M&S planerar att använda vitlöksbröd för att minska avfallet i butiker som omfattar 200 butiker

Marks & Spencer

Ditt Horoskop För Imorgon

Vitlöksbrödsfrysar kommer att dyka upp i fler butiker



Varje dag bakas nybröd i butik på M&S mathallar över hela landet och varje dag går mycket av det brödet tillvara.



kändis storebror 2012 line up

Men snarare än att se franska pinnar och boule hamna osålda efter att dörrarna stängts för kunderna har M&S kommit med en ny plan - förvandla det till fruset vitlöksbröd istället.



Från bara åtta platser tog personalen osålt bröd, fyllde det sedan med vitlökssmör och förberedde det för frysen.

De på nytt uppfunna vitlöksbrödsprodukterna säljs sedan som frysta med en förlängd hållbarhet på 30 dagar-priset 1 pund för en vitlökbaguette eller 1,80 pund för en tvillingförpackning och 2 pund för vitlöksboule.

Och det gick så bra med kunder, personal och ledning M&S har nu beslutat att lansera sin brödkonserveringsplan till alla 200 butiker.



M&S har inlett ett krig mot matsvinn (Bild: PA)

vithaj Storbritannien

M&S Food teknologidirektör Paul Willgoss sa: Våra kunder älskar färskheten och kvaliteten på våra bageriprodukter i butiken, men deras korta hållbarhet innebär att det kan vara ett utmanande område för avfall.



”Även om vi har gjort stora framsteg i att bättre förutsäga daglig efterfrågan på bagerier och påskynda vår välgörenhetsfördelning, har vi tittat på hur vi kan förnya våra processer för att säkerställa att vi ständigt förebygger slöseri.

'Genom att göra kvarvarande bröd till frysta vitlöksbröd skapar vi inte bara läckra nya produkter för familjens måltider, utan vi hjälper också Spark Change tillsammans med våra kunder att minska avfallet avsevärt.'

Matdonationer har mer än fördubblats på 2 år (Bild: AFP)

Förutom att frysa in och återanvända bröd för att sälja det, har M&S åtagit sig att donera mer av sina osålda produkter till de behövande.

flickor i skoluniform

Under Covid-19-krisen påskyndade M&S sina planer med en ny app, vilket gjorde det ännu enklare för butiker att donera överskottsmat.

Den nya appen hjälpte M&S att dubbla sina omfördelningshastigheter i vissa butiker och öka matdonationer totalt med 160% sedan 2018.

lucy davis på kontoret

Kedjan har också sänkt priserna i slutet av dagen mer aggressivt - sett att cirka 75% av produkterna når slutet av sin hållbarhet som nu säljs vidare.

Och om allt detta misslyckas använder M&S all mat som inte säljs eller ges till dem som behöver för att skapa energi för att driva hem och företag genom anaerob matsmältning snarare än att se att den hamnar i en papperskorg.

Se Även: