'Jag jämförde Wendy's och McDonald's för att se vilken snabbmatskedja som är bättre'

Wendys

Ditt Horoskop För Imorgon

I åratal har snabbmat fans flockat till McDonalds för att ta en hamburgare och pommes frites, McNuggets eller en milkshake.



Alternativen var billiga och maten träffade platsen när du var sugen på något snabbt.



Men idag finns det ett antal andra alternativ, från Taco Bell till LEON.



Och nu har ännu en stor amerikansk kedja slagit ut på marknaden, med Wendys öppnande av sin första restaurang i Storbritannien på över 20 år.

Reading -filialen öppnade sina dörrar för kunder idag, med några amerikanska klassiker på menyn, som Dave & # 39; s Single -hamburgare och signaturen Frosty dessert.

spegeldrömlaget

Men var står det mot de mäktiga McDonalds?



McDonalds Grand Big Mac

McDonalds Grand Big Mac

Hamburgare och pommes frites

McDonald's är känt för sina Big Macs och Quarter Pounders, medan det är över hos Wendy & s det handlar om Dave & # 39; s Single och The Baconator.



Priserna på hamburgare på varje anläggning varierar, med Wendy som det dyrare alternativet.

En fjärdedel med ost, som det är, kommer att kosta dig 3,19 pund, medan en Dave & singel är £ 3,59. En fjärdedels pund med ost som mellanmål är £ 4,69 eller £ 5,09 för en stor måltid medan en Dave & apos; s singelkombination på Wendy & s, med medelstora pommes frites och en drink är £ 5,29.

Om du vill ha något mer spännande än din genomsnittliga hamburgare gör McDonald's Big Mac och har erbjudit artiklar i begränsad upplaga som Grand Big Mac (4,39 £). Det senare är ett absolut odjur av en burgare, högt staplat med två 100% biffpatties, en ostskiva, sallad, lök, pickles och Big Mac -sås.

Men för mig personligen träffade dessa inte platsen. Pattiesna själva var väldigt tunna och det händer så mycket annat inuti varje hamburgare att köttets smak försvinner och överväldigas av lök (som det var alldeles för mycket av) och Big Mac -sås.

Wendys baconatorburgare

The Baconator från Wendy & s

Över hos Wendy kan du få Dave's Double (£ 4,59) eller Dave's Triple (£ 5,59) om du känner dig äventyrlig, liksom Baconator (£ 6,29), en dubbel ostburgare fylld med bacon och surrningar av ketchup och mayo.

Jag hade till en början inte stora förhoppningar på Baconator. Men det var mycket Bra. Det blev ingen krypning på någon av fyllningarna, burgerkakorna var en bra storlek för priset, massor av kött. Jag skulle 100% gå tillbaka för en annan.

När det gäller pommes frites vet vi alla att McDonalds är otroligt populära och otroligt salta, tunna och fluffiga inuti.

aled jones och russell watson

Wendys egna är mer rustika, hudfärgade chips som är lättsaltade. Som någon som inte gillar för mycket salt var dessa en klar vinnare - men om jag var tvungen att kritisera skulle jag föredra att de var tunnare.

Wendys pommes frites

Wendys pommes frites är lättsaltade

McNuggets och en portion pommes frites

McNuggets och en portion pommes frites

Kycklingnuggets

Om det är en sak som folk helt enkelt måste få när de går till McDonalds, så är det en låda med McNuggets.

Folk älskar dem så mycket att de installerar dopphållare i sina bilar så att de kan njuta av dem efter en resa till drive-thru, men hur klarar de sig mot dem från Wendy?

Ärligt talat känns det lite elakt att jämföra de två eftersom de är väldigt olika. Wendys nuggets har en sydlig stekt smak som mer liknar kycklingen på KFC än den på Maccas.

Wendys ena är dock panerade, vilket är en stor skillnad för de misshandlade från McDonalds och naturligtvis finns det ett prisgap, med sex McNuggets som kostar 3,19 pund, nio är 3,49 pund och en 20-delad låda är £ 4,99, medan de på Wendy & apos; s bara kommer i en låda med 10 för £ 5,19, eller som en kombination med pommes frites och en drink för £ 2,89.

McDonalds frukost mcmuffin, hashbrun och kaffe

McMuffin är ikonisk

Frukostmat

Vi hatar att gå upp ur sängen först på morgonen, men kommer gärna upp tidigt för ett löfte om en McDonalds frukost.

Dessa McMuffins är legendariska och du kan välja mellan alla slags fyllningar inklusive korv, bacon, ägg och ost.

Det finns också pannkakor på menyn, frukostmackor, bacon- och ostbröd och naturligtvis hashbrowns.

Wendy & apos; s erbjuder också ett urval av frukostmuffins, men stjärnan på deras morgonmeny måste vara croissantmackor, som du också kan fylla med korv, bacon, ägg etc.

vilka hundar är förbjudna i Storbritannien
Frukostbaconatorn

Wendy & s har en frukostversion av deras Baconator

De kommer också att servera tre olika smaker av gröt (Cranberry & Seeds, Jam eller plain), en frukostversion av deras ikoniska Baconator -burgare, med korvkakor samt bakverk som en pan au choklad.

Båda har också ett brett urval av varma drycker att välja mellan.

Priserna för frukostmenyn är för närvarande okända, men det är rimligt att anta att de kan vara lite högre än 2,69 pund det kostar att köpa en korv och ägg McMuffin.

Veggie alternativ

Båda snabbmatskarvarna är kända för sina hamburgare, men det betyder inte att de inte serverar dem som inte äter kött.

Wendys meny innehåller en Veggie Stack -hamburgare (3,79 kr), samt Veggie Bites som smakade falafel och passade utmärkt med ett sött chili -dopp.

Betten säljs som fyra delar (£ 1,99) eller åtta bitar (£ 2,49).

kelly rowland nip slip

Det finns också några köttfria salladsalternativ, pommes frites och du kan också beställa en jackpotatis med gräddfil och gräslök (2,19 £).

Över på McDonald's kan du få Vegetable Deluxe -burgaren (3,09 kr), den kryddiga grönsaksviken (tillgänglig på måndagar för 1,99 £), grönsaksdippor, pommes frites, en sallad.

En chokladfryst från Wendy's

Frosty är en korsning mellan en milkshake och glass och kommer i choklad- eller vaniljsmak

En McDonalds milkshake

Mcdonalds milkshakes är populära och finns i en mängd olika smaker


Efterrätter

När det gäller att plocka upp något sött måste McDonalds vara vinnare eftersom de har mest val.

Från McFlurries till muffins, munkar, pajer och milkshakes har de många alternativ och vi vet att de smakar bra.

vad betyder 609

McFlurry storlekar, pålägg och kostnad varierar men priserna börjar från 99p.

Wendys meny innehåller för närvarande endast Frosty, som är en korsning mellan glass och milkshake och finns i choklad- eller vaniljsmak, 1,49 £ för en vanlig och 1,99 £ för en stor.

Så vilken snabbmatskedja är bäst?

McDonalds är helt klart det billigare alternativet av de två, och eftersom det har funnits längre har det en större meny, vilket erbjuder kunderna mycket mer val, vilket är bra.

Men om du letar efter kvalitet framför kvantitet måste jag säga att Wendys sannolikt är din bästa insats.

Maten smakar trevligare, är fortfarande prisvärd eftersom allt på menyn är under £ 10 och kedjan erbjuder några knäppa och olika föremål som du inte hittar någon annanstans.

Det är en uppfriskande förändring och definitivt värt ett försök om du är nära Reading. Om inte, var inte rädd, eftersom företaget planerar en stor expansion över Storbritannien under de kommande åren och öppnar cirka 400 filialer.

Nästa kommer att ligga i Stratford, följt av Oxford.

Föredrar du McDonald's eller Wendy's? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Se Även: