Kärnan i saken: Otroliga bilder inuti det mänskliga hjärtat

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Det ser ut som ett spektakulärt fyrverkeri värdigt OS, med levande rött, grönt och blått som lyser upp mörkret.



Men den här prisbelönta bilden visar faktiskt hjärtceller som slår i en petriskål som de skulle göra i människokroppen.



meghan markle brev till far

British Heart Foundation bjöd in de vetenskapsmän som de finansierar att skicka in bilder och videor tagna av bankande hjärtan under deras banbrytande arbete.



Resultaten var fantastiska, med de varierande bilderna som visar den hisnande skönheten i våra hjärtans inre funktioner.

En av domarna, anatomen, författaren och programledaren professor Alice Roberts, sa: Standarden på bidragen var utmärkt, och det är fascinerande att se hur visuella medier som detta hjälper forskare att förstå kroppens struktur och funktion och att kommunicera detta till patienter.

Professor Peter Weissberg, medicinsk direktör vid BHF tillade: Dessa bilder och videor låter oss förundras över komplexiteten och krångligheterna hos cellerna och molekylerna som kombineras för att få vårt hjärta och cirkulation att fungera, samt att uppskatta det utomordentligt mångsidiga och spännande arbetet som är utförs vid BHF-finansierade laboratorier.



'Våra forskare arbetar outtröttligt för att förstå mer om hjärtat för att hjälpa hjärtpatienter, och, som dessa bilder visar, producera några vackra bilder i processen.

Vilken bild är din favorit?



Mest lästa
Missa inte

Se Även: