Måste du acceptera en vattenmätare - när det kommer och inte kommer att spara pengar

Vattenmätare

Ditt Horoskop För Imorgon

Kvinna som vrider badkranen med vatten överfylld

Om du befinner dig i ett 'vattenstressat område' kan det hända att du inte har mycket att välja på(Bild: Getty)



Miljontals bostäder kommer att se sina räkningar hoppa nästa månad när vattenpriserna stiger i hela Storbritannien.



Britter kommer att se sina räkningar stiga med i genomsnitt 2% i april - vilket ökar den genomsnittliga årliga kostnaden till £ 415.



räkningen var är de nu

Och varje ökning kommer att vara ovälkommen för kämpande hushåll som står inför andra stigande kostnader.

'Även bara en liten ökning har potential att skada de tre miljoner hushållen som berättar att de kämpar för att ha råd med sina vattenräkningar', säger Tony Smith, konsumentråd för vattenchef.

'Vi skulle vilja se företag gå längre genom att doppa i sina egna fickor för att hjälpa kunder som redan känner nypan.'



Men i en tid när nästan alla hushållskostnader stiger, kan du slå tillbaka genom att ha en vattenmätare installerad istället?

Vattenmätardebatten

Kran med rinnande vatten

Att bada verkar mindre slöseri än en brast huvud (Bild: Getty)



Debatten kring vattenmätare handlar om en stor fråga - kommer det att spara pengar?

Medan vissa parlamentsledamöter säger att det borde vara obligatoriskt att spara vatten i Storbritannien, säger andra att installationen kan leda till 'betydande' höjningar av räkningarna för vissa människor.

Andra är arga över att de debiteras för vad de använder - när läckor fortfarande är så vanliga och slöser mycket mer vatten.

För närvarande går tre miljarder liter förlorade för läckage varje dag, tillräckligt för att fylla mer än 1000 olympiska simbassänger.

Vattenföretagen säger dock att de är på väg att ta itu med detta problem med 44 miljarder pund redan investerade i bättre infrastruktur.

Så, vända tillbaka till mätare, vad behöver du veta exakt?

Kommer en vattenmätare att spara pengar för mig?

Kranvatten

Hur mycket per glas? (Bild: Getty)

Som det ser ut för närvarande betalar hushåll som inte har mätare på plats en fast avgift baserat på värdet av sitt hem. Bortsett från pannkostnaderna är du fri att använda så mycket du vill - utan begränsningar.

En vattenmätare är dock i huvudsak en pay-as-you-go-tjänst-baserat på hur mycket du faktiskt använder.

Det betyder att de med låga värderingsvärden och fler boende kan möta den största ökningen av räkningarna om de skulle byta.

Konsumentrådet för vatten rekommenderar att om du har fler sovrum än människor som bor i din fastighet, kommer du troligen att ha det bättre med en mätare.

Den har en användbar vattenmätare kalkylator för att hjälpa dig att räkna ut om du skulle ha det bättre eller sämre av att ha en installerad.

Men som sagt, på vissa områden är det 'obligatoriskt'.

bästa under ögonkrämen för väskor

Är vattenmätare obligatoriskt?

Får du säga nej (Bild: Getty Images)

Medan det i teorin inte är obligatoriskt kan ett vattenföretag insistera på att du har en installerad om du faller i någon av följande grupper:

  1. Använd en automatisk vattningsenhet (t.ex. en trädgårdssprinkler)
  2. Fyll automatiskt en pool eller damm
  3. Ta ett stort bad
  4. Använd en mjukgörande enhet för omvänd osmos
  5. Ta en power -shower
  6. Är den nya innehavaren av en fastighet (förutsatt att en obegränsad räkning inte redan har skickats till den som har den)
  7. Bor i ett område som av statssekreteraren har bestämt att vara ett område med allvarlig vattenstress och som omfattas av ett mätprogram som en del av en plan för att upprätthålla säkra vattenförsörjningar.

År 2007 klassade miljöbyrån vissa områden i landet som ”vattenbelastade”, därav nummer sju i listan.

Dessa nio områden är de centrala, östra och sydöstra regionerna som täcks av Affinity Water, Anglian Water, Essex and Suffolk Water, South East Water, Southern Water, Sutton and East Surrey Water and Thames Water.

Som ett resultat gav det vattenföretag i de mest vattenbelastade områdena rätt (men inte obligatorisk rätt) att föreslå och verkställa dem.

Southern Water, som betjänar Kent och Sussex, har redan gjort detta. I slutet av 2018 sa det att det hade minskat konsumtionen med 16,5% som ett resultat.

National Infrastructure Commission, som ger regeringen råd om stora projekt, har sagt att vattenmätare bör vara obligatoriska från 2030 -talet.

Vad händer om jag inte hamnar i något av dessa områden?

Hur man stoppar dem (Bild: fStop)

Om du för närvarande inte identifierar dig i någon av grupperna ovan, och inte är med någon av de berörda leverantörerna, är det upp till dig att installera en vattenmätare.

pierce brosnan fru 2020

Konsumentrådet för vatten håller dock inte med om detta. Det står att helst ska alla kunder ha ett val.

Tony Smith, verkställande direktör för konsumentrådet för vatten, sa: 'Vissa kunder kan se en stor ökning av sina räkningar, och det är ett viktigt stöd som ges för att ekonomiskt hjälpa dem som riskerar att ha det sämre, särskilt större familjer och de med låg inkomst. '

Kan jag säga nej till en vattenmätare?

Ja och nej.

Om din leverantör är något av följande: Affinity Water, Anglian Water, Essex and Suffolk Water, South East Water, Southern Water, Sutton and East Surrey Water and Thames Water, kan du inte vägra eftersom du befinner dig i ett område med Vatten stress'.

Detta ger företag grönt kort för att installera ett. Som sagt, det är inte ett lagkrav.

Regeln ger helt enkelt vattenföretag makt att välja att använda mätning som ett sätt att hantera vattenresurser i sitt område.

Men om du vägrar, kan det sätta dig på sin 'ingen tillgång' högre avgift som kan vara så hög som £ 602 per år - så se till att du tänker nog noga innan du avvisar den.

Snabba tips för att spara vatten

Pengar ner i avloppsgrafiken

Dessa enkla tips kan spara pengar - med eller utan mätare (Bild: Getty)

  1. Stäng av kranen medan du borstar tänderna. En rinnande kran slösar mer än 6 liter vatten i minuten.

  2. Se till att din tvättmaskin och diskmaskin är fulla innan du använder dem.

  3. Fixa en droppande kran. Detta kan spara upp till 75 liter vatten om dagen.

    meghan markle brev till pappa
  4. Använd en skål för att tvätta upp istället för att låta den heta kranen vara igång.

  5. Installera en vattenknapp. Det genomsnittliga taket samlar upp 85 000 liter vatten varje år.

  6. Kontrollera överflödet på din toalettcistern för att se till att den inte använder mer vatten än nödvändigt.

  7. Besök din leverantörs webbsajt för att ta reda på om du kan samla in några pengarbesparande freebies. Yorkshire Water, till exempel, erbjuder en gratis vattenbesparande förpackning som inkluderar duschtimrar, regulatorer och & apos; save-a-flush & apos; påsar.

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: