Matthijs de Ligt -inträdet kastar nytt ljus på varför han snubbed Man Utd -överföring

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Juventus -backen Matthijs de Ligts senaste kommentarer tyder på varför han valde att gå med i Serie A -jättarna över Manchester United.



Holländska landskampen De Ligt flyttade till Juve för 18 månader sedan efter att ha kapat Ajax till semifinalen i Champions League när de blev dramatiskt utslagen av Tottenham.



kändis storebror 2012 line up

United tros också vara intresserat av att skriva på ungen, med Ole Gunnar Solskjær i desperat behov av en ny mitthalvdel vid den tiden.



Men nu är det klart att se varför han gick med i Turinbaserade Juventus istället, med De Ligt medgiven att han är en stor beundrare av klubblegenden och nu manager Andrea Pirlo.

Matthijs de Ligt har kastat nytt ljus över sina skäl för att gå med i Juventus och snubba Man Utd (Bild: YouTube/FootTruck)

Fram till 14 års ålder i Ajax spelade jag som en djupt liggande mittfältare och hade två modeller att följa: Sergio Busquets och Andrea Pirlo, sa De Ligt till Sky Sport Italia (via Fotboll Italien ).



vad betyder 422

Jag såg så många Pirlo -videor och gillade honom verkligen som spelare. Han var ett bra exempel för mig att följa.

De Ligt avslöjade också att arbetet tillsammans med så erfarna spelare som Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini har hjälpt honom att utveckla olika delar av hans spel drastiskt.



De Ligt medger att han har lärt sig mycket av att spela med Giorgio Chiellini på Juventus (Bild: NurPhoto/PA -bilder)

Bonucci är en så stark försvarare, tillade 21-åringen. Han har denna fantastiska vision och är mycket bra på bollen.

rejäl italienskt bröd tunnelbana

Han kan göra både långa och korta passningar exakt, och det är viktigt för mig, för jag vet att jag har mycket att lära i det avseendet.

Chiellinis markering i rutan är otrolig, jag har aldrig sett någon som honom. Jag säger ofta till honom att det ser ut som om han har en magnet i huvudet, han är alltid i rätt position. Han är verkligen otrolig.

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg!

Det har varit en hektisk säsong hittills - så se till att du inte missar en enda sak genom att registrera dig för det fantastiska nya NEWSAM Football -nyhetsbrevet!

Alla de senaste överföringsnyheterna och stora historierna kommer direkt till din inkorg. Du kommer inte att missa.

För att registrera dig, lägg din e -postadress högst upp i den här artikeln eller följ instruktionerna på den här länken.

Jag tror att jag är i bra form fysiskt, jag känner mig starkare och snabbare, samtidigt som jag också lärt mig enormt mycket taktiskt sedan jag kom till Italien.

min mamma 2 kvinna

På Ajax gjorde vi en hel del man-markering, medan det i Serie A är mer zonalt. Att ha erfarenhet av båda systemen gör mig därför till en bättre spelare.

Registrera dig till NEWSAM Football -e -postmeddelandet här för de senaste nyheterna och överför skvaller.

Se Även: