Internationella körkort finns nu på 2500 postkontor

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

RAC och AA ger inte längre internationella körkort(Bild: Getty Images)



Brittiska licenshavare kan nu ansöka om internationella körkort från 2500 postkontor i hela landet.



Expansionen innebär att resenärer kommer att kunna hämta sina tillstånd för länder samtidigt som de samlar in sina resepengar.



Det finns tre versioner av internationella körkort, som alla stöds av en annan konvention, som täcker över 100 länder runt om i världen. Dokumenten kostar £ 5,50 styck.

Tidigare erbjöd 89 postkontor internationella körkort för länder enligt konventionerna 1926 och 1949; men tjänsten har nu utökats till att erbjuda alla tre tillstånd, inklusive länder som nu omfattas av Wienkonventionen från 1968.

Förutom de 89 postkontorens filialer, beviljades tillstånden 1926 och 1949 tidigare också av AA och RAC via posten eller i AA -butiken i Folkestone.



Dessa organisationer kommer dock inte längre att tillhandahålla internationella körkort. I stället kommer postverket att utfärda alla körkort för DVLA: s räkning, från 2 500 filialer.

Kunder kan kontrollera vilket tillstånd de behöver för det land de vill köra i online här .



Martin Edwards, på postverket, sa: 'De 2500 postkontor som nu erbjuder alla tre körkort är spridda över Storbritannien, med några belägna i eller nära brittiska reseknutpunkter - detta inkluderar postkontoren som ligger nära flygplatser, som t.ex. London Gatwick, Belfast, Cardiff och Glasgow International, tillsammans med filialer nära St Pancras International och färjehamnar runt om i landet.

fearne bomull på ian watkins

'Londons Canary Wharf -filial är en av dem som nu erbjuder tjänsten.'

Biluthyrning på semester

Internationella körkort krävs för närvarande inte för förare i Storbritannien som bestämmer sig för att köra inom EU (Bild: Getty Images)

Vägarministern Jesse Norman sa: 'Regeringens prioritet kvarstår att säkerställa ett avtal med EU som innebär att brittiska körkort fortsätter att erkännas.

'Men den breda tillgängligheten av internflyktingar nu via postkontor borde ge försäkran för brittiska bilister om att de kan fortsätta köra i EU, oavsett resultatet av Brexit.'

1968 års internationella körkort omfattar länder som Sydafrika, Vietnam och Kenya.

Men som det ser ut nu behövs de inte för brittiska förare som bestämmer sig för att köra inom EU.

Detta kan förändras beroende på utvecklingen kring Brexit -förhandlingar, men i så fall skulle relevanta tillstånd finnas tillgängliga på samma 2 500 postkontor.

Hur man ansöker om internationellt körkort

Du kan kontrollera vilket tillstånd du behöver för det land du besöker online, här .

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: