Ibuprofen kan öka överlevnaden för coronaviruset med upp till 80% hävdar att nya försök

Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Ibupofren ska testas som en behandling för att minska coronavirus symtom i ny studie.



Den smärtstillande medicinen kan hjälpa till att förbättra överlevnaden med upp till 80 procent och kan hålla nyckeln till att förhindra allvarliga andningsproblem.



amazon fresh uk platser

Experter undersöker om en speciell formulering av Ibuprofen kan bidra till att minska den allvarliga biverkningen som ses bland smittade patienter.



Detta kan potentiellt leda till kortare sjukhusvistelser och färre patienter som behöver hjälp på intensivvårdsavdelningar (ICU).

Tidigt under pandemin fanns det kontroverser om användningen av ibuprofen efter att en fransk hälsominister avrådde från användningen av det.

NHS slutade råda patienter med coronavirus att ta ibuprofen på grund av oro för att det antiinflammatoriska smärtstillande medlet bara kan göra saken värre.



Följ alla uppdateringar om coronaviruset på vår liveblogg här

Deltagare kommer att dras från de som är inlagda på sjukhus, men inte så sjuka att de är i behov av intensivvård (Bild: Getty Images/iStockphoto)



Men Storbritanniens Commission on Human Medicines granskade uppgifterna och säger nu att det inte fanns tillräckligt med bevis för att ibuprofen gör människor mer benägna att få Covid-19 eller förvärra symtomen.

De med koronavirussymtom blir nu återigen tillsagda att 'ta paracetamol eller ibuprofen om du känner dig obekväm'.

Den nya studien är endast för inlagda patienter - inte de som har mild eller misstänkt Covid-19.

flicka bunden och munkavle

Mitul Mehta, professor i neuroimaging och psykofarmakologi och chef för Center for Innovative Therapeutics vid Kings College London, sa: 'Det är en prövning för patienter med sjukdomen Covid-19 för att se om de ger dem ett antiinflammatoriskt läkemedel - en specifik form av ibuprofen - kommer att minska andningsproblemen de har.'

Deltagarna kommer att dras från dem som är inlagda på sjukhus, men som inte är så sjuka att de är i behov av intensivvård.

'Och om vi kan minska deras symtom i det skedet har vi ett antal fördelar: vi kan minska den tid som någon tillbringar på sjukhus - de kanske återhämtar sig snabbare och går hem, det är uppenbarligen ett fantastiskt resultat.

rykten om övergång till liverpool 2016

'Vi kanske också minskar graden av andningsbesvär så att det kan hanteras på sjukhuset utan att behöva gå till intensivvårdsavdelningen. Och det är ett fantastiskt resultat också.

'Teoretiskt sett borde denna behandling, som ges vid denna tidpunkt, vara fördelaktig.

Men det här är naturligtvis baserat på djurstudier. Det är baserat på fallrapporter, vi måste göra en rättegång för att visa att bevisen faktiskt stämmer överens med vad vi förväntar oss ska hända.'

Man hoppas att sättet läkemedlet har formulerats kommer att minska potentiella magbiverkningar kopplade till ibuprofen (Bild: Getty Images/Science Photo Library RF)

Prof Mehta sa att djurstudier av akut andnödsyndrom - ett symptom på Covid-19-sjukdomen - visar att omkring 80 % av djuren med detta tillstånd dör.

Men när de får denna speciella formulering av ibuprofen ökar överlevnaden till 80 %.

donera en testikel uk

'Det här är mycket lovande', sa han. 'Men naturligtvis är det en djurstudie, så vi vill översätta det verkligt övertygande resultatet till människor.'

Liberate-försöket är ett samarbete mellan experter från Guy's och St Thomas' NHS Foundation Trust, King's College London och läkemedelsorganisationen SEEK Group.

coronavirus utbrott

Hälften av patienterna som ingår i prövningen kommer att få standardvård och den andra hälften kommer att få standardvård plus den speciella ibuprofenformuleringen.

Man hoppas att sättet som läkemedlet har formulerats kommer att minska potentiella magbiverkningar kopplade till ibuprofen.

Professor Matthew Hotopf, chef för NIHR Maudsley Biomedical Research Center sa: 'Detta mycket innovativa terapeutiska tillvägagångssätt syftar till att snabbt främja en potentiellt viktig ny behandling.

'Om det lyckas, skulle det globala folkhälsovärdet av detta försöksresultat vara enormt med tanke på den låga kostnaden och tillgängligheten av detta läkemedel.'

Mest lästa
Missa inte

Se Även: