Koltrastar med vita fjädrar som hittades vid undersökning av konstiga fåglar

Konstiga Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Vit koltrast

Vit koltrast



Hundratals koltrastar med konstiga vita fjädrar har upptäckts i trädgårdar.



Fågelskådare fann de udda koltrasten i den första nationella undersökningen av fåglar med ovanlig färg.



Andra fågelobjekt inkluderade en helt vit stare, en orange grönfink och en robin med ett vitt bröst.

tyson raseri anthony joshua

På mindre än en månad har BTO Abnormal Plumage Survey -undersökningen klockat upp nästan 700 observationer, inklusive mer än 35 olika arter. Tre fjärdedelar av rekorden har varit av fåglar med leucism och av dessa har nästan hälften varit koltrastar med vita märken

Det är ännu inte klart varför koltrastar verkar vara särskilt drabbade av leucism som gör fjädrarna vita. Det kan vara att de är ovanligt mottagliga för tillståndet, vilket är genetiskt.



Men eftersom de är svarta eller, när det gäller svartbruna honfåglar, är alla ljusa fjädrar särskilt tydliga.

asda påsk öppettider 2019

Flera andra arter med helt svart, eller mestadels svart, fjäderdräkt har ganska ofta upptäckts med vita fjädrar, däribland 49 carrion crow och 40 jackdaw.



Dr Tim Harrison, från BTO Garden Ecology Team, sa att fågelfärgning var viktigt och kunde påverka parningens framgång. Vi hade en rapport om en robin med ett vitt bröst snarare än rött som verkade vara blyg.

'Det röda bröstet är viktigt i territoriella tvister. Fåglar kommunicerar också med varandra med sina fjädrar.

Undersökningen påbörjades efter att människor skickade in rapporter om ovanliga fåglar i sina trädgårdar.

Vi bestämde oss för att göra en nationell undersökning för att få en uppfattning om hur många ovanliga fåglar det finns, sa Harrison.

Mångfalden av arter som registrerats genom undersökningen är imponerande, allt från vanliga trädgårdsfåglar, till exempel sparv och vin, till mindre frekventa besökare, till exempel en helt vit orm i Aberdeenshire och en leucistisk suss i Norfolk.

som spelar cain dingle

Vid en handfull tillfällen har fåglar sett så ovanliga ut att deltagarna helt enkelt har behövt skriva ”okänd art”.

Fågelskådare har också upptäckt 28 'melanistiska' fåglar som har ett överskott av mörkfärgade fjäderpigmenteringsmönster. Nästan hälften har varit stora tuttar eller blå bröst, med sina normalt vita kinder och gula magar som blivit mörkfärgade.

Andra fascinerande abnormiteter har inkluderat en familj på fyra chokladbruna Jackdaws i County Antrim, en Greenfinch med apelsinfjädrar i West Midlands och en guldfinke med en orange snarare än ett rött ansikte i East Sussex.

755 nummer kärlek

Det kanske mest slående fotot som skickats in i undersökningen hittills har varit en helt vit stare, sett i Prestatyn, norra Wales.

Dr Harrison tillade: Det mest nordliga undersökningsrekordet hittills har varit från Shetland, varifrån vi fick en rapport om en koltrast med vita fjädrar runt ögonen, vilket fick det att se ut som om det bär glasögon.

'Det sydligaste rekordet har varit en leucistisk House Sparrow som sågs förra året på St Mary's, Isles of Scilly. Om du någonsin har sett en fågel med ovanlig fjäderdräkt i din trädgård, vänligen meddela BTO.

Att ta del av besöket www.bto.org/gbw eller telefon 01842 750050 för ett pappersinspelningsformulär.

Se Även: