Lidl öppnar 50 nya butiker i år och skapar 2000 jobb - se hela listan

Lidl

Ditt Horoskop För Imorgon

Lidl kämpar tillbaka efter att en Aldi sa att den planerar att ta över huvudgatan

Lidl kämpar tillbaka efter att en Aldi sa att den planerar att ta över huvudgatan(Bild: AFP)



Lidl har meddelat planer på att öppna dussintals nya butiker som en del av en expansionsdrift som också kommer att bana väg för 2 000 extrajobb.



Den tyska diskotekaren tillkännagav öppningarna som en del av ett löfte om att nå 1000 butiker år 2022.



Det sägs att 1,3 miljarder pund kommer att investeras i projektet, vilket inkluderar att öppna 50 nya butiker under de kommande 12 månaderna.

nomineringar för British Soap Awards 2014

Alla nya butiker kommer också att ha solpaneler och laddningsställen för elfordon, tillade en talesman.

Dagens tillkännagivande kommer när diskontern publicerade sin årliga lista över önskade platser - i huvudsak en & apos; önskelista & apos; platser där det är intresserat att förvärva webbplatser.



Listan innehåller över 1 000 områden där man hoppas kunna säkra hyresavtal med hyresvärdar.

Huvudfokus för de första 50 öppningarna är emellertid stadskärnor, stadskärnans kant, detaljhandelsparker och storstadsområden.



Livsmedelsaffären kommer att matcha Aldis åtagande att investera 1,3 miljarder pund i slutet av 2021 och skapa 4000 jobb

Livsmedelsaffären kommer att matcha Aldis åtagande att investera 1,3 miljarder pund i slutet av 2021 och skapa 4000 jobb (Bild: Getty)

Christian Härtnagel, på Lidl GB sa: Vi uppmanar utvecklare och hyresvärdar upp och ner i landet för att hjälpa till att hitta potentiella webbplatser för oss att bygga Lidl -butiker, vilket visar den fortsatta ambitionen vi har att ytterligare utöka vår butiksportfölj över hela landet.

'Trots utmaningarna under det gångna året lyckades vi fortfarande uppfylla vårt ambitiösa mål att i genomsnitt öppna en ny butik per vecka i Storbritannien.'

Livsmedelsbutiken kommer att matcha Aldis åtagande att investera 1,3 miljarder pund i slutet av 2021 med ett mål på 450 nya butiker.

Totalt säger budgetbutiken det vill öppna mer än 400 butiker i England, 30 i Wales och 20 i Skottland .

henry marshall stephanie cole

Målområdena inkluderar Brighton, Oxford och Bristol i söder, Birmingham, Warwick och Leicester i Midlands och Manchester, Liverpool och Warrington i norr.

I Wales har Cardiff, Newport och Swansea lyfts fram som viktiga områden, medan Edinburgh, Dumbarton och Shotts ses som viktiga platser för nya butiker i Skottland.

På samma sätt som Lidl, tittar Aldi på tomter i centrum eller i centrumkanten som är lämpliga för utveckling.

Föredrar du Lidl eller Aldi? Låt oss veta i kommentarerna nedan

Stormarknaden säger att varje område ska vara cirka 1,5 tunnland och rymma en butik på 20 000 kvadratmeter med cirka 100 parkeringsplatser.

De två kedjorna, som nu står för en betydande del av Storbritanniens marknadsandelar, möter ny konkurrens från nya ryska stormarknaden Mere som planerar att debutera i Storbritannien i år.

Mere, kallad 'den ryska Lidl', planerar att öppna mer än 300 butiker i Storbritannien inom tio år och säger har lovat att underskrida varje stormarknad när den kommer.

Det har sagt att det kommer att öppna butiker på platser där det inte finns någon rabatterad matbutik - även om det inte har något emot att vara nära en Lidl eller en Aldi, har Mere mer än 250 platser att välja mellan.

Mere, som handlar som Svetofor i Ryssland, har en extrem affärsmodell utan krusiduller.

orlando bloom och miranda kerr split

Dess butiker är stora lager med varor staplade på pallar. Shoppare tar bara saker direkt från lastpallarna - lite som kontanter och pengar, men för privatpersoner, inte för företag.

Leverantörer levererar direkt till butikerna och sänker kostnaderna för att behöva lagra varor någon annanstans.

En filial av Mere i Polen

Bara hävdar att det kan underminera varje stormarknad (Bild: Alamy Stock Photo)

Förutom färska livsmedel har befintliga Mere -butiker i Europa också kylt och fryst sortiment - och bara åtta anställda.

Butiker kommer att ha cirka 1200 artiklar, men kommer inte att sälja saker som tidningar, tidskrifter och andra premiummärken.

Detta hjälper den att hålla priserna nere, och den hävdar att den kan underskrida billiga stormarknader som Aldi och Lidl med upp till 30%.

Kedjan anses överväga öppningar i Devon, Stockport, Neath, Banbury, Selby, Bradford, Middlesbrough, Grantham, Kettering, Plymouth, Beckenham, Gloucester, Northampton, Cardiff, Oswestry, Barnsley, Sheffield, Exeter, Stretford, Southampton och south Skottland.

Svetofor har cirka 3200 butiker internationellt och har funnits i Europa sedan 2018. Det har redan butiker i Tyskland, Polen, Rumänien, Litauen, Lettland och Ukraina.

Förutom Storbritannien planerar det att snart expandera i Italien, Spanien, Grekland och Bulgarien.

Får mitt område en Lidl -butik?

Stormarknaden har inte meddelat exakt var den ska öppna de första femtio nya butikerna - istället har den beskrivit de områden den planerar att öppna i, som är:

denise welch ex make
  • Brighton
  • Oxford
  • Bristol
  • birmingham
  • Warwick
  • Leicester
  • Manchester
  • Liverpool
  • Warrington
  • Cardiff
  • Newport
  • Edinburgh
  • Dumbarton
  • Skott

Se Även: