Liverpool drabbades av dubbelt skada när den unga duon uteslöts från öppningsmatchen i Fulham

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Liverpool kommer att sakna två av sina uppvuxna unga stjärnor när de börjar sin strävan att vinna elitserien på Fulham på lördag.



Chef Jurgen Klopp har drabbats av en dubbel skadesmäll inför säsongen, då två av de unga spelarna han pekat ut för stora roller under kampanjen uteslöts.



Ibrahima Konate - som spelade sig in i Champions League sista start XI mot real Madrid i maj, och även in i Frankrikes seniorlag, vann sina första landskamper - fick en knack i vänskapsmatchen mot Strasbourg.



Konate gick faktiskt ner två gånger under långa perioder med två olika skador under uppvärmningen på Anfield i söndags, där Jurgen Klopp avslöjade att han inte tyckte att problemet var alltför allvarligt.

Men det har visat sig vara tillräckligt oroande för Liverpool läkare för att utesluta honom från den inledande matchen av säsongen, med Joel Matip nu säker på att spela, efter att ha dykt upp tillsammans med Virgil van Dijk i Community Shield-vinsten Manchester City .

SÄG VAD DU TYCKER! Kan Liverpool vinna Premier League den här säsongen? Låt oss veta i kommentarsfältet



 Liverpools chef Jurgen Klopp förbereder sitt lag för sammandrabbningen på Craven Cottage på lördag lunchtid
Liverpools chef Jurgen Klopp förbereder sitt lag för sammandrabbningen på Craven Cottage på lördag lunchtid ( Bild: PA)

Och Curtis Jones kommer att gå med honom på sidlinjen, och lägga till ännu en skadefrustration för Englands U21-mittfältare, som drabbades av en rad små problem förra säsongen, inklusive en ögonskada som höll honom borta ett tag.

Jones dök upp i slutet av matchen mot City på lördagen och skulle dyka upp mot Strasbourg dagen efter, men han kände ett muskelproblem och det medicinska teamet bestämde sig för att undersöka ytterligare, enligt managern.



Det har fått de röda att utesluta Jones för besöket i Fulham efter ytterligare tester, där Klopp antydde: 'Han ville desperat spela, men sedan sa medicinska avdelningen nej och att vi behövde göra ytterligare tester.'

Naby Keita kommer att vara med i truppen för besöket i London, efter att ha återhämtat sig från en sjukdom som ställde honom utanför förra helgen, och Klopp föreslog förra helgen att målvakten Alisson skulle ha lagt ner tillräckligt med träningstid för att starta Premier League-säsongen, efter att ha missat. gemenskapens sköld.

Se Även: