Jurgen Klopp uppdaterar när Virgil van Dijk och Joe Gomez kommer tillbaka till handling

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Jurgen Klopp har avslöjat att Virgil van Dijk kan göra sin efterlängtade återkomst från skadan mot Hertha Berlin på torsdag i Österrike.



Den nederländska försvararen har varit på sidan sedan i oktober förra året, efter att ha drabbats av främre korsbandsskada på knäet under en 2-2-dragning med Everton.



pappa långa ben uk

Van Dijk, 30, gick med i de röda för £ 75 miljoner i en då världsrekordöverföringsavgift för en försvarare redan i januari 2018.



Försvararen har varit en integrerad del av Klopps sida sedan han kom från Southampton och har varit väldigt saknad i sin frånvaro.

Tala till Liverpoolfc.com , Klopp gav en positiv uppdatering om försvararen, liksom hans lagkamrat Joe Gomez som också tillbringade större delen av förra säsongen vid sidan av.

Van Dijk och Gomez kommer båda att återvända till handling under de kommande veckorna

Van Dijk och Gomez kommer båda att återvända till handling under de kommande veckorna (Bild: GETTY)



Jag hoppas, jag är inte säker, att det finns möjlighet att Virgil kan spela några minuter, sa Klopp.

Han ser riktigt bra ut på träning och kanske kan vi ta med honom, men jag måste ha några sista konversationer. Han ser redo ut så får vi se.



Om du ser spelen nu som en del av deras rehabträning, är det vettigt, tillade han.

Samtidigt kommer Gomez också att återvända inom en inte alltför avlägsen framtid, efter att ha gjort goda framsteg i de röda träningslägret i Österrike.

24-åringen fick också en allvarlig knäskada när han var borta på internationell tjänst med England i november förra året.

Joey är väldigt nära, sa Klopp. Det finns ingen ras mellan dem två; de hade olika skador och sånt här, men [han är] väldigt nära.

månförmörkelse 2018 Storbritannien

Hur avgörande är Virgil van Dijk och Joe Gomez för Liverpool? Kommentera nedan

Paret har båda mött långsiktiga besvärjelser på sidlinjen

Paret har båda mött långsiktiga besvärjelser på sidlinjen (Bild: GETTY)

Om Virgil kan spela nu 20 så kan förmodligen Joey i spelet efter. Vi får se. På träningen ser de båda riktigt bra ut.

Jag tror att det ibland kommer några bilder på dem från träningspass och alla kan se hur bra det ser ut, men det är ingen brådska för oss. Det handlar inte om att de nu behöver fem försäsongsmatcher för att vara redo för starten eller vad som helst.

Det är en lång säsong och vi förbereder dem efter dessa mycket, mycket allvarliga skador för resten av karriären och inte för säsongens första match.

Att tappa lite tålamod för att de ska återvända som supporter eller som tränare är inte dåligt, det betyder bara att de var ganska bra och vi vill att de ska vara tillbaka i laget.

Liverpool har mött ett antal defensiva problem utan paret och tvingades förlita sig på oerfarna duon Nathaniel Phillips och Ozan Kabak - som togs in på lån från Schalke under stora delar av säsongen.

vad betyder 644

De röda har sedan dess förstärkt sitt försvar genom att signera Ibrahima Konate från RB Leipzig i ett drag värt 34 miljoner pund.

Den 22-årige fransmannen kommer att ge en välkommen tävling för både Van Dijk och Gomez när de återvänder till första lagets upplägg.

Van Dijk drabbades av korsbandsskador i knäet under en match mot Everton i oktober

Van Dijk fick skador på korsband i knäet under en match mot Everton i oktober

Liverpool stannar kvar i Österrike efter att ha vunnit Mainz med 1-0 i en försäsongsvänskap på fredagen.

Efter matchen mot Hertha möter de Athletic Club och Osasuna i vänskapsmatcher.

De röda börjar sin Premier League -kampanj på Norwich den 14 augusti, innan de möter Burnley och sedan Chelsea på Anfield den 28 augusti.

Få tag på klubbens specialutgåva 2021/22 årligen. Läs mer här.

Se Även: