HSBC ger 1 500 £ levnadskostnadsbonus till de lägst betalda arbetarna för att hjälpa till med stigande räkningar

Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

HSBC har gått med andra företag för att erbjuda en bonus till stödpersonal under levnadskostnadskrisen.



Efter Lloyds och Barclays har den ledande banken meddelat en engångsbetalning på £1 500 för en del av sin personal denna månad.



Detta inkluderar juniora kundinriktade medarbetare och kontaktcenterpersonal, efter diskussioner med fackförbundet Unite.



De levnadskostnad betalning sker vid en tidpunkt då räkningarna skjuter i höjden för hushållen i Storbritannien.

Inflationen har nått sin högsta nivå på 40 år, når 9,4 % och förväntas nå 11 % senare i år.

Erbjuder din chef en levnadskostnadsbonus eller annat stöd? Låt oss veta: NEWSAM.money.saving@NEWSAM.co.uk



Dominic Hook, Unite nationell officer, sa: 'Unite har arbetat outtröttligt för att visa HSBC behovet av brådskande åtgärder för att hjälpa tusentals anställda som står inför den största pressen på sina inkomster.

'Facket kommer att fortsätta att kampanja för att säkerställa att all personal får en helt konsoliderad löneökning för att säkerställa att lönenivåerna håller jämna steg med levnadskostnaderna.'



stormtroopers Storbritannien har talang

Medarbetarfacket Unite välkomnade HSBC:s drag och tillade: 'Facket kommer att fortsätta kampanja för att säkerställa att all personal får en helt konsoliderad löneökning för att säkerställa att lönenivåerna håller jämna steg med levnadskostnaderna.'

  Skyltar utanför filialer till en Lloyds Banking Group Plc-bank, en Barclays Bank Plc-bank, en NatWest Group Plc-bank och en HSBC Holdings Plc-bank i Staines, U.K., fredagen den 12 februari 2021
Flera banker erbjuder personalen en bonus för att stödja anställda under levnadskostnadskrisen ( Bild: Bloomberg via Getty Images)

Den långsiktiga effekten av inflation för all personal kommer att beaktas i den regelbundna årliga löneöversynen, sa banken.

Under det senaste räkenskapsåret redovisade HSBC bättre vinster än väntat då stigande räntor höjde intäkterna.

HSBC:s aktie steg 6% i tidig Londonhandel i morse, den högsta sedan slutet av juni.

aj pritchard flickvän 2019

Som ett resultat ökade banken sin personalbonuspool till 2,6 miljarder pund i år på grund av dess starka finansiella resultat och dess behov av att konkurrera om arbetare på en 'extraordinärt konkurrensutsatt arbetsmarknad', heter det.

HSBC är inte ensamma om att göra detta.

Lloyd Bank ger också majoriteten av de anställda ett ekonomiskt uppsving på £1 000 i augusti.

Betalningen kommer inte att göras till ledande befattningshavare och kommer att omfatta 64 182 anställda, eller cirka 99,5 % av företagets personal.

  En allmän bild av HSBC bankkassörer och skyltar den 28 juli 2016 i London, England.
HSBC:s aktie steg 6% i tidig Londonhandel i morse, den högsta sedan slutet av juni ( Bild: Getty Images)

Likaså har bankjätten Barclays erbjudit 35 000 anställda en lönehöjning på 1 200 pund för att hjälpa till med levnadskostnadskrisen, och föra fram en årlig löneöversyn som skulle ha ägt rum i mars 2023.

Andra företag som erbjuder bonusar för personalen inkluderar British Airways, Virgin Money, Rolls Royce, Bloomsbury, Morrisons och bland annat EasyJet.

Du kan se en fullständig lista här .

En studie gjord av rådgivningsföretaget BDO har också funnit att medelstora företag går i dessa stora företags fotspår.

Från de 500 företagsundersökningarna, hälften av dem ger engångsbonusar för att stödja arbetare genom levnadskostnadskris .

besättning av bara dårar och hästar

Mer än hälften av de intervjuade företagen sa att de höjer lönerna med mellan 4 % och 8 % med mer än en fjärdedel som höjer lönen med 9 % eller mer för att kompensera för stigande kostnader.

Annat stöd inkluderar att tillåta mer flexibla policyer för att arbeta hemifrån för att minska resekostnaderna, stödförmåner för barnomsorg, gratis måltider på jobbet eller inköpskuponger.

Se Även: