Om du har ett onlinekonto hos tv -spelbutiken CeX, ändra ditt lösenord omedelbart

Cybersäkerhet

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: IAIN BROWN)



Videospelhandlaren CeX har meddelat att upp till två miljoner kundkonton har äventyrats genom en gigantisk cyberattack.



Enligt företaget kan värdefull personlig information som namn, adresser, telefonnummer och till och med lite gammal kreditkortsinformation ha förvärvats.



CeX-butiker är en vanlig syn på stora gator i Storbritannien och det är känt för att köpa och sälja begagnade videospel, DVD-skivor och annan konsumentelektronik.

Företaget, som grundades 1992, har uppmanat sina kunder att byta lösenord så snart som möjligt. Det råder också alla som använde samma lösenord för andra webbplatser att ändra det också.

CeX har hackats (Bild: Coventry Telegraph)



Företaget säger att det samarbetar med myndigheter för att ta reda på vem som är ansvarig och skickade ett e -postmeddelande till sina två miljoner registrerade kunder i går och informerade dem om det.

Även om företaget driver över 300 butiker i Storbritannien, tror man bara att kunder som registrerat sig online har påverkats. Det finns för närvarande inga bevis för att medlemsinformation i butiken har äventyrats.



'Med tanke på den ökande mängden rapporterade dataintrång skulle det vara enkelt att skaka av sig nyheten om att CeX har rapporterat ett säkerhetsöverträdelse som bara ytterligare ett i en lång rad företag som påverkas av digital brottslighet', säger Raj Samani, chefsvetare och stipendiat vid McAfee .

(Bild: CEX)

'Det här konceptet om trötthet är ett mycket verkligt problem, och tills ytterligare data blir tillgängliga som avgör om CeX implementerade lämpliga kontroller, bör vi vara försiktiga innan vi fördelar några skulder.

'En lektion är dock tydlig, när som helst du blir ombedd om dina personuppgifter antingen online eller offline, ifrågasätta om du vill att ännu en part ska bli ansvarig för att hålla dem säkra.

CeX har under tiden erbjudit ett fullständigt uttalande om frågan tillsammans med en Vanliga frågor om dataintrång .

Legend of Zelda: Breath of the Wild

Butikerna kommer att köpa och sälja videospel (Bild: Getty)

'Vi har nyligen utsatts för en säkerhetsöverträdelse på nätet', stod det.

'Vi tar detta extremt allvarligt och ville ge dig detaljer om situationen och hur det kan påverka dig.

Vi ville också försäkra dig om att vi undersöker detta som en prioritet och vidtar ett antal åtgärder för att förhindra att detta händer igen. '

Se Även: