Mick Schumacher kritiseras av farbror som hävdar att stjärnan 'borde ha levererat bättre resultat'

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Mick Schumacher har mött kritik från många håll den här säsongen, även om han kanske hade förväntat sig att få lite mer stöd från sin egen farbror.



Men Ralph Schumacher har varit rakt igenom ärlig om sin brorsons framträdanden. Trots de senaste förbättringarna är den unge tysken fortfarande under press efter två rejäla och dyra krascher tidigare under året, samtidigt som han överglänss av Haas lagkamrat Kevin Magnussen .



vilken tid tesco stänger

Dansken dök upp i Ungern i helgen redo för en rad nya uppgraderingar av sin bil. Haas har väntat länge på detta och gav bland annat Magnussen nya sidostöd, kaross och bakbromskanaler att leka med i Budapest.



Samtidigt var Schumacher tvungen att hålla fast vid den ursprungliga designen av VF-22 eftersom teamet bara hade tillräckligt med delar för att ge en av sina förare uppgraderingen. Enligt Ralf har hans brorson bara sig själv att skylla för att han inte var den som valts ut att tävla med den nya spec-bilen.

'Det är vanligt och det var samma sak med andra lag förr', sa han Sky Sports i Tyskland ,' innan han tillade: 'Mick borde ha levererat bättre resultat i förväg.'

De nya delarna hjälpte inte Magnussen till ett starkt resultat i Ungern efter att ha fått skador i ett tidigt skede som tvingade honom att söka hjälp från sina ingenjörer. 'Vårt lopp äventyrades massivt genom att vi var tvungna att tävla för den svarta och orangea flaggan', sa han efter att ha slutat på 16:e plats.



 Ralf Schumacher har varit kritisk mot sin brorson Mick
Ralf Schumacher har varit kritisk mot sin brorson Mick ( Bild: Getty Images)

'Sen senare kunde vi inte riktigt koppla på det hårda däcket, så det var bra att gå av det och köra några varv på medelmassan. Det var positivt ur perspektivet att vi kunde sätta bilen på rätt spår och omedelbart mäta vad vi hoppades på. Det kommer bara att bli mycket arbete för att få ut varvtiden och det kommer att komma under de kommande tävlingarna.'

Schumacher slutade två platser före men var fortfarande långt borta från poängen. Han tillade: 'Det var återigen tuffare än vad vi förväntade oss att det skulle vara. Vi hoppades att C2-blandningen skulle fungera och det gjorde den inte, så strategimässigt spelade vi kanske på fel däck.



vem är våldtäktsmannen

'Vi hade en bra start, det är vad vi siktar på, men tyvärr kunde vi inte få det att hålla fast så det blev P14 på slutet. Jag tror att vi har mycket att se tillbaka på, analysera och förstå, så att vi för Spa har vet hur det nya paketet fungerar, vad vi behöver för installation och vad vi behöver för att vara snabba. Jag förväntar mig att det här paketet kommer att fungera ganska bra i Spa och om så är fallet kommer vi att veta det med säkerhet.'

Se Även: