Inne i fantastiska £ 1 hem på Storbritanniens billigaste gata ett år efter att ägarna flyttat in

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

De stolta ägarna av bostäder som sålts för 1 pund vardera har kommit ikapp med kamerateam ett år efter att ha köpt fastigheterna.



Invånarna deltog i en Channel 4 -serie, kallad The £ 1 Houses: Britain's Cheapest Street, förra året i Liverpool.



I programmet sålde Liverpool Council förfallna bostäder till förstagångsköpare i hopp om att de skulle förvandla fastigheterna till ordentliga hem, Liverpool Echo rapporter.



Den första serien var en dånande succé och tog tittarna genom projektets toppar och dalar - inklusive några anmärkningsvärda förändringar och några allvarliga frustrationer med stadsfullmäktige och andra.

Husägare som deltar i Channel 4 -programmet (från vänster till höger) Sarah och Ste med familj, Ezzy, John, Sam, Victoria, Debbie och Ste, Mel och Rob, Ibby och familj och Yousef. (Bild: Victor de Jesus / UNP)

Ibby och familj och Yousef utanför ett av hemmen (Bild: Victor de Jesus / UNP)



Igår kväll återvände serien för att se hur några av de boende fick det ett år senare - samtidigt som de introducerade några nya £ 1 husägare.

Rådsplanen - som lanserades för fem år sedan - ligger långt efter schemat på grund av juridiska frågor och byråkrati och vid tidpunkten för inspelningen i höstas hade bara 34 av de tilldelade 138 £ 1 bostäderna slutförts.



En av dessa tillhör barndoms älsklingar Mel och Rob Hilton , som framträdande framträdde för att omvandla sitt hus på £ 1.

Husägare Victoria på & apos; Storbritanniens billigaste gata & apos; (Bild: Victor de Jesus / UNP)

De förfallna bostäderna var i desperat behov av förbättring (Bild: Kanal 4)

Den första serien visade också hur de hanterade några av de asociala frågorna runt området - inklusive att hitta en kula på deras tröskel och bevittna en kvinna som gjorde avföring på gatan utanför deras hem.

I det första avsnittet av den nya serien, som sänds på Channel 4 klockan 20.30 i kväll, kan tittarna se de anmärkningsvärda framstegen som Mel och Rob har gjort i sitt hem.

Där de en gång var omgivna av kollapsade golv och spillror har de nu ett vackert familjehem för sina två barn.

Ibbys hus genomgick en omfattande renovering (Bild: (Kanal 4 -bilder får inte ändras eller manipuleras på något sätt) KANAL 4 PICTURE PUBLICITY 124 HORSEFERRY ROAD LONDON SW1P 2TX)

Några av invånarna förändrade helt sina hem (Bild: Kanal 4)

Men några av de frågor som mötte dem i närområdet har inte försvunnit.

I den första serien gjorde barndoms älsklingar den chockerande upptäckten av en kula på deras tröskel och såg en kvinna göra avföring på gatan utanför deras hem.

Och det verkar som om några av de asociala problemen fortfarande pågår när vi hinner med paret i serie två.

Debbie och Ste arbetade hårt för att piffa upp sin egendom (Bild: (Kanal 4 -bilder får inte ändras eller manipuleras på något sätt) KANAL 4 PICTURE PUBLICITY 124 HORSEFERRY ROAD LONDON SW1P 2TX)

En av de renoverade fastigheterna innehöll detta imponerande sovrum (Bild: Kanal 4)

En scen filmad under den ökända & apos; busnatten & apos; den 30 oktober visar stora grupper av ungdomar skjuta fyrverkerier och orsaka problem runt Webster -triangeln, med Mel och Rob som pratar om den effekt det kan ha på deras familj.

Denna serie kommer också att innehålla nya £ 1 husinvånare som just har tagit sig an den stora utmaningen att återställa en av de förfallna byggnaderna till ett hem att vara stolta över.

En av dessa är 29-årig mamma till en Ibby, som vill flytta från sin mammas hus i Toxteth och skapa sitt eget hem för alltid att bo i tillsammans med sin dotter.

Se Även: