Hur jag tjänade 6500 pund genom att rapportera ett enda tomt hem - och det kan du också

Tjäna Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Levinia, 31, tjänade precis £ 6 500 för att hjälpa till att sätta tillbaka det tomma hemmet på marknaden



Egenskaper står tomma och övergivna. Samtidigt stiger hyror och huspriser och familjer görs hemlösa eftersom de inte kan betala. Det är en nationell skandal.



Den goda nyheten - som en mamma fick reda på - är att genom att vidta åtgärder själv kan du inte bara hjälpa till att få ett hem i bruk igen, utan göra dig själv (och en lokal välgörenhet) till en mycket snygg summa.



Möt mamma till två Levinia Gluck, som bestämde att det var på tiden att ett hem i Hendon, London, skulle bo igen.

Jag har alltid undrat varför en så potentiellt stor egendom tvärs över gatan från en park och med god tillgång till North Circular satt tom och övergiven, förklarade hon.

behöver en tvättmaskin gratis

Levinia utanför det tomma hemmet



miley cyrus och kaitlynn carter

I slutet av förra året stötte hon på YouSpotProperty och insåg att det fanns ett sätt att inte bara få tillbaka hemmet på marknaden utan också bli belönad för det.

Hon skickade helt enkelt till dem en iPhone -snap av huset med adressen. Inom en vecka fick hon en Amazon -kupong på 20 £ eftersom huset passade till kriterierna för vad företaget letade efter.



Men det var potentiellt mycket mer pengar på väg - eftersom företaget inte bara belönar människor som upptäcker hem, det erbjuder dig också 1% av det pris de köper hemmet för.

Under de kommande tre månaderna höll YouSpotProperty mig i ögonen på deras undersökning för att spåra ägaren och inleda förhandlingar. På färdigställningsdagen betalade de mig £ 6500.

Problemets omfattning

Det finns mer än 610 000 hem som står tomma i England, med mer än 50 000 i London ensam, enligt välgörenhetsorganisationen Tomma hem .

Många av dessa fastigheter ägs av individer som inte är lätta att spåra, säger Ben Radstone, medgrundare av YouSpotProperty.com .

Vissa bor utomlands eller är på annat sätt äldre som inte vill bli besvärade. Det finns ofta en känslomässig koppling till egendomen, till exempel ett ärvt hem eller ett barndomshus, vilket leder till en återhållsamhet att göra någonting med egendomen på kort sikt.

Hur du kan hjälpa till att åtgärda problemet

En gata med uppbyggda radhus syns i Kensington -området i Liverpool, norra England

Hus ska användas, inte överges (Bild: Reuters)

38 ängelnummer betydelse

Lokala myndigheter har befogenhet att tvinga försäljning av ett tomt eller nedlagt hus för att ta det i bruk igen - antingen för att köpa dem själva eller tvinga fram en försäljning om folk ignorerar lagstadgade meddelanden eller har obetalda skulder.

Du kan rapportera alla förlorade eller tomma bostäder till dem - vanligtvis genom att besöka deras webbplats. Där & apos; s mer information om vad du kan göra och maktenåd har här .

Problemet är i många fall att råd inte har pengar eller resurser att agera - särskilt i London.

Att återlämna tomma och förfallna bostäder att använda är ett större problem i London än någon annanstans i Storbritannien eftersom råd helt enkelt inte har råd att köpa och återlämna dem till marknaden, säger Nick Kalms, medgrundare av YouSpotProperty.

vad betyder 247

I vissa fall är det helt enkelt utom räckhåll för rådens budget att betala upp till en miljon pund för en förfallet fastighet som annars kan vara värd 75 000 pund i en annan stad, så detta har delvis lett till en ökning i tomma bostäder runt om i London.

En annan väg

En man går förbi en rad nedlagda hus i Stoke på Trent

(Bild: Reuters)

Den goda nyheten är att råd inte är de enda som kan föra tillbaka dessa hem till marknaden.

Kalms och Radstone har köpt mer än 200 bostäder runt om i London under de senaste fem åren så att de kan renoveras och tas i bruk igen.

de förlorade sakernas helgon

För att hjälpa till att påskynda processen belönar de också allmänheten som upptäcker och rapporterar tomma eller nedlagda hem med Amazon -värde- eller M&S -kuponger till ett värde av £ 20 och 1% av inköpspriset om huset köps. Ytterligare 500 pund går till en lokal välgörenhet. 1700 personer har fått kuponger hittills.

Tillvägagångssättet för att återställa dessa fastigheter till användning beror helt på hur ägarna kontaktas och får känslan för processen, säger Radstone.

Många vet inte värdet av deras fastigheter, eller vill att fullmäktige från fullmäktige ber dem att sälja.

Lösningen ligger i den metod som används för att kontakta och hjälpa ägare att förfoga över dessa fastigheter.

Du kan rapportera tomma hem till dem här .

Se Även: