Genomsnittlig förstagångsköpare i Storbritannien nu £ 59 000 - kontrollera vad det är i ditt område

Huspriser

Ditt Horoskop För Imorgon

den

Det blir allt tuffare för de som hoppas köpa för första gången



Första gången köpare behöver nu i genomsnitt 59 000 pund för att komma upp på fastighetsstegen, har en rapport avslöjat.



Blivande husägare kommer att behöva 53 358 pund för att köpa ett hus i sydväst, 67 681 pund för att köpa i sydöst och 132 685 pund för att komma upp på stegen i London, fann rapporten från Halifax.



I hela landet är den genomsnittliga insättningen som krävs nu £ 58 989 - en ökning med 12 000 pund jämfört med förra året.

I London är hoppet ännu högre, med den genomsnittliga insättningen nedlagd under det senaste året £ 20 000 högre än 2019 till 2020.

Det belopp som behövs nu är £ 132,685, sa långivaren.



(Bild: Getty)

Husprishöjningar samt krav på att sätta ner en större insättning i procent av huspriset gör att förstagångsköpare har behövt stubba upp mer kontanter de senaste månaderna.



I hela Storbritannien är den genomsnittliga första insättningen nu £ 58,986 eller cirka 23% av husköpspriset, säger Halifax, vilket innebär en ökning med 11,677 pund jämfört med en genomsnittlig insättning på 47 309 pund eller 20% av husköpspriset per år sedan.

Det kommer när bankerna tvingades dra hundratals lån med låg insättning från marknaden i somras när verkligheten av Covid-krisen framkom.

Just nu finns det bara fem 95% lån-till-värde-inteckningsprodukter tillgängliga jämfört med 391 i mars 2020, enligt Moneyfacts. Majoriteten är också reserverad för mäklare.

Men det finns ett nytt hopp för köparna med lanseringen av ett nytt 5% bolånegarantisystem i vår.

Genom initiativet kommer statskassan att fungera som en borgensgaranti - vilket faktiskt betalar räkningen om hemmet tas tillbaka eftersom köparen inte kunde hålla jämna steg med återbetalningarna. Det kommer att lanseras i april.

i London har den genomsnittliga insättningsstorleken minskat av människor som tar sitt första steg på fastighetsstegen ökat med mer än 20 000 pund (Bild: Getty Images)

Hittills har ett antal vanliga långivare åtagit sig systemet, inklusive Lloyds, NatWest, Santander, Barclays och HSBC.

Blivande bostadsköpare kommer dock fortfarande att behöva se till att de träffar långivare & apos; kriterier för att kvalificera sig, vilket kan vara svårt för vissa eftersom pandemin tar ut sin rätt på arbetsmarknaden.

Andrew Asaam, bolånedirektör på Halifax, sa: 'Vi vet att begränsningar av lockdown har gjort det mer praktiskt utmanande för dem som köper och säljer, men stämpelskattesemestern har hjälpt till att öka rekordnivåerna för inteckning som de som hålls tillbaka av lockdown -loppet att göra besparingar.

'Att höja en insättning är fortfarande den största kampen för dem som vill ta sitt första steg mot fastigheten.'

Han fortsatte: 'Vi vet att förstagångsköpare kommer att dra nytta av steg som gör en insättning mer uppnåbar och vi är engagerade i att låna ut 10 miljarder pund för att hjälpa människor att köpa sitt första hem i år.

'Ytterligare stöd för lån med högt värde (LTV), till exempel att introducera en ny version av Help to Buy-inteckningsgarantisystemet i april, kommer att bidra till att göra sitt eget hem till verklighet för dem som inte har något annat sätt att få det att hända . '

Rich Horner, på MetLife, sa att köpare också bör överväga skydd efter Covid -krisen.

En rapport från försäkringsgivaren visade att en av sju husägare önskade att de hade den på plats förra året efter att ha tvingats från jobbet på grund av viruset.

'Trots en utmanande ekonomisk syn, såg många människor 2020 sin dröm om husägande till verklighet.

'Frimärksförlängningen för stämpelskatt som meddelats i budgeten, tillsammans med' statsgarantin 'på bolån, innebär att antalet husägare kommer att stiga ännu högre.

'Men, som & apos; Generation Rent & apos; blir & apos; Generation Buy & amp;

'De flesta av oss vill inte tänka på att bli sjuka eller ha en olycka, men verkligheten är att det kan hända vem som helst. Vissa kanske tror att de aldrig kommer att behöva det, men i slutändan inte har något på plats - vare sig det är en skyddspolicy eller besparingar - att falla tillbaka på. '

Ta en titt på vår 6 sätt att komma på fastighetsstegen för tips om hur man bygger en despoit.

Hur mycket kommer du att behöva för att komma upp på husstegen?

Att höja en insättning är fortfarande den största kampen för dem som vill ta sitt första steg mot fastigheten

Att höja en insättning är fortfarande den största kampen för dem som vill ta sitt första steg mot fastigheten (Bild: Getty)

Här är hur mycket du behöver i form av en insättning, enligt Halifax.

  • Nordöstra: 30 318 £

  • Yorkshire and the Humber: 34 341 £

  • Nordväst: £ 35,465

  • East Midlands: £ 40,818

  • West Midlands: £ 42,503

  • East Anglia: £ 52 984

    natasha kaplinsky justin bower
  • Wales: £ 33,919

  • Sydväst: £ 53,358

  • Sydost: £ 67,681

  • London: 132 685 pund

  • Nordirland: £ 30,150

  • Skottland: £ 36,085

Se Även: