Mammas smarta snabbköp för att spara pengar på biologiskt nedbrytbara matavfallspåsar

Återvinning

Ditt Horoskop För Imorgon

Du måste använda rätt sorts väska, men det står inte var du ska hämta den



tess daly och vernon kay

Att se till att matavfallet ligger i rätt, komposterbar, rådsgodkänd påse när du lägger ut papperskorgarna är ett krångel.



Du kan köpa reservväskor online, men de är ofta tunna, benägna att dela sig och du vet inte förrän du försöker använda dem.



Ännu värre, om du har beställt i bulk för att spara pengar, är du sedan kvar med dussintals påsar för att komma igenom för att undvika slöseri.

Men mamma-av-två Mel hittade en väg runt problemet-använd helt enkelt de komposterbara bärpåsarna som Co-Op erbjuder shoppare istället.

Billigare än att köpa dem online, accepteras av fullmäktige och du kan också bära hem ditt köp i dem (Bild: Co-Op)



'Co-op-påsarna är så mycket mer praktiska. De är starka och mycket rymligare än vanliga matåtervinningsbehållare så att ingen mat faller ut ur toppen när du tömmer papperskorgen, säger Mel till NEWSAM Money.

'Storleken gör dem också enkla att knyta och jag har aldrig haft en delning.



gratis superspararleverans

'De är också ett helt skuldfritt sätt att ta med hem din shopping om du glömmer din återanvändbara väska.'

De bättre nyheterna är att det inte bara är lättare att bara hämta dem när du behöver dem i din lokala Co -Op - det är också billigare.

För närvarande 150x 7L komposterbara Caddy -foder kostade £ 10,47 från Amazon - träna på 7p vardera, medan Co -Op -påsarna (8 liter, exklusive handtagets längd) kostar exakt samma sak som deras gamla väskor gjorde - 5p styck.

vem är fred sirieix partner

'De tränar ofta också billigare än de på rullar. Det faktum att själva påsarna inte är förpackade innebär att det är ännu mindre avfall i samband med det, säger Mel.

Co-Op-påsarna är också starkare

'Shoppare-som glömmer sin väska för livet-kan använda de komposterbara påsarna för att ta med sig hem, transportörerna har sedan en sekundär användning som matavfall,' sa Co-Op när de komposterbara påsarna lanserades i 1 000 butiker i Storbritannien tillbaka i november.

selena gomez niall horan

'Påsarna kan förvandlas till torvfri kompost tillsammans med hushållsmatavfallet och är godkända för hemkompostering.'

Och du behöver inte oroa dig för att de inte accepteras heller, eftersom Co-Op har varit noga med att se till att påsarna finns i butiker där de accepteras av den lokala myndigheten i hushållens matavfallssamlingar.

Om du inte har en Co-Op i närheten kan du alltid lägga dina papperskorgar i en gammal tidning för insamling.

Ett kommunfullmäktige förklarar: 'Vi rekommenderar att du kantar din köksvagn med komposterbara foder (finns att köpa i stormarknader) eller gammal tidning. När din caddie är nästan full, binda toppen av fodret (eller vika över din tidning) och lägg den i din yttre matavfallskärl redo för insamling. '

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: