Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin recension: Komplex men tillgänglig mekanik gör detta till en bra ingång till Capcoms hitserie

Videospel

Ditt Horoskop För Imorgon

Capcoms djurdödsserie har redan sett stora framgångar i år med titeln Monster Hunter Rise. Capcom vill nu locka en ännu större publik med sin spinoff -titel Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.



Om du är ett fan av Monster Hunter -serien, så vet du förmodligen varför det har gått så bra. Dess kärnspelslinga - där spelare tar rollen som en jägare för att döda och fånga monster - är beroendeframkallande roligt, men har en brant inlärningskurva samtidigt.



Det stora djupet av dess anpassning, unika landskap och intensiva strider har gjort det möjligt att bli en av Capcoms bästsäljande serier.



Detta spel är väldigt annorlunda för tidigare titlar i serien (Bild: Capcom)

Nu tog spin-off-titeln Monster Hunter Stories de bästa elementen från huvudspelen och satte dem i en turbaserad RPG.

Monster Hunter Stories, som släpptes på Nintendo 3DS 2016, blev generellt väl mottagen och berömd för sin utmanande turbaserade strid och överflöd av sidouppdrag.



Det var inte alls den färdiga artikeln, men med funktionerna i Nintendo 3DS gjorde Capcom ett fantastiskt jobb.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin är inte en direkt uppföljare till sin föregångare så vem som helst kan hoppa rakt in. Men de som har spelat originalet kommer att känna till spelmekaniken.



Monster Hunter Stories 2 är en berättelse om en ung ryttare vars öde sammanflätas med en mystisk Wyverian -tjej som heter Ena, som har anförtrotts det sista Rathalos -ägget.

Stridsystemet är mycket komplext och givande (Bild: Capcom)

Nick gifte sig vid första ögonkastet

Vår hjälte ger sig ut på ett storslaget äventyr som kommer att testa band, vänskap med människor och monster, när de avslöjar mysteriet om den försvinnande Rathalos.

Till skillnad från spelen från huvudserien där berättelserna huvudsakligen fungerar som uppmaningar för nya lägen att låsas upp, kommer Monster Hunter Stories 2 med en riktigt underhållande historia.

Det är fantastiskt att se en annan sida till Monster Hunter, där ryttare och jägares ideologier krockar och leder till några djupa stunder.

Massor av monster från det förflutna återvänder (Bild: Capcom)

Karaktärerna är fyllda med anime -troper men är ändå mycket underhållande, vilket hindrar historien från att bli intetsägande. Det känns som att Capcom försökte locka till sig en lite yngre publik med teman i Pokemon -stil om vänskap och band.

Visuellt Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin är bokstavligen motsatsen till Monster Hunter Rise och andra huvudtitlar. Den behåller den animerade stilen från de första Monster Hunter Stories men förbättrar var och en av spelets estetik drastiskt.

george michael testamente

Hunter Stories 2: s värld är vackert utformad och lockar spelare att upptäcka alla dess underverk. Det är verkligen lätt att gå från huvudberättelsen för att bara gå och utforska alla små detaljer.

Karaktärsmodeller är mycket roligare än Rise, och ren glädje att titta på under scener. De övertygande stridsanimationerna är för mig en av de bästa delarna av spelet.

Monstertämningssystemet är förvånansvärt beroendeframkallande (Bild: Capcom)

Spelare kommer att älska att se deras favoritmonster utföra brutala anime-anfall som ser otroliga ut. Monster har inte tappat något av sin vildhet alls, om jag tycker det här spelet ger lite extra karaktär till våra favoritmonster.

Musiken i Monster Hunter Stories 2 är fantastisk, med varje tema som ger extra djup åt din totala upplevelse. Spelare kommer att förtrollas av de fantastiska instrumentala ensemblerna, från de episka balladerna till de intensiva stridsteman.

Varje spår skiftar alltid för att matcha situationen eller platsen du befinner dig i och de stora orkesterstyckena får bara varje situation att kännas episk.

Monster Hunter Stories 2 kommer med röstskådespeleri, och spelarna kan välja mellan japanska och engelska. Båda dubbarna fungerar bra för att förmedla känslorna i var och en av karaktärerna.

Spelet ser fantastiskt ut men där lider det fortfarande av prestandaproblem som ramdroppar och oroliga rörelser på sina ställen.

Detta är inte en deal-breaker på något sätt, men det känns som att spelet var optimerat för PC-versionen och inte Switch. Precis som tidigare poster, låter Monster Hunter Stories 2 dig skapa din ryttare och anpassningen är lika djupgående som någonsin.

Spelare kommer att kunna välja antingen en manlig eller kvinnlig ryttare och gå därifrån.

Berättelsen är fylld med fantastiska karaktärer (Bild: Capcom)

Karaktärsskapandet ger verkligen spelare full auktoritet till hur deras ryttare ser ut, ända till uttryck, hudton och rösthöjd.

Precis som tidigare Monster Hunter -titlar har Monster Hunter Stories 2 mycket djup med element som utrustning och förfalskning som också implementeras här.

Till skillnad från Rise finns det en enorm tonvikt på utforskning för att hitta Monsties, som är monster som du har knutit till.

Varje plats är enorm och fylld med ett överflöd av saker att göra från början. Det kommer att finnas områden som bara är tillgängliga genom att åka vissa kloster, men belöningarna är normalt sett värda det.

Huvudberättelsen är enorm med varje kapitel som tar flera timmar att slutföra och det är utan att göra undersökningen och provuppdraget som känns mycket som Rise.

Det är en stor värld att utforska (Bild: Capcom)

Förmodligen är huvudfokus utanför huvudberättelsen Monstie -jordbrukssystemet där spelarna måste hitta monsterägg i hålar och så småningom träna dem.

Spelare kommer att kunna hitta monsterhålor och sällsynta så snart de kan lämna Mahana Village. När en spelare hittar ett ägg kan de kläcka det och ta det med på sitt äventyr.

För att hindra spelare från att bli uppskjutna genom att kläcka samma Monstie om och om igen, kommer varje Monstie med en annan uppsättning gener. Dessa gener kommer att diktera vilka passiva och aktiva förmågor de lär sig när de växer.

Men om spelare inte är nöjda med deras Monstie -byggnad kan de använda Rite Of Channeling som gör det möjligt för spelare att handla olika gener mellan Monstie. Detta kan bli riktigt beroendeframkallande eftersom du bokstavligen kan skapa vilken partner du vill.

Detta monster tämningssystem har mer djup än andra spel i samma genre. Denna komplexitetsnivå kan dock visa sig riktigt överväldigande för nykomlingar.

Den största skillnaden i Monster Hunter Stories-serien ligger inom dess turbaserade stridsystem, vilket är en massiv förändring från realtidsspelarna som kan vara vana vid.

vad betyder 142

Det finns flera lager att bekämpa och självstudierna i spelet gör ett bra jobb med att gå igenom hur det hela fungerar.

niall horan och zoe whelan

Några av de Monsties du tycker är oerhört kraftfulla (Bild: Capcom)

Stridsystemet fungerar främst på ett klipp-, pappers-, saxsystem där spelare måste välja attacker som besegrar oppositionens val. Allt eftersom spelarna utvecklas gör kampen också med tillägg av släktskapsdrag, vapenbyte, dubbla attacker, sammandrabbningar och mer.

Det finns så mycket djup här och så många sätt att besegra monster att det är svårt att bli uttråkad.

Mitt enda klagomål är att hur fantastiska som några av stridsanimationerna är kan de pågå länge, och när du har ett lag fyllt med flera ryttare och monstier kan striderna verkligen fortsätta.

Lyckligtvis kan spelare påskynda strider vilket verkligen hjälper till att göra slipningen mycket mer välsmakande. Fans av serien som helhet kommer att vara glada att se att utrustning och förfalskning kommer tillbaka med några få skillnader.

Gratis uppdateringar kommer denna månad som kommer att lägga till nya Monstie's (Bild: Capcom)

Här behöver spelare inte oroa sig för att hitta specifika delar för att bygga ett objekt, men varje monsterdel är värd en viss mängd poäng. Dessa kan bytas ut för att få nödvändig utrustning eller artikel.

Läs mer

Senaste spelrecensionerna
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD Kristaller Game Builder Garage Legend of Mana Remaster

Dom

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin är ett friskt pust till monster -tämjegenren, med mängden djup som betalas till karaktärer och Monsties mycket välkomnande.

Hela äventyret är ett massivt berg att bestiga och det är utan allt extra innehåll. Det finns element i spelet som kan kännas överväldigande, men precis som andra Monster Hunter -spel kommer spelare bara att belönas med det belopp de lägger in i spelet.

Det finns vissa prestandaproblem, men det tar inte så mycket från helhetsupplevelsen. Även om detta kanske inte är Monster Hunter-spelarna som är bekanta med, är det ett fantastiskt spel som Capcom fantastiskt sett har tänkt sig att få en ny publik.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin är ute på PC och Nintendo Switch den 9 juli


Se Även: