'Jag betalade 500 pund för att bli av med min dubbelhaka - nu ser jag ut som en gammal kyckling'

Berättelser från verkliga livet

Ditt Horoskop För Imorgon

En kvinna som spenderade 500 pund för att förvisa sin dubbelhaka har fått se ut som 'gammal kyckling' efter att proceduren gick fruktansvärt fel. Jayne Bowman ville klippa ner hakan efter att hon gått ner i vikt.



Men hennes liv förändrades drastiskt av det icke-kirurgiska ingreppet. Nu har Jayne, som inte jobbar på grund av sjukdom, blivit en 'enstöring' - eftersom hon hatar att folk ser hennes 'hemska ärr'. Och 59-åringen, från Hampshire, vill varna människor för farorna.



Hon sa: 'Jag önskar att jag fortfarande hade min hängiga nacke - den var bättre än vad jag har blivit kvar med. Den här trasiga skönhetsbehandlingen har lämnat mig i smärta.'



Jayne spenderade 500 pund på fibroblastplasmabehandling för att strama upp sin hud, men lämnades täckt av röda ärr.

  Jayne på bilden innan behandlingen – med dubbelhakan
Jayne är här på bild innan behandlingen ( Bild: WALES NYHETSSERVICE)
  På bilden här är Jayne innan behandlingen
Vilket gjorde henne i smärta ( Bild: WALES NYHETSSERVICE)

Få de nyheter du vill ha direkt i din inkorg.

Hon valde proceduren efter att ha hittat en terapeut på sociala medier, som hade lysande recensioner.



Men hennes upplevelse var allt annat än, eftersom hon rapporterar att hon upplever fruktansvärd smärta.

'Den här trasiga skönhetsbehandlingen har lämnat mig i smärta. Det var så smärtsamt - det brann som fan', hävdar Jayne.



'Jag sa till terapeuten att jag hade ångest men hon verkade inte besvärad. Hon sa att hon var tvungen att fortsätta annars skulle det inte fungera.'

Efter behandlingen hällde Jayne på sig grädde för att försöka lugna svedan, men hon fann att hennes ansikte, hals och bröst var täckta av oattraktiva fläckar.

  På bilden här är Jayne efter behandlingen, med hundratals röda fläckar över hennes hals
Behandlingen lämnade Jayne med hundratals fläckar ( Bild: WALES NYHETSSERVICE)

Hon ringde direkt till terapeuten, men varken 'ljusterapin' eller 'microneedling' hon erbjöds verkade göra någon skillnad.

hur gammal är Ruth Langford

Aväckt krävde hon terapeutens försäkringsuppgifter, men hon säger att hon fick höra: 'Jag är ledsen att jag inte kommer ihåg dem'.

Och Jayne har lämnats att ta hand om konsekvenserna.

'Jag vill inte gå ut längre. Jag är en enstöring för jag vill inte att folk ska se mina hemska ärr. De ser så fula ut', sa hon.

'Jag är så arg. Det här har påverkat mitt liv på så många sätt. Jag önskar bara att jag hade lämnat min dubbelhaka ifred.'

Utövare behöver inte vara försäkrade - även om aktivister kämpar för att göra det till ett juridiskt krav.

är david james gift
  På bilden här är Jayne efter behandlingen
Jayne vill varna andra för farorna med felaktiga kosmetiska ingrepp ( Bild: WALES NYHETSSERVICE)

År 2020 trodde man att cirka 79 procent av utövarna rapporterade till Save Face, en organisation som arbetar för att åstadkomma förändring, var oförsäkrade.

Ashton Collins, chef för Save Face, som hjälper människor att lämna in klagomål och har ett statligt godkänt register över kliniker, sa: 'Det befintliga regelverket är felaktigt och tillämpas inte.

'Det finns lagar på plats för närvarande som borde skydda allmänheten från att injiceras med olicensierade läkemedel eller ges Botox-injektioner utan ett giltigt recept, men båda frågorna frodas och inte tillräckligt görs av tillsynsmyndigheterna för att stoppa det.

'När det kommer till utbildning och försäkring har vi undersökt många människor som bara ljuger, hånar certifikat på sina datorer och sedan hänger upp dem på väggen.

'Allmänheten har inga medel att bevisa om de är äkta eller falska. Du kan vara så försiktig du vill, men du är i riskzonen. Så mitt råd skulle vara att använda Save Face-registret för att hitta en säker behandling.'

Under de senaste sex åren har Save Face tagit emot nästan 8 000 klagomål – men bara ett har lett till en brottsdom mot utövaren.

Ashton sa: 'Jag tror att det definitivt finns en uppfattning om att dessa är fåniga kvinnor som får behandlingar av fåfänga. Det är en 'trivial sak' och myndigheterna tycker inte att det kräver lika mycket uppmärksamhet som någon annan form av övergrepp.

'Men den psykologiska inverkan det har på människors liv, antalet förlorade jobb, relationer och vänskaper jag har sett är omätbar. Människor underskattar de mycket verkliga konsekvenserna av en kosmetisk procedur som gått fel.'

Har du en historia att dela med dig av? Vi betalar för berättelser. Maila oss på

Se Även: