John Lewis kommer att ta ytterligare 1 500 jobb eftersom Covid-19-pandemin torkar 635 miljoner pund av försäljningen

John Lewis Partnership Plc

Ditt Horoskop För Imorgon

Kedjan sa att övergången till onlineshopping delvis är skyldig till nedskärningarna(Bild: PA)



Detaljhandelsjätten John Lewis har fått ett nytt slag mot arbetarna inför en andra coronalås i England.



catherine zeta jones barn

Det 156-åriga varuhuset meddelade ytterligare 1 500 uppsägningar på onsdagen-med alla arbetstagare planerade att lämna företaget i april.



Cheferna sa att flytten är en del av en femårig omvandlingsplan för att ”återgå till hållbara vinster 2025”.

Enligt beslutet kommer företaget att spara 50 miljoner pund tillsammans med planer på att stänga åtta butiker permanent som en del av ett besparingsprojekt på 3 miljoner pund.

Dagens jobbneddragningar kommer att påverka huvudkontorsrollerna, säger en talesman, och arbetarna kommer att klippas ned eller omplaceras till april 2021.



'Om möjligt kommer vi att försöka hitta nya roller i partnerskapet för partners vars roller blir överflödiga', tillades ett uttalande.

John Lewis butik

Pandemin har förändrat hur människor handlar - och John Lewis omstrukturerar för att återspegla detta (Bild: Getty)



515 nummer kärlek

Sharon White, ordförande för John Lewis -partnerskapet, sa: ”Vår partnerskapsplan sätter en kurs för att skapa ett blomstrande och hållbart företag för framtiden. För att uppnå detta måste vi vara smidiga och kunna anpassa oss snabbt till våra kunders förändrade behov.

”Att förlora partners är otroligt svårt som anställd ägt företag. Om möjligt kommer vi att försöka hitta nya roller i partnerskapet och vi kommer att ge bästa stöd och omskolningsmöjligheter för partners som lämnar oss. '

De senaste nedskärningarna lägger till 1424 uppsägningar meddelades tidigare i år efter verksamheten tillkännagav planer på att stänga åtta John Lewis -butiker och fyra Waitrose -butiker .

Det inledde samråd med personalen i juli när det avslöjade filialer i Croydon, Swindon, Tamworth, Newbury, Heathrow Terminal två, London St Pancras station, Birmingham Bullring och Watford skulle stänga permanent.

En talesman sade att beslutet togs för att 'säkra företagets långsiktiga framtid och svara på kunder & apos; shoppingbehov '.

John Lewis ökade senast sin bonus 1948 i efterdyningarna av andra världskriget (Bild: PA)

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Före pandemin klassificerades de åtta filialerna redan som ”ekonomiskt utmanade”, med 40% av hela kedjans försäljning nu driven online.

död ting kärleksö

Företaget sa att det hade lanserat en omskolningsfond, som kommer att betala upp till £ 3000 mot en erkänd kvalifikation eller kurs i upp till två år för alla anställda med två års tjänst eller mer.

Under tiden kommer återstående arbetstagare inte att få en bonus nästa år efter att företaget tillkännagav en förlust på 635 miljoner pund i år.

Kedjan sa att det uppskattade incitamentet - som betalas till 80 000 anställda - kommer att skrotas år 2021.

Beslutet markerar första gången på ett sekel som arbetstagare vid det anställda ägda företaget inte kommer att få utbetalning.

I ett brev till 80 000 anställda sa verkställande direktören Sharon White: ”Jag sa till Partners i april att jag inte kunde se under vilka omständigheter vi skulle kunna betala ut en bonus nästa mars. Partnerskapsstyrelsen har nu bekräftat att det inte kommer att bli någon bonus nästa år med tanke på våra vinstutsikter.

'Jag vet att detta kommer att bli ett slag för partners som har jobbat så hårt i år. Beslutet försämrar inte på något sätt det engagemang och engagemang som du har visat. '

Verksamheten förbereder sig också för att ta ut sin 95-åring & apos; Aldrig omedvetet undersåld & apos; löfte på nyåret.

Hela listan över Waitrose -butiker stänger

  1. Caldicot - stänger 6 december

    Camilla love island 2017
  2. Ipswich Corn Exchange - stänger 6 december

  3. Shrewsbury filial - stänger 6 december

  4. Wolverhampton - stänger 31 december

Hela listan över John Lewis -butiker stänger

birmingham

Företaget stänger sitt största brittiska filial (Bild: Getty)

  1. Croydon, öppnade i augusti 2010

    nya väderskedar öppnar snart
  2. Swindon, öppnade i oktober 2010

  3. Tamworth, öppnade i oktober 2011

  4. Newbury, öppnade i april 2012

  5. Heathrow Terminal Two, öppnade i juni 2014

  6. London St Pancras tågstation, öppnade i oktober 2014

  7. Birmingham, Bullring Shopping Center, öppnade i september 2015

  8. Watford, Harlequin Shopping Center, öppnade i augusti 1990

Se Även: