Textfällan som betyder att du debiteras 45 p för att skicka grundläggande meddelanden

Textmeddelanden

Ditt Horoskop För Imorgon

Smartphone i kvinnliga händer

Kör du avgifter?(Bild: Getty)



Du har inte varit utomlands, du har knappt ringt och du har obegränsade texter. Så VARFÖR ser din mobilräkning fortfarande större ut än du förväntade dig att den skulle vara?



Svaret kan bero på ett enkelt misstag som många av oss gör upprepade gånger, utan att inse.



Din smartphone kommer automatiskt att konvertera ett meddelande från SMS (kortmeddelandetjänst) till MMS (multimediatjänst) om du skickar samma text till mer än en person, förklarar Ernest Doku, mobilspecialist på uSwitch .

Och dessa är vanligtvis inte en del av din mobilprisplan.

Telefonföretag tar ut olika belopp för multimediameddelanden. EE och O2 laddar båda 40p, Tre laddningar 17.4p och Vodafone 45p.



Andra saker som du kanske inte vet kommer att kosta dig

Romeo och Julie talar emoji

Akta dig för emojis

Men det handlar inte bara om att spara dina semesterbilder för WhatsApp . Det finns många sätt att aktivera telefonen för att konvertera ditt meddelande till ett MMS.



kalorier i indisk takeaway

Doku sa: Att jazza upp det skrivna ordet med en kedja av emojis är ett stort nej. Återigen kommer du att debiteras ur paketet för ett MMS -meddelande.

Undvik också att skicka kontaktkort, videor och bilder, musik och platser och skicka inte en text till en e -postadress.

Slutligen, försök att hålla ditt meddelande kort och gott - skicka långa meddelanden som två texter för att undvika att bli debiterad.

Hur man slår anklagelserna

Ung kvinna som använder smartphone

Använd WhatsApp för att skicka bilder istället

Om du misstänker att du höjer MMS -avgifter kan du börja med att ändra dina vanor. WhatsApp låter dig skicka foton och videor till andra mobilnummer via wifi -anslutningar.

Vissa telefoner låter dig stänga av MMS -funktionen. Sök efter din telefonmodell för att ta reda på om du har det här alternativet.

Om du verkligen vill fortsätta att sms: a bilder och långa meddelanden, kontrollera om din telefonleverantör låter dig betala för 'tillägg' till ett reducerat pris.

vad gjorde ellie sotter den eller

5 andra avgifter att hålla utkik efter

Man tittar genom kikare

Bli inte gripen (Bild: Getty)

Vi frågade Doku vilka andra avgifter som fångar oss. Här är vad han sa:

1. Roaming runt i Europa

EU: s roamingavgifter kommer att upphävas, men - trots allt snack - låt dig inte luras att tro att detta redan har hänt. Priserna är kraftigt begränsade men kommer inte att tas bort helt förrän 2017.

Innan du åker över dammen på semester i år, checka in med din nätverksleverantör. Många har roaming -erbjudanden och paket som du kan dra nytta av.

2. Avgifter utan paket

Britterna spenderar 885 miljoner pund per år på avgiftsbelagda avgifter, enligt uSwitch-forskning. Och det finns en enkel fix. Om du överskrider dina minuter, texter och datagränser varje månad har du förmodligen fel taxa.

Be ditt nätverk att byta till ett mer lämpligt paket-du kan behöva betala för en något dyrare affär, men den extra kostnaden kommer säkert att vara lägre än de utebundna avgifterna du får.

långfredag ​​inget kött

3. Techy alla

Dagens barn kan sin väg runt en smartphone innan de är slut på blöjor. Om du lämnar dina egna enheter riskerar du att de får en rejäl notering i app-särskilt i till synes 'gratis att spela' -spel.

Håll koll på vad de gör och kom ihåg - du kan vanligtvis inaktivera dessa köp inom enhetens inställningar.

4. Push -meddelanden

Tror du att dina appar är avstängda? Tänk om. Kuggar kan vända bakom kulisserna.

Vissa smartphone -appar använder push -aviseringar - de 'användbara' små popup -varningarna - för att meddela dig när du har ett Facebook -meddelande eller en ny matchning på Tinder. Dessa konsumerar data och kan driva DIG över din datatillägg.

5. Rösta i tävlingar

Om du är en vanlig X-Factor-väljare eller har varit känd för att spendera natt efter natt med att rösta på hundduos på Britain's Got Talent, kanske du vill kolla vad ditt nätverk laddar. Sedan juli 2015 har sättet vi debiteras för att ringa premiumpriser och icke-geografiska nummer förändrats.

Den goda nyheten är 0800- och 0808 -nummer är nu gratis att ringa från mobiler . För andra dyra nummer, till exempel de som börjar 084, 087, 118 eller 09, betalar du nu en 'åtkomstavgift' till nätoperatören och en 'serviceavgift' till det företag du ringer till.

Men se upp - åtkomstkostnaderna varierar dramatiskt mellan nätverk, så se om dina jämförs positivt.

Se Även: