Ikea 'i avancerade samtal' för att ta över Topshops flaggskeppsbutik i Londons Oxford Street

Cirkus

Ditt Horoskop För Imorgon

Ikea sägs vara intresserad av att köpa butiken Oxford Street

Ikea sägs vara intresserad av att köpa butiken Oxford Street(Bild: AFP via Getty Images)



Ikea är enligt uppgift i 'avancerade samtal' för att ta över den tidigare Topshop -butiken på Londons Oxford Street.



Den svenska flatpack-möbeljätten sägs ha visat 'allvarligt intresse' för ex-Topshop-sajten, som har säljs för 420 miljoner pund efter att moderbolaget Arcadia kollapsade i administration förra året.



Ikea rapporteras också ha tittat på andra platser i Oxford Street, till exempel den tidigare BHS -butiken, enligt Det här är pengar , som en del av planen att öppna fler filialer i stadskärnan.

Det kommer efter att Ikea sa förra året att det hade upprättat en lista över 40 storstäder runt om i världen för att presentera sina livliga, urbana destinationer.

Ikea har för närvarande två planeringsstudior i London - en i Tottenham Court Road och den andra i Bromley - och planerar att öppna ett nytt mindre butiksformat i Hammersmith, västra London.



Gatubutiken i Topshop har lämnats ledig efter kollapsen av Arcadia Group

Gatubutiken i Topshop har lämnats ledig efter kollapsen av Arcadia Group (Bild: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.



Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Det har också filialer i full storlek i Tottenham, Greenwich, Croydon och Wembley.

Den tidigare Topshop -webbplatsen i Oxford Circus har varit ledig sedan ASOS köpte Arcadia -märken - inklusive Topshop, Topman, Miss Selfridge och fritidskläderna HIIT - för 330 miljoner pund i februari.

Affären omfattade inte fysiska butiker - istället kan shoppare nu bara köpa kläder från dessa återförsäljare online via ASOS webbplats.

Försäljningsprocessen för Topshop -byggnaden har enligt uppgift fått namnet Project Infinity och leds av fastighetsrådgivaren Eastdil Secured på uppdrag av KPMG.

KPMG har utsetts till administratör för Redcastle 214, företaget som höll byggnaden när Arcadia kollapsade i december.

Ikea har 27 butiker i Storbritannien.

Nyheten om dess expansion kommer efter det äntligen lanserat sitt nya återköpsprogram i Storbritannien, där det betalar upp till £ 250 för dina begagnade möbler.

Ikea vägrade att kommentera Oxford Circus -rapporterna när han frågade av The NEWSAM.

Se Även: