Indiana kvinnofängelse tvingades att svettas ut av Coronavirus Lockdown

Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Denna artikel är en del av Vetenskapens tillstånd , en serie med vetenskapsberättelser från offentliga radiostationer över hela USA. Den här historien av Jake Harper dök ursprungligen upp på WFYI Public Media i Indianapolis, Indiana den 21 juli 2020.




Guvernör Eric Holcomb skryter ofta om Indiana Women's Prison. Förra året visade Holcomb upp fängelset för Ivanka Trump. Han har nämnt fängelset i sin delstatsadress och lagt upp videor på sin Facebook-sida.



'Jag ville vara på din examen på grund av vad den symboliserar för dig och dina familjer och för delstaten Indiana,' han sa vid examensceremonin 2018 för The Last Mile, ett program som lär fångar att koda. 'Vi sitter alla i samma båt.'



Men kritiker säger att sådana uttalanden är oärliga, med tanke på den nuvarande situationen – med fångar instängda i sina celler under långa sträckor mitt i den ansträngande sommarvärmen. Vissa anställda på fängelset oroar sig för att fångar kan dö om förhållandena består.

Delstats senator J.D. Ford (D-Indianapolis) vars distrikt inkluderar fängelset, säger: 'Det är lite stötande att guvernör Holcomb svänger igenom och gör en fotografering, men när vi kommer tillbaka till honom och ber om hjälp har vi inte gjort det. fått det.'

Sedan de första dagarna av coronavirus-pandemin, som biverkningar tidigare rapporterat , många kvinnor i fängelset har låsts in i sina celler med få möjligheter till lättnad. I enheter som kallas 'stugorna' säger fångar och förespråkare att förhållandena är allt annat än pittoreska: rummen saknar toaletter och rinnande vatten, och var och en hyser två till fyra fångar, som rapporterar kvävande temperaturer mycket varmare än utanför.



Pauser i badrummet kommer när det finns kriminalvårdare, som var och en ansvarar för att vakta dussintals kvinnor och måste låsa upp varje celldörr individuellt. Vissa interner har haft olyckor i sina celler på grund av långa väntetider eller fastnade dörrar, så många förblir uttorkade. Vissa har till och med slutat ta vissa mediciner som kan få deras kroppar att producera mer urin.

De manuella låsen har också väckt brandsäkerhetsproblem - kvinnorna oroar sig för att de kommer att lämnas för döda innan en officer eller första insatspersonal kan få ut dem.



'Det här är en tickande bomb', säger en fängelseanställd, som pratade med Side Effects på villkor att de inte var anonyma eftersom de inte hade tillåtelse att prata med media. 'Jag tror att det bara är en tidsfråga tills något riktigt dåligt händer.'

Den anställde säger att åtgärderna har varit särskilt hårda för nya interner, som är i karantän vid ankomsten och har tillbringat mer tid inlåsta i sina celler. De sa också att vissa kriminalvårdare reagerar långsamt, om alls, på potentiella medicinska problem.

'Du kanske har haft tur hittills, men en av dessa dagar kommer du att öppna den dörren och någon kommer att dö', säger medarbetaren.

Donera till Science Friday

Investera i vetenskapsjournalistik av hög kvalitet genom att ge en donation till Science Friday.

sophie ellis-bextor gravid

En annan fängelseanställd upprepar dessa farhågor och noterar en ökning av medicinska incidenter, särskilt i enheten som hyser nyare interner. E-postmeddelanden som delas med Biverkningar visar att poliser har stött på flera interner som verkade uppleva 'anfall'. Båda anställda säger att poliser inte är sjukvårdspersonal, så det är oklart om incidenterna är anfall eller något annat hälsoproblem, möjligen värmerelaterat.

'Det här är en tickande bomb. Jag tror att det bara är en tidsfråga tills något riktigt dåligt händer.'

Fängelset har skickat ut värmerelaterat sjukdomspapper och celldörrar öppnas när utomhusvärmeindexet stiger över 91 grader.

'Jag tror att det har hjälpt', säger den andra personalen. 'Men jag tror fortfarande inte att det är riktigt där vi behöver vara. Jag tror inte att det är säkert där än.'

En talesman för Indiana Department of Correction skrev att 'vatten är tillgängligt för kvinnorna och de uppmuntras regelbundet att hålla sig hydrerade. Kvinnorna har möjligheter hela dagen att vara utanför sina cellrum och ha tillgång till toaletter.”

Relaterad artikel

COVID-19-dödligheten förvärras av luftföroreningar, visar ny forskning

Konstnären Ruth Poor arbetade med två före detta fångar på Indiana Women's Prison för att visa upp arrangemanget av några celler på anläggningen. Illustration av Ruth L. Poor

Han noterade att kvinnor nyligen har fått lämna sina celler i två timmar varje morgon och kväll, såväl som för utbildningsklasser, arbetsuppgifter och annan programmering. Fängelset har också installerat luftkonditioneringsenheter för stugans dagrum.

Den första fängelseanställde säger att även om luftkonditionering kan göra kriminalvårdarna mer bekväma, så gör det inte mycket för att förbättra förhållandena i cellerna, som saknar ventilation förutom små fönsteröppningar, av vilka några inte öppnas. De anställda säger att inte alla kan delta i program eller arbeta, och att fyra timmar utanför sina rum 'fortfarande betyder att de är i sina celler i 20 timmar.'

Ford har uppmanat Holcomb att ta itu med oron i fängelset, men har inte hört vilka åtgärder, om några, guvernören planerar att vidta. Guvernörens kontor avböjde att kommentera denna historia och hänvisade biverkningar till kriminalvårdsdepartementets svar.

Även om luftkonditionering kan göra kriminalvårdare mer bekväma, förbättrar den inte förhållandena i cellerna, som saknar ventilation, förutom små fönsteröppningar, av vilka några inte kan öppnas.

Ford säger att avdelningen har hindrat honom från att personligen inspektera kvinnoanläggningen – och ställt in en rundtur i Westville Correctional Facility den 16 juli – efter att han nämnde att en biverkningsreporter skulle ansluta sig.

Avdelningens talesperson säger att förändringarna inte var relaterade till medianärvaro, och att tjänstemän blev oroliga över besöken på grund av potentialen att sprida coronaviruset till fängelserna.

Relaterad artikel

Ett coronavirusutbrott i en kriminalvårdsanstalt i Ohio

Kelsey Kauffman, som startade ett utbildningsprogram i fängelset innan han gick i pension 2017, har hänvisat till förhållandena i fängelset som 'tortyr'. Hon påpekar att manuella lås på fängelset har varit en källa till brandsäkerhetsproblem sedan 1960-talet.

'Det finns en känsla av déjà vu', säger hon. 'Det är exakt samma argument om igen.'

'Jag kan inte föreställa mig [dåvarande regering. Matthew Welsh] tillåter det”, sa delstatens brandmarskalk Ira Anderson, enligt en artikel från 1963 i Indianapolis Star. Även om stugorna sedan har byggts om måste dörrarna fortfarande låsas upp manuellt.

En nyligen genomförd inspektion från brandmarskalken fann inga överträdelser av brandkoden. Kauffman och andra påpekar att koden som refereras till går tillbaka till 1969, då de nuvarande stugorna byggdes.

'Vi är tänkta att rehabilitera människor, och det här är inte rehabilitering.' — Statsrepresentant Karlee Macer

En intern vid fängelset rapporterade att celldörrar öppnades under den senaste inspektionen. På grund av pandemin har inga brandövningar genomförts sedan före avstängningen, enligt statens brandmarskalk.

'Det är lite svårt för oss att tro att en brandmästare skulle kunna titta på saker här och säga: 'Allt är bra'. Vi är definitivt förbryllade över det', säger den anställde och tillägger att en officer aldrig skulle kunna låsa upp alla dörrar om en brand bröt ut. 'Jag tror inte det - de kommer att springa därifrån.'

Avdelningen har sagt att låsningsåtgärderna är lämpliga för en maximal säkerhetsanläggning. Men Kauffman hävdar att stugorna vid kvinnofängelset skiljer sig från andra maximala säkerhetsanläggningar – cellerna byggdes utan toaletter eller vatten – så att låsa in fångar är i själva verket straffbart. Hon säger att motiveringen är bristfällig, och att avdelningen bör klassificera om stugorna till medelsäkerhet.

Statsrepresentanten Karlee Macer, D-Indianapolis, som också representerar fängelsets distrikt, håller med om att låsningen verkar straffbar. 'Vi ska rehabilitera människor, och det här är inte rehabilitering', säger hon.

Macer säger att kvinnliga interner har begränsade tillgångar av hygienprodukter för kvinnor, vilket ytterligare kräver regelbunden tillgång till badrummet medan de menstruerar.

'Det här är något som används för att förödmjuka kvinnor', säger hon. 'Om du vill förstöra en människa är det här ett bra sätt att göra det.'


Den här historien är producerad av Biverkningar offentliga medier , ett nyhetssamarbete som täcker folkhälsa. Läs mer rapportering om covid-19 i fängelser i vår State of Science segment .


Se Även: