Universella kredit- och förmånsförändringar kommer 2020 - och vad det betyder för dig

Avdelningen För Arbete Och Pensioner

Ditt Horoskop För Imorgon

En våg av nya politiska förändringar kommer att komma igång under de närmaste månaderna och drabba miljoner människor på förmåner, äldre och utsatta.



En konservativ vinst i valet har inneburit att gratis TV -licenser kommer att återkallas för över 75 -tal från juni - ett drag Labour tidigare sa att det skulle skrota om det vann en majoritet.



Det nya systemet kommer att innebära att pensionärer endast kvalificerar sig om de får pensionskredit - en förmån som skrotades för tusentals par med en partner i arbetsför ålder i maj förra året.



Men det är inte alla dåliga nyheter eftersom 2020 äntligen kommer att markera slutet på den femåriga förmånsfrysningen, vilket kommer att lägga cirka 200 pund mer i månaden i fickorna på tusentals hushåll.

Statspensionen stiger också, och det är också goda nyheter för egenföretagare.

Se nedan för vår sammanfattning av vad som kommer 2020 och hur det kommer att påverka dig.



1. Slutet på förmånens frys - april

(Bild: Getty)

År 2015 införde regeringen en femårig förmånsfrysning, som sedan har tagit ut sin rätt på miljontals hushåll.



rektors brev till föräldrar

Detta kommer dock slutligen att upphöra i april, då betalningarna kommer att stiga 1,7% i linje med inflationen.

Det betyder att ditt månadsbelopp, baserat på din utvärderingsperiod, kommer att stiga därefter.

Till exempel kommer någon som får 100 pund i månaden att se betalningen stiga med 1,70 pund.

Hushåll som får 500 pund kommer att se att betalningarna stiger med 8,50 pund och de som får 1 000 pund Universal Credit kommer att få ytterligare 17 pund extra till utbetalningarna.

Ändringarna kommer att påverka dem på både det gamla förmånssystemet och Universal Credit.

Detta inkluderar dem som får arbetssökandestöd, anställnings- och stödbidrag, inkomststöd, bostadsbidrag, barnskatteavdrag, arbetsskatteavdrag och barnbidrag.

2. Statlig pensionshöjning - april

På andra håll ökar statspensionen med 3,9% för miljoner äldre i april.

Statspensionen beräknas med hjälp av det så kallade ”triple lock” -arrangemanget, vilket innebär att den stiger varje år baserat på det högsta av inkomster, inflation eller 2,5%.

De på den nya statspensionen kommer att se sina betalningar stiga med upp till 6,60 pund i veckan från högst 168,60 pund i veckan till 175,20 pund i veckan i början av budgetåret 2020/21.

Och de på den nya statspensionen (pensionerad efter 2016) får 5,05 £ extra i veckan inbetalda på sina konton.

De dåliga nyheterna om pensioner är att kvalifikationsåldern för män och kvinnor kommer att stiga till 66 i oktober 2020.

Det betyder att alla som är födda efter den 5 oktober 1954 kommer att ha en ålderspensionsålder på minst 66 år.

3. Handikappersättning ändras - april

I Skottland kommer den avvecklade skotska regeringen att ta på sig ansvaret för handikappförmåner från och med den 1 april och kommer att genomföra förändringar efter det.

På sommaren kommer handikappstödet för barn och unga att ersätta barnets funktionshinder och ersättningen för ersättningar kommer att ersättas av ett nytt handikappstöd för äldre i slutet av året.

Det skotska systemet kommer enligt uppgift att ha en omarbetad ansökningsprocess och betydligt färre ansikte mot ansikte utvärderingar.

Omkring en halv miljon fall kommer att överföras från DWP till Social Security Scotland 2020.

Under överföringen behöver ingen återansöka för förmåner, inga fordringar kommer att omprövas och betalningar skyddas.

4. Gratis TV -licens skrotas - juni

BBC HQ London

Pensionskrediten är utformad för att ge pensionärer med låga inkomster ett uppsving (Bild: Getty)

BBC har tillkännagivit planer på att skrota gratis tv-licenser för över 75-åringar i ett drag som kommer att lämna miljoner pensionärer åtminstone 154,50 pund sämre från juni.

Ett samråd om förmånens framtid drog slutsatsen att fri tillgång kommer att skrotas från juni 2020 för alla över 75 år - utom för hushåll där folk gör anspråk på pensionskrediter.

Det betyder att miljontals människor kommer att få sin gratis åtkomst återkallad - många av dem kommer att få en räkning skickad när de förnyas senare i år.

I ett uttalande sa TV Licensing att alla som redan får det gratis kommer inte behöva vidta åtgärder.

Det skriver för närvarande till de drabbade för att klargöra att de kommer att förbli helt täckta fram till 31 maj 2020.

Även om det kommer att återkallas för majoriteten kommer 1,5 miljoner hushåll som får pensionskrediter att fortsätta att få det gratis.

TV Licensing sa att det kommer att driva ett självverifieringssystem där individer kommer att behöva visa att de får pensionskrediter för att fortsätta få tjänsten gratis från och med nästa år.

Organisationen kommer också att lansera en gratis telefoninformationslinje denna månad där äldre kunder och deras anhöriga kan komma åt information om de nya förändringarna. Du kan kontakta organisationen på 0800 232 1382.

Ett nytt 'Pay as you Go' -betalningssystem kommer också att införas för att möjliggöra flexibel lön från juni 2020.

Detta system låter kunderna sprida kostnaden för sina räkningar varannan eller varje månad för att göra det enklare att betala.

Pensionskredit är en tilläggsbidrag som är tillgänglig om du eller din partner har uppnått ålderspensionsåldern - här är vad du behöver veta om att ansöka om det .

5. juli 2020 - Universellt kreditövergångsskydd utökat

Från och med den 22 juli får sökandena ytterligare två veckors inkomstrelaterat arbetssökandestöd, inkomstrelaterat anställnings- och stödbidrag eller inkomststöd om de får en av dessa förmåner när de går över till Universal Credit.

Universal Credit rullas fortfarande ut över stora delar av landet - med regeringens tidsfrist för alla fordringar 2023. Men många kommer att finna sig pressade på det om deras omständigheter förändras - till exempel om de har ett nytt barn. Detta kallas naturlig migration.

Normalt avslutas befintliga förmåner när a Universell kredit yrkandet börjar, men regeringen har ändrat reglerna för att möjliggöra en 'två veckors körning' av de tre förmånerna som nämns ovan.

6. Universell kreditförändring för egenföretagare - september

Institutionen för arbete och pensioner (DWP) utarbetar universell kredit för egenföretagare som använder det som kallas ett minimiinkomstgolv (MIF).

Detta motsvarar ungefär den nationella minimilönen för varje timme som sökanden förväntas arbeta.

Det kan innebära att Universal Credit beräknas på en högre inkomstnivå än du faktiskt fick betalt.

Detta minimiinkomstgolv tillämpas dock inte på dem som har startat ett företag under de senaste 12 månaderna.

Och från september 2020 kommer denna 12-månaders uteslutningsperiod inte att gälla för 'dem som naturligtvis migrerar i egenföretagande och alla de befintliga UC-sökande som blir nya förvärvsföretagare'.

& apos; Naturligt migrerat & apos; betyder att man byter till Universal Credit på grund av förändrade omständigheter.

7. Rådsskatten stiger - april

(Bild: PA / Getty)

Lokala myndigheter kommer att kunna höja rådsskatten med upp till 2% från april - och råd med ansvar för vuxen social omsorg kommer att kunna höja räkningarna med så mycket som 4%.

Det är värt en extra £ 70 till på genomsnittliga band D kommunal skatt hem i England.

Större uppgångar kan göras också, men rådet måste hålla en folkomröstning för att driva dem igenom.

Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

8. Pension & apos; vuxna beroende & apos; krediten upphör - april

Den vuxenberoende kredit är värd £ 70 i veckan på en statspension och utformad för att hjälpa människor med någon annan som förlitar sig på dem. Det kommer att sluta betalas i april.

fårkött klädt till lamm

Åtgärden kommer som ett resultat av pensionslagen 2007, som hindrade människor från att ansöka om krediten efter 2010.

Men alla som redan hade fått de extra kontanterna fick lov att fortsätta kräva det så länge de hade rätt.

Det stannar i april och ser att alla med ett 'vuxenberoende' - vanligtvis en man eller hustru under ålderspensionsåldern - förlorar de extra kontanterna.

Se Även: