iOS 11 'Emergency SOS'-funktionen erbjuder en livlina till iPhone-användare i fara

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Apples nästa mobiloperativsystem, iOS 11 , kommer att innehålla ett alternativ att låsa din iPhone och få en hotline till polisen när du befinner dig i fara.



Den nya 'Emergency SOS'-funktionen, upptäckt av programmerare med tillgång till iOS 11 beta , startas genom att trycka på iPhones strömknapp snabbt fem gånger.



Detta inaktiverar TouchID tillfälligt, vilket förhindrar tjuvar eller angripare från att tvinga en användares fingeravtryck på iPhones hemknapp för att låsa upp den.



Det tar också upp en genväg för att ringa räddningstjänsten på låsskärmen. Den ringer inte automatiskt 999, utan kräver bara ett enda svep för att göra det.

är steph på bbc gravid

(Bild: @alt_kia / Twitter)

Om en användare aktiverar Emergency SOS-funktionen kommer ett meddelande också att skickas till deras nödkontakter med information om deras nuvarande plats.



Den nya funktionen kommer att finnas tillgänglig på nyare iPhone-modeller när iOS 11 släpps för allmänheten senare i år, Gränsen bekräftar.

Det kan vara särskilt användbart för alla som funderar på att köpa iPhone 8 , eftersom Apples nya smartphone ryktas erbjuda en upplåsningsmetod för ansiktsigenkänning .



Även om detta skulle kunna erbjuda större bekvämlighet för användarna, skulle det också göra det mycket lättare för en obehörig användare att låsa upp telefonen genom att helt enkelt hålla den framför ägarens ansikte.

Emergency SOS skulle tillåta användaren att snabbt inaktivera funktionerna för omedelbar upplåsning om de trodde att någon kunde försöka att med tvång kringgå sin iPhones säkerhet.

Operativsystemet iOS 11 förväntas släppas tillsammans med iPhone 8 i september.

Avslöjades först hos Apple Världsomspännande utvecklarkonferens i juni kommer det att erbjuda en rad nya mjukvarufunktioner, inklusive inomhuskartor, iMessage-betalningar och looping Live Photos.

Det kommer också att introducera en ny Funktionen 'Stör ej under körning'. , som tystar aviseringar och stänger av iPhone-skärmen när den upptäcker att en användare kör.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: