Det missade samtalet som kostar dig £ 300 för att inte svara - den skrämmande nya telefonbluffen som förvirrar nätverk

Telefonräkning

Ditt Horoskop För Imorgon

En chockad kvinna tittar på hennes telefon

Dessa mystiska missade samtal lurar oss(Bild: Getty)



Du får ett missat samtal från ett 08 -nummer, bestämmer dig för att inte följa upp det och tänk inte mer på det.



Men då får du ett textmeddelande från din mobilleverantör som varnar dig för att din telefon blockeras på grund av hög användning.



Och de skickar dig en räkning för hundratals pund.

När du protesterar säger telefonleverantören att du ringde tillbaka numret. Inte bara det, men ditt samtal varade mellan 3 och 12 timmar. Och det är en räkning som kommer att kosta dig mycket pengar.

Det mystiska missade samtalet

Man på telefon

Hur telefonsamtalen återkommer är fortfarande okänt (Bild: Getty)



Detta verkar vara en ny typ av mobiltelefonbluff som kan kosta kunderna hundratals pund.

Offer som pratade med Daily Mail har berättat variationer av samma historia, alla utan att komma ihåg att ringa tillbaka numret på deras faktura. Speciellt inte på 12 timmar.



Vissa säger att de inte ens såg det missade samtalet, medan andra bara ignorerade det.

En kvinna, som vanligtvis hade en räkning på £ 9 i månaden, blev chockad över att upptäcka att hon var skyldig £ 90 efter ett samtal som hon inte svarade på.

En annan var bedrövad när hon fick veta att hon var skyldig 375 pund för ett samtal till ett 0845 -nummer - 41 gånger högre än hennes normala räkning.

365 dagars båtscen

Läs mer: Textfällan som betyder att du debiteras 45p för grundläggande meddelanden

Vodafone berättade först för henne att hon hade varit på linjen i 12 timmar, men hennes telefon visade bara ett missat samtal från numret och inget annat.

Alla offren som tidningen såg var Vodafones kunder, men mobiltelefonleverantören säger att det är en branschövergripande bluff.

Mobiltelefon vakthund Ofcom undersöker.

Numren verkar vara kopplade till 0845- och 0843 -nummer som ägs av skadehanteringsföretag.

Men det exakta sättet som bluffen fungerar är fortfarande oklart.

Hur man skyddar sig själv

Donald Sinden presenterade ett enormt förstoringsglas

Regulator Ofcom undersöker (Bild: NEWSAMpix)

Kunderna intervjuade av Daily Mail var tvungen att argumentera med Vodafone, som ursprungligen sa att de helt enkelt hade varit i telefon i timmar och ringt upp en stor räkning.

Den goda nyheten är att Vodafone och andra mobiltelefonföretag nu inser att det är en bluff.

Om du får ett samtal från ett misstänkt nummer 0845 eller 0843, anteckna det och kontrollera din nästa mobiltelefonräkning.

Läs mer: Texten som kostade en man 23 000 pund

En taleskvinna för Vodafone berättade Spegelpengar : 'Detta är en branschövergripande fråga som påverkar andra operatörer. Vodafones system har inte äventyrats eller kränkts på något sätt.

pumpa design för barn

”Våra säkerhetsövervakningssystem har identifierat att ett antal kunder har återkommit oönskade samtal, vilket har lett till att de debiteras betydande belopp.

'Vi har vidtagit proaktiva åtgärder för att säkerställa att ingen av de drabbade kunderna är ur fickan och har identifierat och blockerat numren som skapar detta problem.

'Eftersom det här är en branschövergripande fråga arbetar vi med Ofcom och andra operatörer för att identifiera och stänga den här frågan så snart vi kan.

En talesperson för Ofcom sa: Vi är mycket bekymrade över att höra om ett antal personer som får mobilavgifter som de inte förväntade sig. Ofcom arbetar med mobiloperatörer, branschexperter och partnerregulatorer för att fastställa orsakerna och åtgärda problemet.

Vi är glada över att Vodafone blockerar misstänkta nummer och återbetalar berörda kunder. Vi råder dem som tror att de påverkas att omedelbart kontakta sitt telefonbolag.

omröstning

Har du haft ett missat samtal från ett 08 -nummer nyligen?

2000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Se Även: