'Jag tjänade £1 250 från ett tomt hus - och det finns tusentals fler fastigheter som det'

Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Vi vet alla att det finns pengar i fast egendom - men visste du att du kunde tjäna pengar från någonstans du inte ens äger?



storebror tidsbomb huskamrater

Rob Packer, 34, en aktiehanteringskontrollant från Kidderminster, tjänade 1 250 pund bara för att ha rapporterat en tom bungalow online, belägen på en närliggande gata där han bor.



En far till en flaggade den övergivna egendomen till YouSpotProperty.com som belönar människor för att de berättade om obebodda hem i England.



Om huset eller lägenheten du hittar uppfyller behörighetskriterierna - den är privatägd, inte till salu och inget bygglov har sökts nyligen - så kommer du initialt att få en kupong på 20 GBP för FRÖKEN eller Amazon .

Men om YouSpotProperty.com fortsätter att köpa det hemmet, skulle du få en andel på 1% av fastighetsvärdet.

  Det gjorde Rob Packer't believe the property incentive was legit when his wife told him about it
Rob Packer trodde inte att fastighetsincitamentet var legitimt när hans fru berättade för honom om det ( Bild: Meerkat PR)

Mr Packer tjänade 1 250 pund efter att företaget fortsatte med att köpa bungalowen han flaggade för dem.



Det tros finnas 600 000 långtidstomma och övergivna hus i England - vilket betyder att det finns tusentals fler platser som kan ge dig upp till 10 000 pund.

Mr Packer, 34, var inte omedelbart övertygad när hans fru berättade för honom om fastighetsincitamentet, efter att hon såg det annonseras på This Morning.



Han sa: 'Min fru såg YouSpotProperty.coms förslag förklaras av ITV 's This Mornings penningkorrespondent, och föreslog att jag skulle ladda upp bilder på ett hus som vi har känt till är obebodt på en närliggande gata.

'Vi visste inte officiellt att bungalowen med A-ram var obebodd, men den igenvuxna trädgården var en tydlig giveaway - och vi trodde att vi inte hade något att förlora.'

'Din egendom checkar ut' är e-postmeddelandet som Mr Packer fick från YouSpotProperty.com.

Fyra månader gick och sedan märkte han en uppsjö av aktivitet i huset som han rapporterade till YouSpotProperty.com – när det stod en röjningsbil utanför.

Vid det här laget hade han upptäckt att företaget hade löst orsaken till att huset under lång tid stod tomt och hade gått vidare med att köpa det.

'Med levnadskostnadskrisen som påverkar alla just nu, var det oerhört välkommet att få pengar att spendera på oseriöst extramaterial som vi annars inte skulle ha råd med', sa han.

'Efter att ha delat pengarna med min fru (utan vilken jag inte skulle ha gjort den lyckliga vinsten) har jag spenderat pengarna på fortsatt restaurering av min 1974 Series 3 vintage Land Rover.'

YouSpotProperty.com säger att de har delat ut 6 651 kuponger sedan det första incitamentet erbjöds 2013, tillsammans med 120 individer '1% provision' på bostäderna de fortsatte med att köpa.

Hittills var en av de högsta utbetalningarna till Matthew Philpott från Balham som rapporterade ett hus som YouSpotProperty.com betalade £880 000 för, vilket gav honom ett oväntat pris på £8 800.

Paul Woodley från Herfordshire tjänade 10 000 pund – det högsta taket för spotters hittills.

Detta betalades till honom samma dag som YouSpotProperty.com slutförde köpet av West Hampstead-fastigheten för 1,15 miljoner pund 2017.

Det är värt att komma ihåg att ett köp ibland kan ta månader eller till och med år att förhandla och slutföra.

Nick Kalms, medgrundare av YouSpotProperty.com, sa: 'Efter att ha ägnat det senaste decenniet åt att avslöja varför hem på lång sikt blir tomma och övergivna, har vi lärt oss att det inte finns någon lösning för att lösa det här problemet som förstör stadsdelar och samhällen .

'Det kräver att spåra sedan länge förlorade familjemedlemmar, navigera genom komplicerade prövningar och ofta arbeta med individer som drabbats av dålig psykisk hälsa.

'Allt detta tar tid, tålamod och vilja att hjälpa. Vårt förslag att involvera allmänheten för att identifiera dessa fastigheter har varit oerhört givande och fördelaktigt för att lösa tomma hem.'

Se Även: