Kate Middleton överraskar pappa genom att underhålla sin son på tåget medan han använde toaletten

Royals

Ditt Horoskop För Imorgon

En pappa som reste på ett tåg till Commonwealth Games i Birmingham har avslöjat hur han gick på toaletten - och återvände för att hitta sin son 'chattar glatt' med hertiginna av Cambridge.



Kate var med Prins William och deras mellanbarn Prinsessan Charlotte på spelen igår, där de ägnade sig åt sporter inklusive simning, hockey och gymnastik.



Och det verkar som att Kate använde kollektivtrafik för att ta sig till evenemanget som hölls i Midlands - och hon hade ett möte med fadern och sonen på tåget.



Matthew Syed, en tidigare Commonwealth Gold-vinnande bordtennisspelare, hade varit på tåget till Birmingham med sin son Ted.

  Kate Middleton som gjorde ett besök på Commonwealth Games igår
Kate Middleton som gjorde ett besök på Commonwealth Games igår ( Bild: Getty Images)

Herr Syed, som nu är journalist och krönikör på The Times, säger att han och hans son hade varit några minuter från deras stopp för spelen när han bestämde sig för att använda badrummet - och bad Ted att vänta på honom utanför.

I hans kolumn i The Times idag, säger han när han använde faciliteterna, kunde han höra en dam utanför fråga sin son om han var ensam på tåget, innan Ted svarade 'Nej, min pappa är där' - och pekade på toaletten.



  Journalisten och tidigare Commonwealth-mästaren i bordtennisspelaren Matthew Syed
Journalisten och tidigare Commonwealth-mästaren i bordtennisspelaren Matthew Syed ( Bild: REX/Shutterstock)
  Mr Syed sa Kate
Herr Syed sa att Kate 'chattade glatt' med sin son ( Bild: Getty Images)

Älskar kungligheterna? Registrera dig för NEWSAM:s dagliga nyhetsbrev för att få alla de senaste nyheterna om drottningen, Charles, Kate, Wills, Meghan, Harry och resten av The Firm. Klicka här för att registrera dig .

Han minns hur han när han tvättade händerna kunde höra sin son och damen starta en konversation med pojken som visade kvinnan sin fars guldmedalj innan de lämnade badrummet.



Han skriver: ''Kom igen Ted', säger jag, 'vi måste gå av!' 'Åh, och tack för att du höll honom sällskap ...' säger jag och vänder mig till kvinnan som väntar på hennes tur när jag stoppas i mina spår. Mina ögonbryn får sig, mitt ansikte fungerar. 'Kate?', utbröt jag. Det finns inga säkerhetsvakter i vestibulen; inga beväpnade vakter. Men här är hertiginnan av Cambridge och pratar glatt med min son.'

  Kate med prins William och prinsessan Charlotte vid simevenemanget Commonwealth Games igår
Kate med prins William och prinsessan Charlotte vid simevenemanget Commonwealth Games igår ( Bild: PA)

När de äntligen gick av tåget säger den före detta idrottsmannen att han frågade sin son om han visste vem han hade chattat med, men han säger att Ted sa att han inte hade någon aning även om hon var 'riktigt trevlig'.

Och herr Syed tillade: 'Hertiginnan hade ingen aning om att hon chattade med sonen till en journalist så jag tar detta för att spegla hennes karaktär och pliktkänsla. Monarkin är i fulländade händer.'

På spelen igår, Kate bar en elegant vit Alexander McQueen-kostym och sågs chatta med sin dotter, sjuåriga Charlotte när de tittade på sporten.

Familjen besökte också Team England Futures-programmet, ett partnerskap mellan SportsAid, där hertiginnan är beskyddare, Sport England och Commonwealth Games England.

Där träffade de Team Englands supportpersonal och Charlotte fick uppdatera Team Englands alla viktiga medaljevägg.

Senior kungligheter har deltagit i spelen den här veckan - som drottningen , som är 96 år gammal, fortsätter sitt årliga sommaruppehåll på Balmoral.

Se Även: