Mysteriet om Steve Irwins dödstejp - vad hände med förlorade filmer från de sista ögonblicken

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

När Steve Irwin kämpade med krokodiler, ormar och hajar hade han en regel - och det var att kamerorna måste fortsätta rulla.



'Han säger åt sitt kamerateam att alltid filma', sa hans IMDb -biograf Tommy Donovan.



'Om han behöver hjälp kommer han att be om det. Även om han äts av en haj eller krokodil är det viktigaste att han vill att den ska spelas in. Om han dog skulle han bli ledsen om ingen fick det på band. '



vad är dag prick kommer itv

Steve & rs önskan gick tragiskt i uppfyllelse för 14 år sedan idag när han dödades av en stingray i en freakolycka utanför Australiens Great Barrier Reef.

Han hade inledningsvis börjat sin dag med att leta efter tigerhajar till hans show, Ocean's Deadliest, men när han såg strålen på 220 lb ligga på havsbotten utanför Batt Reef visste han att det skulle vara perfekt för hans åttaåriga dotter & apos; s serie, Bindi the Jungle Girl.

Steve Irwin fick sitt lag att lova att de inte skulle sluta filma, även om han var i trubbel

Steve Irwin fick sitt lag att lova att de inte skulle sluta filma, även om han hade problem (Bild: Reuters)



Tillsammans klättrade Steve, 44, och kameramannen Justin Lyons upp i bröstets djupa vatten och förväntade sig att den vanligtvis lugna varelsen skulle simma iväg när Steve närmade sig och gav dem det perfekta skottet.

Men istället stod djuret fast. Och när & apos; Crocodile Hunter & apos; Steve passerade över toppen, den höjde den knivskarpa svansen och huggade honom hundratals strejker på några sekunder & apos ;.



Justin insåg inte svårighetsgraden av attacken och fortsatte att filma och fångade varelsen när den äntligen simmade iväg. Men när han pannade tillbaka till Steve och såg honom omgiven av blod, visste han att något hade gått väldigt fel.

När kamerorna rullade, lyfte han tillbaka Steve till deras uppblåsbara båt och sprang tillbaka mot huvudfartyget, Croc One, när stjärnan vred sig i smärta från giftet.

Båda fruktade att han fick en punkterad lunga och besättningen utövade tryck på det massiva såret på Steve's bröst när Crocodile Hunter gick i chock.

Steve dog i en olycka för 14 år sedan idag

Steve dog i en olycka för 14 år sedan idag

”Han hade svårt att andas. Även om vi hade kunnat få honom till en akutmottagning i det ögonblicket hade vi förmodligen inte kunnat rädda honom eftersom skadorna på hans hjärta var enorma, säger Justin.

'När vi kör tillbaka ropar jag på en av de andra besättningarna i båten för att lägga handen över såret och vi säger till honom saker som:' Tänk på dina barn, Steve, vänta, häng, häng på, vänta. & apos; '

Kanske när han visste att hans skador var mycket allvarligare än misstänkta, fick kamerorna till och med det hjärtskärande ögonblicket Steve vände sig till Justin och sa lugnt: 'Jag dör.' Det skulle vara hans sista ord.

Väl tillbaka på Croc One tog en andra kamrat över så Justin kunde ge Steve mun-till-mun-något han fortsatte att göra i en hel timme tills sjukvårdare tog en titt på honom och förklarade honom död.

- Steve hade den här regeln att oavsett vem som skadades måste vi fortsätta filma, sa han.

'Stingray -attacken, HLR och medicinska insatser fångades alla på film.'

Familjen Irwin Bindi, Steve, Robert och Terri

Familjen Irwin Bindi, Steve, Robert och Terri (Bild: ITV)

simon cowell och lauren silverman

Under de förvirrande dagarna som följde överlämnades tejpen till polisen i Queensland för att hjälpa till med deras undersökningar.

Rykten gick omedelbart att det skulle visas på TV men Discovery Communications, nätverket som gjorde Steve till en stjärna, insisterade på att filmerna aldrig skulle se dagens ljus.

Producent och regissör John Stainton - som var på båten den dagen och såg den spökande inspelningen - sa att den var för störande för att någonsin kunna visas

Terri, Bindi och Robert har fortsatt Steve's arv

Terri, Bindi och Robert har fortsatt Steve's arv (Bild: WENN.com)

'Jag menar, det borde förstöras', sa han till CNN: s Larry King Live.

'När det äntligen släpps [från dödsfallet] kommer det aldrig att se dagens ljus. Någonsin. Någonsin. Jag såg det faktiskt, men jag vill inte se det igen. '

Ändå sökte miljontals människor på nätet efter de upprörande bilderna, och de fortsätter att göra det än idag. Men vad hände med bandet?

År 2007 sade myndigheterna att de hade förstört allt utom ett exemplar, som de gav till Steve 's förstörda änka Terri.

Hon hade alltid känt till sin mans önskan att få hans död filmad, men för henne var dess existens för mycket och hon förstörde den utan att någonsin titta på den.

Terri sa till You magazine 2018: 'Efter att Steve dog såg 100 miljoner tittare en video av hans död som släpptes på YouTube.

Den filmen var en fullständig påhitt som utnyttjade människors sorg. Jag har aldrig sett den riktiga filmen. Varför skulle jag? Jag vet hur min man dog och jag var lättad över att barnen inte var på båten som de brukar vara; Det hade varit fruktansvärt om de hade bevittnat det. '

Men enligt Terri finns det fortfarande en kopia som sitter i ett dammigt polisvalv någonstans.

Men när det gäller kamraten Justin är det där det ska stanna.

'Aldrig (ska det ses), av respekt för alla och hans familj, skulle jag säga nej', sa han.

'Jag vet inte vad som hände med det och jag hoppas att det aldrig skulle se dagens ljus.'

Se Även: