Matchfixning: Fotbollsspelare fångad på kameran och hävdade att han fick 70 000 pund för att bli utvisad

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Sam Sodje slår Lee Barnard i ljumsken

Clash: Sam Sodje slår Lee Barnard i ljumsken(Bild: YouTube grab)



En före detta fotbollsspelare i Premier League är under utredning för påstådd matchfixning efter att han fångades på kameran och påstod att han kunde kasta matcher.



Ex-Nigeria-landskampen Sam Sodje hävdade också att han blev utvisad under en match mellan Oldham Athletic och Portsmouth i år efter att han slagit en rivaliserande spelare två gånger i ljumsken.



Sodje, som omedelbart fick rödkort när han spelade för Pompejus i League One -sammandrabbningen, hävdade i den hemliga inspelningen att han fick böter på 10 000 pund - men fick 70 000 pund i fickan.

Den tidigare spelaren hävdade också att han kunde 100 procent garantera att vissa händelser kan hända i spel mot hårda pengar.

Sodje började sin karriär med Stevenage Borough innan han gick med i klubbar som Brentford, Reading och Charlton Athletic.



Han är nu en fri agent efter att ha lämnat Portsmouth i år.

National Crime Agency bekräftade för Sunday NEWSAM att de undersökte påståenden om att den tidigare fotbollsspelaren också hävdade att han kunde kasta Premier League-matcher.



En talesman sade: Vi har fått lite information men eftersom det nu är en live -utredning kan vi inte säga något mer.

Förra månaden meddelade NCA att den hade inlett en undersökning av vad den beskrev som 'ett misstänkt internationellt olagligt vadslagningssyndikat'.

Gambling på matcherna tros ha ägt rum på asiatiska bettjänster och än så länge tror utredarna inte att brittiska spelmarknader är inblandade.

På tal om de senaste rapporterna sa Football League: s chef Shaun Harvey: ”Vi behandlar alla anklagelser om kriminell verksamhet i våra tävlingar med största allvar.

Med tanke på att det pågår en polisutredning i denna fråga kan vi inte kommentera ytterligare i nuläget. Även om vi skulle uppmuntra alla som har bevis att rapportera det till polisen.

'Vi kommer att ge vårt fulla bistånd till polisen under deras utredning.'

I ett uttalande sade fotbollsförbundet: 'FA är medveten om National Crime Agency -utredningen och arbetar nära med KV och andra myndigheter. Vi kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer för närvarande. '

En talesman för spelkommissionen sa: 'Gambling Commission har reagerat snabbt för att stödja denna pågående National Crime Agency -utredning och fortsätter att ha kontakt med både NCA och Football Association.'

Se Även: