Hur 200 000 Thames Water -kunder kan få 50% rabatt på sina vattenräkningar

Thames Water Plc

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: iStockphoto)



Vattenpriserna stiger från år till år - och den här månaden kommer miljontals bostäder i England och Wales att se sina årsräkningar stiga med i genomsnitt 8 pund.



Med mindre än £ 1 månad kan det låta obetydligt, men koppla ihop ökningen med telefon-, TV-, energi- och rådsskattehöjningar, och det föga lägsta löneökning kommer snabbt att avbrytas.



Det är där det lönar sig att vara kunnig med dina utgifter - som att pruta om prisplaner och avbryta tjänster du inte behöver.

När det gäller vatten är dina pengarbesparande alternativ ganska begränsade. Du kunde växla till en vattenmätare (ta reda på om det kan spara dig mer, här) , men majoriteten av bostäderna kommer att upptäcka att de inte har något val på leverantör, vilket innebär att om priserna stiger hostar du upp därefter.

Men Storbritanniens största leverantör driver för närvarande en kampanj som kan ge tusentals hushåll en enorm minskning av deras vattenräkning.



Thames Water, som levererar områden som London, Surrey och Kent, sa att det försöker få fler människor till sin sociala tariff - som är utformad för dem som kämpar för att hålla jämna steg med kostnaderna.

Prisplanen ger utsatta människor rabatt - och utjämnas effektivt av sina rikare kunder.



En taleskvinna sa till NEWSAM Money att Thames Water levererar några av de rikaste människorna i Storbritannien och några av de mest utsatta, från Chelsea till Tower Hamlets.

I kundernas feedback fann det att många av dem hellre skulle betala marginellt mer på sina räkningar för att subventionera dem som kämpar.

Under de tre första månaderna i år har mer än 14 000 hushåll ansökt om att få leverantörens nya WaterSure Plus -tariff som ett resultat.

Kelly Macfarlane, chef för Thames Water kundupplevelse, sa: ”Vi har nu pratat med över en miljon kunder när vi sammanställt vår affärsplan och budskapet var klart att vi måste erbjuda extra support till kunder i vår region i utsatta omständigheter.'

Vattenföretaget startade också nyligen direkt faktureringsråd hyresgäster som tidigare hade betalat sin lokala myndighet.

Det finns flera sätt att registrera sig för Thames Waters WaterSure Plus -tariff men det enklaste är uppkopplad .

Varje person bedöms från fall till fall, så det finns ingen hård och snabb regel för vad som är bäst.

Allt du behöver göra är att registrera dig, och sedan kommer Thames Water att kontakta dig för att diskutera din situation och den bästa vägen framåt - oavsett om det är att förlåta räkningar, en minskning av räkningarna eller verktyg för att spara vatten.

Din faktura stiger denna månad (Bild: PA)

Det är också värt att registrera sig för sin Priority Service - som det säger 410 000 personer är berättigade till.

madeleine mccann kadaverhundar

Det betyder att om din leverans stängs av kommer du att vara bland de första som får vatten på flaska levererat till dig. Detta riktar sig till människor som ensamstående föräldrar och äldre som skulle kämpa för att komma till en distributionsplats.

'Att vara med i vårt prioriterade tjänsteregister ger verkligen sinnesro för många kunder i utsatta situationer, liksom deras vänner och familj', tillade Macfarlane.

'De organisationer som vi har samarbetat med arbete med människor i utsatta omständigheter varje dag så har de bästa förutsättningarna att dela fördelarna med att vara med i vårt register, vilket jag är glad över att bekräfta växer i antal för varje dag.'

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: