Enorm löneökning för lärare - vilket sätter dem bland de bäst betalda akademikerna

Skolor

Ditt Horoskop För Imorgon

Lönerna för nya lärare kommer att stiga till 30 000 pund fram till 2022-23, enligt regeringens planer på att reformera lönerna.



Flytten skulle göra inträdesnivåer för lärare bland de mest konkurrenskraftiga på arbetsmarknadsutbildningen, samtidigt som det finns planer på att förbättra pensionsplanerna för de offentliga arbetarna.



I ett brev till School Teachers ’Review Body (STRB) har utbildningssekreterare Gavin Williamson idag lagt fram planer på att öka lärarna & apos; startlön med upp till 6 000 pund.



”Lärare är verkligen en skols livsnerv och jag blev omedelbart imponerad av det engagemang, engagemang och hårda arbete som jag har sett från dem längst fram i våra klassrum,” sa Williamson.

'Jag vill att de bästa talangerna dras till läraryrket och att skolorna tävlar med de största arbetsgivarna på arbetsmarknaden och rekryterar de ljusaste och de bästa till undervisningen.

'Lärarna borde inte vara i tvivel om att denna regering stöder dem helt och hållet i varje skede av sin karriär, börjar med att belöna startlöner och ger dem de befogenheter de behöver för att hantera dåligt beteende och mobbning och fortsätter att öka skolstandarden över hela Land.'



En grupp Ambassadörskolor för att bekämpa flexibelt arbete kommer också att introduceras (Bild: Getty)

Utbildningssekreterare Gavin Williamson har skisserat planer på att öka lärarna & apos; startlön med upp till 6 000 pund (Bild: iStockphoto)



Williamson sa att introduktionen av en progressionspoäng i lönesystemet också kan tas in för att belöna dem som överträffar.

Från september kommer regeringen också att helt finansiera ökade bidrag till lärarna & apos; Pensionssystem.

Det betyder att lärare kommer att få en arbetsgivaravgift på 23,6% utöver lönen till pensionen varje år för att säkerställa att systemet är helt finansierat.

En grupp ambassadörskolor kommer också att introduceras för att vara flexibla arbetare, det kommer bland planerna att göra flexibelt arbete obligatoriskt inom alla sektorer.

I alla fall, inget ytterligare stöd har beskrivits för tidiga års utövare , av vilka många har minimilön, trots kampanjer för att skydda arbetskraften bland stigande mål och låg finansiering av regeringens 30 -timmars gratis barnomsorg.

Williamson tillade: ”Jag vill behålla fantastiska lärare i yrket, och vi vet att bristen på flexibla arbetsmöjligheter ofta anges som en anledning till att lämna.

hur dog rik mayall

'Andra sektorer har anammat flexibelt arbete och de fördelar det ger - jag vill se samma sak i skolorna. Det händer fantastiska saker på vissa skolor, men jag vill att det ska vara normen.

'Dessa nya ambassadörskolor kommer att bryta ner hindren och visa skolor som är nervösa för flexibelt arbete att det inte bara går att göra, det kan också förändra deras skola till det bättre.'

Se Även: