Liverpools tränare tror att den nya Premier League-regeln har 'räddat fotbollen'

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Liverpools assisterande chef Pep Lijnders menar att återinförandet av regeln om fem avbytare i Premier League har 'räddat fotbollen' mitt i ökande oro över överbelastning av matcherna.



Regeln har tagits in för kampanjen 2022-23, efter att den kontroversiellt avskaffades 2020 trots dess utbredda användning i cuptävlingar och toppligor i andra länder.



Reds chef Jurgen Klopp har varit en flitig förespråkare av regeln om fem avbytare för att skydda spelarnas välbefinnande, och Lijnders anser att det är avgörande med tanke på de ökande kraven på de allra bästa spelarna.



'Det stora den här säsongen och jag tror att den mest avgörande aspekten av den här säsongen kommer att vara hur lagen använder de fem subserna eftersom det kommer att förändras enormt. elitserien ”, berättade Lijnders för PA-nyhetsbyrån.

'Vi är verkligen nöjda med det eftersom det betyder att vi kan spela intensivt från minut ett till minut 95 – [då är det] hur man använder truppen, hur man hanterar att vi spelar var tredje dag.

'Jag tror att regeln räddade fotbollen, enligt min mening, för om du vill spela var tredje dag var detta ett av måsten att ha.



'Jag är verkligen glad att elitserien såg det, att klubbarna såg det men jag tror också att det är ett vapen.”

  Pep Lijnders säger att den nya regeln var avgörande med tanke på inverkan av spelöverbelastning på spelarna
Pep Lijnders säger att den nya regeln var avgörande med tanke på inverkan av spelöverbelastning på spelarna ( Bild: PA)

Ett av motargumenten till femdelregeln var att den ansågs gynna klubbar med större lag, med managers som regelbundet går in mot varandra i frågan.



Som den mest frispråkiga, skulle Klopp ofta engagera sig i media bråk med sådana som Sean Dyche och Chris Wilder, nu tidigare chefer för Burnley respektive Sheffield United.

På tal i februari efter en Champions League resa till Inter Milan där Jordan Henderson, Luis Diaz, Naby Keita och Roberto Firmino alla kom från bänken före timmen, med Firmino som gjorde en 2-0-vinst , avvisade Klopp påståendet att regeln gynnade sidor som hans.

'Ärligt talat, för folk att föreslå att det är en fördel taktiskt har ingenting att göra med det [hans argument]', sa han.

  Klubbarna kommer att kunna göra fem byten i Premier League den här säsongen
Klubbarna kommer att kunna göra fem byten i Premier League den här säsongen ( Bild: Actionbilder via Reuters)

'Absolut ingenting. Det är absolut inte sant att det ger oss en fördel. Jag kan inte fatta att det fortfarande diskuteras så här. Det är anledningen till att det i det här landet fortfarande inte är fem subs. I stort sett alla andra länder är det så.

'Det gör inte Bayern 20 poäng före andra lag eller i Italien helt plötsligt att de bättre lagen springer iväg med det. Det gör de inte. Det är en väldigt tight konkurrens. I det här landet gömmer vi oss bakom det faktum att: 'Det hjälper dem, jag kan inte se hur det hjälper oss.'

Pep Lijnders Intensity: Inside Liverpool FC - Our Identity, publicerad av Reach Sport, finns till försäljning 4 augusti från kl. Amazon

Se Även: