Viktig ruta Universella kreditfordringar måste kryssa för gratis NHS -recept

Nhs

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Getty)



Universal Credit -fordringar som får gratis recept måste snart följa nya riktlinjer för att få medicin på NHS.



Institutionen för hälsa och socialvård berättade för NEWSAM Money att det för närvarande rullar ut en ny process som kommer att göra det lättare för dem som är på programmet att få gratis medicinsk hjälp.



Den nuvarande receptblanketten, känd som FP10, har ändrats till att inkludera en & apos; U & apos; kryssruta för Universal Credit -fordringar som uppfyller kriterierna för gratis recept.

Men inte alla på Universal Credit kommer att ha rätt till förmånen, eftersom många redan tjänar över tröskelkriterierna.

Universal Credit -fordringar har endast rätt till gratis recept om deras intäkter är £ 435 eller mindre, eller £ 935 eller mindre om de har ett barn eller inte kan arbeta.



Sökande kan läsa mer om behörighetskriterierna här .

De som inte uppfyller behörighetskriterierna kan ansöka separat om NHS låginkomstsystem för att ta reda på om de kan få ytterligare stöd.



Alternativt finns här 8 sätt att slå - eller sänka - dina receptkostnader i England .

Du måste kryssa i rätt ruta (Bild: PA)

Samtidigt varnas de som kvalificerar sig för att markera rätt ruta för att se till att de inte förlorar.

Patienter kan ta reda på om de har rätt till gratis NHS -recept, NHS -tandvård och hjälp med andra NHS -kostnader med hjälp av online behörighetskontroll .

Minister för välfärdsleverans, Will Quince, sa: 'Jag är glad över att den här förnuftsförändringen kommer att innebära att det är enklare för personer på Universal Credit att få gratis recept.

'Det finns en enorm mängd stöd tillgängligt för människor, och folk borde kolla in www.understandinguniversalcredit.gov.uk för att se vad de mer kan ha rätt till. '

Universal Credit är ändras nu i april efter fyra års frysning av betalningar .

Det belopp som familjer kommer att få kommer att stiga med 1,7% i linje med inflationen.

Det betyder att ditt månadsbelopp, baserat på din utvärderingsperiod, kommer att stiga därefter.

Till exempel kommer någon som får 100 pund i månaden att se betalningen stiga med 1,70 pund.

Hushåll som får 500 pund kommer att se att betalningarna stiger med 8,50 pund och de som får 1 000 pund Universal Credit kommer att få ytterligare 17 pund extra till utbetalningarna.

Ändringarna kommer att påverka dem på både det gamla förmånssystemet och Universal Credit.

Detta inkluderar dem som får arbetssökandestöd, anställnings- och stödbidrag, inkomststöd, bostadsbidrag, barnskatteavdrag, arbetsskatteavdrag och barnbidrag.

Här är sex förändringar som kommer till fördelar i år .

Se Även: