Jurgen Klopp tillkännager Liverpools transfer på grund av oro över 'för många skador'

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Liverpool-tränaren Jurgen Klopp insisterade på att ingenting har förändrats när det gäller transfereringar trots några skadeavbrott för hans lag.



49 meningen med livet

De röda har bara gjort tre seniorvärvningar inför den kommande kampanjen eftersom de siktar på att återta titeln från Manchester City efter att ha fått en poäng förra säsongen. Darwin Nunez har varit det högst profilerade tillskottet , anländer för en avgift som så småningom kan stiga till ett klubbrekord, med Fabio Carvalho och Calvin Ramsay som också går med i truppen.



Klopps lag har fått ett nytt slag i sina förberedelser, med Ibrahima Konate skadad i en försäsongs vänskapsmatch mot Strasbourg och sällskap till Curtis Jones på sidlinjen . Men chefen har föreslagit att de inte kommer att skyndas in i någon sista minuten överföringsaffär.



'Vi har för många skador, det är sant, men i det här ögonblicket har ingenting förändrats', sa Klopp till media inför Liverpools elitserien öppnare mot Fulham (via Ekot ). De röda kommer att kunna kalla på Alisson för matchen, trots att målvakten missar en del av försäsongsprogrammet på grund av skada, medan sådana som Nunez och förra säsongens skyttekung Mohamed Salah kommer att försöka lägga till sina Community Shield-mål.

'Vi kan inte lösa ett problem vi har under fyra veckor med en övergång', fortsatte den tyske managern. 'Fönstret är öppet så vi får se men det finns inga planer.'

Chefen avslöjade dock att skadan på Konate 'kommer att påverka utgående överföringar'. Nat Phillips hade kopplats till en avgång efter att ha avslutat förra säsongen på lån kl Bournemouth , men förväntas nu stanna kvar som skydd med den franske försvararen otillgänglig.



Behöver Liverpool fler värvningar? Säg din mening i kommentarsfältet

 Ibrahima Konate saknas på grund av skada
Ibrahima Konate saknas på grund av skada ( Bild: REUTERS)

Klopps kommentarer kom med Liverpool saknar också Kostas Tsimikas, även om vänsterbacken kan vara tillbaka snart. 'Kostas har otur i en träningssituation. Han kanske är redo att träna nästa vecka vilket är till hjälp', sa managern.



'Ibou [Konate] i en utmaning mot Strasbourg, vi måste se hur lång tid det kommer att ta men han är borta ett tag. [Alisson] mår bra. Curtis hoppas vi tog det i rätt ögonblick. Ibland med unga spelare har de en stressreaktion.Vi måste vara försiktiga.

vad betyder 777

'Naby [Keita] tror jag kommer tillbaka idag den första dagen. Igår några symtom fortfarande, inte Covid, men inte rätt. Caoimhin [Kelleher] några veckor bort.'

Liverpool var tysta på transfermarknaden förra sommaren och lade bara till Konate till sina led och avslutade affären tidigt. De har dock inte varit motvilliga till att agera mot slutet av ett fönster, vilket framgår av deras drag för Luis Diaz i januari.

Colombianen startade Community Shield, med den nya mannen Carvalho som ersatte honom sent, och kan vara i kö för att börja på lördag. Med nästan en månad kvar av transferfönstret kan de tidiga matcherna ge en guide till hur väl Liverpool kommer att svara på förlusten av Sadio Mane efter Senegal-stjärnans sommarflytt till Bayern München.

Se Även: