Martin Lewis på de bästa sparkontona just nu när räntorna nådde botten

Besparingar

Ditt Horoskop För Imorgon

Hundratals högst betalande konton har försvunnit sedan starten av Covid-krisen(Bild: ITV)



Martin Lewis har utsett de bästa sparkontona för dem som vill stoppa undan sina pengar bland rekordlåga räntor.



Konsumentexperten talade på torsdagens ITV Money Show och sa till tittarna att några av de bäst betalande på marknaden just nu är välkända high street-banker, eftersom han uppmanade alla att shoppa för en bättre ränta.



Lewis berättade för tittarna att några av de bästa erbjudandena är klara lättåtkomliga konton - med Nationwide som leder vägen för dem med stora summor att investera.

Nationellt, sa han, betalar för närvarande 0,5% och du får tre strafffria uttag om året. Det betalar 0,01% på £ 1 uppåt och sedan 0,5% på saldon på £ 50 000 eller mer.

Aldermore, den andra som betalar högst, erbjuder 0,5% på besparingar på 1 000 £ eller mer-plus att du får obegränsat utan straff. Du kan läsa mer om hur lättåtkomliga konton fungerar, här .



Nationwide och Aldermore erbjuder några av de högsta priserna för första gången på år (Bild: Getty Images)

Lewis sa dock att tittarna också bör överväga kontant -ISA.



'Intressant, lättillgängligt kontanta ISA tenderar att betala sämre, men Synergy Bank slår just nu high street med 0,55% på upp till 20 000 pund.

'Cash ISAs är i huvudsak sparkonton som du aldrig behöver betala ränta på, så om du har mycket att lägga undan är det värt att överväga.'

Men det finns en fångst.

'Alla dessa priser är variabla, vilket innebär att du måste övervaka dem, och utbetalningarna kan sjunka,' förklarade Martin.

Spargris på cykelvagn

Help to Save är ett statligt system som syftar till att få människor på de lägsta inkomsterna att spara för en regnig dag

Om du vill ha en fast ränta - det vill säga en ränta som inte kommer att fluktuera - måste du välja en fast sparkonto (vi har mer information om hur de fungerar här) .

Alternativt kan de på Universal Credit överväga att gå med i programmet Help to Save.

Regeringens & Hjälp att spara konto betalar en 50% bonus och är tillgänglig för miljoner av dem med låga inkomster. Du kan spara upp till 50 £ i den i månaden.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

De som kvalificerar sig får 50p för varje £ 1 de sparar under fyra år. Sparare kan lägga bort allt mellan £ 1 och £ 50 varje månad och bonusarna betalas ut under andra och fjärde året.

Den goda nyheten är att om du kvalificerar dig nu men senare hittar ett jobb får du fortfarande bonusen.

Han föreslog också Livstid ISA som betalar 25% upp till £ 4000 per år och kan hjälpa dig att köpa ett hus eller spara till pension.

Sparare med betydande investeringar kanske också vill överväga ett statligt sparat och investerat konto med statligt stöd.

genomsnittlig förstagångsköpares insättning

Läs mer

Bästa sparkonton
Lättåtkomliga konton Sparkonton för barn Bästa kontanter ISA -konton Bästa obligationer med fast ränta

Den enda platsen där dina besparingar skyddas över gränsen på 85 000 pund är genom National Savings & Investments (NS&I) eftersom det stöds av regeringen.

NS & I -besparingar omfattas inte av FSCS. det får fullt stöd av statskassan, vilket betyder att alla dina insättningar är säkra.

Vi har en fullständig guide på hur säkra dina besparingar är och vem som äger dina pengar, här .

Se Även: