HTC U11+: Releasedatum, pris och specifikationer för HTC:s 'klämbara' smartphone i plusstorlek

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

HTC har avslöjat en ny plusstorleksversion av sin klämbara smartphone, känd som HTC U11+, med en 6-tumsskärm, gigantiskt batteri och långsträckt kropp.



Som HTC U11 , som lanserades i maj, U11+, ger användarna ett nytt sätt att interagera med sin enhet utöver att bara trycka på skärmen.



Kanterna på enheten är tryckkänsliga, vilket gör att du kan klämma för att komma åt aviseringar och starta vissa applikationer från hem- eller låsskärmen.



Här är allt du behöver veta om HTC:s nya toppmoderna enhet.

Design

Precis som HTC U11 har U11+ en helglaskropp som är lätt böjd – inspirerad av ytspänningen på vattendroppar. Detta ger den ett attraktivt glansigt utseende, men det betyder att den lätt tar upp fingeravtryck.

U11+ är längre och smalare än U11, mäter 158,5 x 74,9 x 8,5 mm och väger 188g.



(Bild: HTC)

Hemknappen längst ner på skärmen har tagits bort till förmån för ett digitalt navigeringsfält, och fingeravtrycksläsaren är nu placerad på baksidan av enheten.



Resten av knapparna och portarna är placerade på det smala metallbandet som löper runt utsidan av telefonen och binder samman de två glaspanelerna.

Precis som HTC U11 har den inget hörlursuttag, utan levereras med en uppsättning HTC USonic hörlurar, som ansluts till USB-C-laddningsporten. Det finns också en adapter i kartongen, så att du kan fortsätta använda dina gamla hörlurar om du föredrar det.

HTC U11+ kommer i tre färger - Ceramic Black, Amazing Silver och Translucent Black. Endast Ceramic Black-versionen kommer att finnas tillgänglig i Storbritannien.

Visa

HTC U11+ har en 6-tumsskärm med ett bildförhållande på 18:9, vilket gör den i nivå med Apple iPhone X och Samsung Galaxy Note 8.

Skärmen är extremt skarp, med ljusa och levande färger, och den sträcker sig nästan till telefonens kanter, med endast extremt smala ramar runt kanten.

Kantkänsla

HTC U11+s utmärkande funktion är dess Edge Sense-teknik, som gör att du kan klämma på telefonen för att starta appar utan att behöva röra skärmen.

Du kan till exempel klämma för att starta kameran och sedan klämma igen för att ta en bild, eller så kan du klämma för att starta HTC:s Voice to Text-tjänst, som låter dig diktera textmeddelanden när dina händer är fulla.

om den går som en anka

Du kan också klämma från låsskärmen för att starta Google Assistant eller Amazon Alexa utan att låsa upp din telefon.

Korta klämningar och långa klämningar kan programmeras för att utföra olika uppgifter, och kantsensorerna kan också konfigureras för att matcha känsligheten i användarens grepp.

Förutom att vara ett roligt nytt sätt att interagera med din telefon är Edge Sense särskilt användbart om det regnar, om du har blöta händer eller om du har handskar på dig.

Specifikationer

HTC U11+ har ett Qualcomm Snapdragon 835-chip. Det finns två lagringsalternativ - 128GB och 64GB, och de kommer med 6GB respektive 4GB RAM.

Det är också möjligt att utöka minnet upp till 256 GB med hjälp av ett microSD-kort.

Den har ett enormt batteri på 3 930 mAh, som HTC hävdar ger upp till 25 timmars samtalstid, och kommer med Quick Charge 3.0-teknik för snabb laddning.

Den kommer i enkel- och dubbla SIM-alternativ och har kontaktlös NFC-teknik för användning med Android Pay.

(Bild: HTC)

Kamera

Telefonen har en 12 MP bakre kamera med fasdetekterande autofokus, optisk bildstabilisering och HDR Boost-teknik, vilket ger dig fotografier med högt dynamiskt omfång utan fördröjning.

Kameran, som HTC hävdar är ännu bättre än den prisbelönta kameran på U11, klarar av 4K-videoinspelning, såväl som slowmotion-video med 120 bilder per sekund.

En intressant funktion som kallas 3D-ljud knyter ljudinspelningsnivåer till zoomfunktionen på kameran, så att du visuellt kan zooma in för att rikta in ditt motiv och förstärka deras specifika ljud.

HTC U11+ har också en 8MP selfiekamera som innehåller samma kraftfulla HDR Boost och brusreduceringsteknik som i huvudkameran.

ädelost laglig hög

programvara

HTC U11+ kör den senaste versionen av Android - Android 8.0 Oreo - så det inkluderar Googles artificiellt intelligenta röstassistent, Google Assistant .

Google är dock inte den enda AI-röstassistenten som finns på HTC U11+. Den ger även tillgång till Amazons personliga assistent Alexa , så att den kan integreras med alla Amazon Echo-enheter i ditt hem.

De två personliga assistenterna kan användas individuellt eller i kombination, enligt HTC.

Audio

U11+ kommer med HTC BoomSound Hi-Fi Edition-högtalare för ett solidt, väl avrundat ljud ur telefonen.

Den levereras också med HTC:s USonic-hörlurar med aktiv brusreducering, som kontinuerligt övervakar miljöljudnivåer och anpassar sig till eventuella nya ljud eller störningar.

Hörlurarna ska använda en ekolodsliknande puls och små mikrofoner för att analysera insidan av dina öron, såväl som ljudnivåerna runt dig, och justera ljudnivåerna så att de passar din hörsel.

Pris och releasedatum

HTC U11+ kommer att kosta £699. Det är £50 mer än HTC U11, men betydligt billigare än både Samsung Galaxy Note 8 och Apple iPhone X.

Den kommer att finnas tillgänglig i Ceramic Black i Storbritannien, och kan förbeställas på www.htc.com från 20 november.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: