Man Utd gör en förfrågan om den tidigare Man City-stjärnan Leroy Sane efter Sadio Manes ankomst

Överföringsnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Manchester United har gjort en överraskande förfrågan om före detta Manchester City-yttern Leroy Sanes tillgänglighet när chefen Erik ten Hag fortsätter att utvärdera sina anfallsalternativ.



Sane har inte haft den jämnaste tiden sedan han återvände till Tyskland 2020 för att ansluta sig till Bayern München. Och den ankomst i sommar av Sadio Mane från Liverpool har väckt frågor om hur mycket speltid han kommer att få den här säsongen.



26-åringen startade bara 22 Bundesliga-matcher för Bayern förra säsongen och Manes övergång kommer sannolikt att påverka hans möjligheter ytterligare. Ten Hag anses vara nöjd med idén om Marcus Rashford och Jason Sancho på båda sidor om Anthony Martial i attacken under säsongen.



 Leroy Sane har kämpat för speltid den senaste tiden
Leroy Sane har kämpat för speltid den senaste tiden ( Bild: REUTERS)

Men han hoppas fortfarande kunna stärka sina alternativ och Sanes situation i Bayern betyder att han är en spelare av intresse. Ten Hag har tittat på en flytt för Ajax-yttern Anthony men de holländska giganterna vill inte förlora ytterligare ett stort namn till United efter att ha sett Ten Hag och Lisandro Martinez ta sig till nordväst.

Och även om de fortfarande kan få en affär för Anthony över gränsen, övervägs andra alternativ inklusive Sane. Sane's elitserien Erfarenhet betyder att han skulle behöva lite acklimatisering tillbaka till toppklassen och det faktum att han har vunnit fyra gånger titeln – två gånger med City och två gånger med Bayern – är också tilltalande.

Liverpools chef Jurgen Klopp har också kopplats ihop med Sane och är en känd beundrare av spelaren.



 Sane har dykt upp som en person av intresse för United
Sane har dykt upp som en person av intresse för United ( Bild: Getty Images)

Skall Manchester United försök att värva Leroy Sane? Säg din mening i kommentarsfältet nedan.

Ten Hag vill att United ska göra så många som fem värvningar i sommar men klubben har hittills bara levererat tre. På frågan om han hade velat ha mer innan hans lags Premier League-premiär mot Brighton , sa holländaren: 'Det skulle vara en bra situation. Men jag har en trupp och jag är nöjd med truppen.



är michael schumacher fortfarande i koma

'Den nuvarande truppen, de gör bra framsteg. Jag är nöjd med värvningarna fram till nu. Vi behöver bara ingen spelare, du behöver rätt spelare och det är punkten där vi jobbar tillsammans.'

Han tillade: Det handlar om rätt spelare och det finns många men jag kan inte ge kommentarer om en spelare som är under kontrakt i en annan klubb. När vi har nyheter kommer vi med dem. Du jobbar med den nuvarande truppen och sedan utvecklar du spelare som finns i din nuvarande trupp. I det här ögonblicket finns det spelare i den positionen och de presterar riktigt bra.'

Se Även: