, och andra som drabbas av dessa betydande förändringar.

Trust sa att det totala antalet uppsägningar är hälften av vad som ursprungligen planerades under samråd

'Genom att göra dessa förändringar nu är jag övertygad om att vi kommer att ha goda förutsättningar att möta de utmaningar som väntar, skydda de platser som besökare älskar och naturen behöver och se till att vårt bevarandearbete fortsätter långt in i framtiden.'

De 514 obligatoriska uppsägningarna omfattar 62 timanställda, medan de 782 frivilliga uppsägningarna omfattar 146 timanställda.

McGrady sa att National Trust skulle fortsätta att öppna så många platser som möjligt medan Storbritannien kämpade mot Covid-19 och regeringens restriktioner kvarstod.

'De platser och saker National Trust bryr sig om behövs nu mer än någonsin och kommer att fortsätta att spela en viktig roll när våra nationer återhämtar sig och återhämtar sin anda och välbefinnande', sa hon.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

paulo dybala man utd

'Vårt fokus kommer att förbli på den nytta vi levererar till människor, varje dag. Vi måste nu fokusera på att komma ur denna kris i en stark position. '

Generalsekreterare för Prospect -facket Mike Clancy sa att det var ett stort antal arbetsförluster, men arbete från representanter och tjänstemän hade inneburit att de obligatoriska uppsägningarna var lägre än vad det kan ha varit.

Han sa: 'De långsiktiga utsikterna för National Trust och tillgången till dess fastigheter och marker är oerhört viktiga både för anställda och för nationens kulturella hälsa.

'Den nuvarande planen är förödande för dem som förlorar jobb de älskar, men är ett rimligt sätt att gå vidare och minimera förlorade jobb samtidigt som man förhoppningsvis skyddar National Trusts framtid.'

Se Även: