Jag lånade 45 pund av min mamma och förvandlade det till en festklänningsverksamhet på 25 miljoner pund

Små Affärer

Ditt Horoskop För Imorgon

Alice Hall hade problem med att klara sig. Hon arbetade heltid som täcklärare på ett gymnasium, liksom i en bar på natten och reklamarbete på helgerna.



Fast besluten att göra en förändring såg hon en lucka på marknaden för det hon kallar glam -mode online.



Sju år efter företagets lansering ökar Pink Boutique -verksamheten som hon startade nu en omsättning på 25 miljoner pund per år.



thomas christopher dennis

Och allt började på eBay - med bara £ 90 - varav hälften lånade av sin mamma.

Kommer av marken

Alice kämpade för att klara sig

Läs mer



Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Alice säger att modewebbplatserna på den tiden saknade märket och visade modeller som såg väldigt naturliga ut med festklänningar.

Jag är från Newcastle upon Tyne, feststaden där tjejerna älskar solbränna och smink.



mark lester paris jackson

Hon hade en idé om att göra saker annorlunda, men Alice erkänner att hon tålde ett par misslyckade starter som ett resultat av prov av dålig kvalitet. Så hon gav sig ut på jakt efter en grossist som hon kunde lita på som kunde tillhandahålla lager av god kvalitet och så småningom lokaliserade en i Storbritannien.

Jag kämpade verkligen för pengar, så jag bad min mamma att låna mig £ 45 så att jag hade råd med ett paket med sex klänningar på £ 90.

Genom att rekrytera en vän från baren som modell listade hon dem på eBay, och de sålde alla väldigt snabbt.

När de sålde återinvesterade vi och köpte två förpackningar, sedan fyra förpackningar och så vidare tills Rosa Boutique föddes.

Behåller det i familjen

Alice startade verksamheten i samarbete med sin mamma.

Alice startade verksamheten i samarbete med sin mamma

Alice hade använt sina lunchpauser från sitt vanliga jobb för att skicka ut sina beställningar, men innan lång tid var den rasten helt enkelt inte tillräckligt lång.

Så tillsammans med sin mamma Jackie gick hon på heltid med verksamheten, Alice hanterade den kreativa sidan med att köpa, sälja och marknadsföra, medan Julie tog på sig administratören och ekonomin.

Börjar från början

Alice tog en journalistutbildning från universitetet, men hade ingen tidigare kunskap om företaget, så hon var tvungen att lära sig allt om att driva företag.

Hon säger: Jag googlade mycket, köpte marknadsföringsböcker och tittade på självstudier på YouTube.

Timing hjälpte också till att sprida ordet, eftersom hon skapade en Facebook -sida för företaget precis när funktionen lanserades på sociala medier, och det växte snabbt upp intresset.

kan förmåner kontrollera bankkonton

Vi lyckades bli virala utan att spendera ett öre! Vår strategi var att skapa och dela engagerande innehåll och vi byggde en massiv gemenskap av likasinnade kvinnor.

dödssiffran på stranden

Rockets försäljning

Alice bygger nu en strategi för att sälja PinkBoutiques produkter utomlands

PinkBoutiques unapologetic kärlek till allt som glam har hjälpt verksamheten att ta fart i någon takt. Den första utgiften på 90 pund ledde till en omsättning på 500 000 pund i slutet av år ett.

Och nu är verksamheten på väg att få in 25 miljoner pund i försäljning, med 2 000 plagg om dagen som skickas ut från sitt lager i Newcastle.

Alice säger: Det är overkligt att ett företag jag startade i mitt vardagsrum har gått så här långt.

Hon står inte stilla heller, företaget bygger nu en strategi för export.

Att bilda familj

Alice har fått balansera verksamheten med att bilda familj.

Alice har fått balansera verksamheten med att bilda familj

PinkBoutique var en familjeaffär redan från början, men Alice har också fått kämpa med utmaningen att driva ett företag samtidigt som hon startar en familj.

Medan hon säger att hon kämpade för att få huvudet kring förändringen som hennes dotter förde till sitt vanliga schema, har hon nu hittat en bättre balans mellan arbete och liv.

Dessutom räknar hon med att moderskap faktiskt har hjälpt verksamheten, eftersom det har gjort henne mer ensam på jobbet och fokuserat på bara en eller två stora saker för PinkBoutique att uppnå varje år.

'Jag tar helt av hatten för alla som har små barn och startar eget! Lyckligtvis hade vi skalat vår verksamhet till den punkt där jag kunde ta mammaledighet, men jag vet att detta inte alltid är möjligt för personer med små företag.
”Att ha ett onlineföretag som är öppet dygnet runt är som att få en bebis som inte sover. Jag skojar om att verksamheten var min första bebis eftersom den behövde så mycket uppmärksamhet och vård. Sedan jag blev mamma har jag blivit oändligt mer organiserad och det är det som får mig att gå igenom. '

828 ängelnummer betydelse

Går i Alices fotspår

Det är uppenbart att inte alla nystartade företag kommer att njuta av den enorma tillväxten som Pink Boutique ser, men Alice tror att det finns lärdomar andra kan dra av sina erfarenheter.

Hon säger: Försök att lära dig så mycket du kan i början när du är liten, men var inte rädd för att betala för erfaren personal när du kan. Vår verksamhet förändrade verkligen växlar när vi tog in en ledningsgrupp.

Se Även: