Hur fungerar Apples Face ID? Här är vad du behöver veta om iPhone X:s signaturfunktion

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Apples efterlängtade iPhone X börjar säljas på fredag, och tillsammans med sin fantastiska 5,8-tums kant-till-kant-skärm är en av den nya enhetens signaturfunktioner ett nytt säkerhetssystem som kallas Face ID.



Precis som Touch ID-fingeravtrycksläsaren på tidigare versioner av iPhone, används Face ID för att verifiera användarens identitet.



Den använder iPhone X s 'TrueDepth' selfiekamera för att skanna ditt ansikte och jämföra det med en 3D-bild lagrad på telefonen. Om en matchning upptäcks låses telefonen upp automatiskt.



Apples chef för mjukvaruteknik, Craig Federighi, försökte demonstrera funktionen vid lanseringen av iPhone X i september, men var röd i ansiktet när det inte gick att låsa upp telefonen .

Företaget hävdade senare att detta berodde på det stora antalet personer som hade hanterat enheten inför presentationen.

gjorda i helveteskläder

(Bild: Youtube)



'Folk hanterade enheten för scendemo i förväg och insåg inte att Face ID försökte autentisera deras ansikte', en Apple-talesman sa till Yahoo i ett uttalande .

'Efter att ha misslyckats ett antal gånger, eftersom de inte var Craig, gjorde iPhone vad den var designad för att göra, vilket var att kräva hans lösenord. Face ID fungerade som det var designat för.'



Olyckan väcker många frågor om effektiviteten av Face ID, men utan någon annan biometrisk autentiseringsmetod tillgänglig på iPhone X, kommer Apple att hoppas mot hopp om att det vinner över kunder.

Här är vad du behöver veta om den nya funktionen:

Hur fungerar Face ID?

När du höjer din iPhone eller trycker på skärmen börjar TrueDepth-kameran automatiskt leta efter ditt ansikte.

När ett ansikte upptäcks kommer Face ID att kontrollera att dina ögon är öppna och riktade mot din enhet.

TrueDepth-kameran kommer sedan att projicera och läsa över 30 000 infraröda punkter för att bilda en djupkarta över ditt ansikte, tillsammans med en infraröd 2D-bild.

Dessa data används för att skapa en sekvens av 2D-bilder och djupkartor, som signeras digitalt och skickas till en säker enklav på iPhone X:s A11 Bionic-chip.

prins Philip och drottningen

Telefonens 'neurala motor' omvandlar sedan denna data till en matematisk representation och jämför den med ansiktsdata som lagras på chippet, från det att du först ställde in Face ID.

Om de två bilderna stämmer överens låses telefonen upp.

Kan jag använda det för Apple Pay?

Du kan använda Face ID med Apple Pay för att göra enkla och säkra köp i butiker, appar och på webben.

För att godkänna en betalning med Face ID måste du först bekräfta din avsikt att betala genom att dubbelklicka på sidoknappen. Du autentiseras sedan med Face ID innan du placerar din iPhone X nära den kontaktlösa betalningsläsaren.

Om du vill välja en annan Apple Pay-betalningsmetod efter Face ID-autentisering måste du autentisera på nytt, men du behöver inte dubbelklicka på sidoknappen igen.

vilka takeaways som är öppna

Andra appar från tredje part som stöder Touch ID kommer också automatiskt att stödja Face ID utan några ändringar.

Går det att lura med en bild?

(Bild: REUTERS)

Apple hävdar att dess neurala nätverk är tränat för att upptäcka och motstå försök att låsa upp din telefon med foton eller masker.

Apple hävdar att sannolikheten att en slumpmässig person i befolkningen skulle kunna titta på din iPhone X och låsa upp den med Face ID är ungefär en på en miljon (mot 1 på 50 000 för Touch ID).

För ytterligare skydd tillåter Face ID endast fem misslyckade matchningsförsök innan ett lösenord krävs för att få tillgång till din iPhone.

Självklart, om du har en tvilling eller ett syskon som ser väldigt lika ut som dig, är sannolikheten för en falsk matchning högre.

Det är också högre för barn under 13 år, eftersom deras distinkta ansiktsdrag kanske inte har utvecklats fullt ut, enligt Apple.

Vad händer om jag blir utelåst?

Du kan alltid använda ditt lösenord istället för Face ID, och det krävs fortfarande under följande omständigheter:

  • Enheten har precis slagits på eller startats om;
  • Enheten har inte varit upplåst på mer än 48 timmar;
  • Lösenordet har inte använts för att låsa upp enheten under de senaste 156 timmarna (sex och en halv dag) och Face ID har inte låst upp enheten under de senaste 4 timmarna;
  • Enheten har fått ett fjärrlåskommando;
  • Efter fem misslyckade försök att matcha ett ansikte;
  • Efter initiering av strömavstängning/nöd-SOS genom att trycka och hålla in endera volymknappen och sidoknappen samtidigt i 2 sekunder.

    dr dre nettoförmögenhet

Vad händer om jag bär glasögon eller växer skägg?

Face ID är designat för att fungera med hattar, halsdukar, glasögon, kontaktlinser och många solglasögon.

Den lagrade matematiska representationen av ditt ansikte anpassas också över tiden, för att förbättra upplåsningsprestandan.

Så om du växer skägg eller dramatiskt ändrar ditt smink, och Face ID kanske inte känner igen dig, men om du omedelbart följer felet genom att ange ditt lösenord, kommer Face ID att lagra den tagna bilden.

Om den upptäcker att den lagrade bilden är en nära matchning, kommer den att utöka dess registrerade Face ID-data med den nyligen beräknade matematiska representationen, så med tiden kommer den att känna igen dig.

FaceID är designat för att fungera inomhus, utomhus och även i totalt mörker.

Kan min ansiktsdata hackas?

(Bild: Getty Images North America)

Apple hävdar att de matematiska representationerna av ditt ansikte som används av Face ID är krypterade och endast tillgängliga för den säkra enklaven på iPhone X:s chip.

anna soubry frågestund

Denna data lämnar aldrig enheten. Den skickas inte till Apple och ingår inte heller i säkerhetskopior av enheter.

Det betyder att det är extremt svårt att hacka. Det enda sättet som en hackare kan få tag på denna data är att få direkt tillgång till din iPhone.

Kan jag fortfarande använda Touch ID?

Nej. Touch ID är inte tillgängligt på iPhone X. Om du vill hålla fast vid fingeravtrycksautentisering måste du köpa en annan modell, som iPhone 8 eller 8 Plus .

Mest lästa
Missa inte

Se Även: