Harry Styles lämnas rädd av hemlösa 'stalker' som krävde edamambönor

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Pablo Tarazaga-Orero, vänster, förnekar stalking Harry Styles



Popstjärnan Harry Styles fick känna sig 'rädd' och 'mycket obekväm' efter att ha blivit förföljd av en hemlös man som han 'tyckte synd om', har en domstol hört.



Den tidigare One Direction-sångaren erbjöd sig att köpa Pablo Tarazaga-Orero, 26, mat eller ett hotellrum efter att han sett honom sova i en busshållplats utanför sitt hem i London.



Den spanska medborgaren ska ha postat sedlar och pengar genom sin brevlåda och följt honom till puben vid flera tillfällen.

Han har nekat till en stalking mellan april och juni i år och hävdade att Harry hade erbjudit honom pengar för att 'ha kul' på ett hotell.

Den 25-åriga stjärnan sa att han gick till polisen efter att den tilltalades oregelbundna och skrämmande beteende gjorde att han kände sig osäker hemma.



Talaren bakom en skärm sa Brit-vinnaren till Hendon Magistrates & apos; Domstolen på måndagen: 'Pablo sov utanför mitt hem; Jag blev först medveten om honom i mars.

Harry Styles avgav bevis i domstol idag (Bild: Getty Images)



'Jag tyckte att det var tråkigt att någon så ung sov grovt vid en busshållplats när det var kallt.'

Öppnar åtalet vid Hendon Magistrates & apos; Domstolen, Katie Weiss sa: ”Hans tvångsmässiga beteende var avsett att tvinga kontakt direkt eller indirekt på den klagande Harry Styles.

”Inklusive att bo utanför sin hemadress., Prata med människor i närheten utanför, lägga ut anteckningar och en grepp på gatan.

'Han ser nu annorlunda på fans och undrar om det finns mer än de kan se.'

Den 10 mars berättade Mr Styles: 'Det var runt två på morgonen. Det var kraftigt regn, det var väldigt kallt.

'Jag såg Pablo sova igen vid busshållplatsen den kvällen, jag drog upp i min bil bredvid busshållplatsen och erbjöd honom lite pengar så att han kunde få ett hotell eller mat. Han var vaken.

'Han sa till mig att han inte kunde acceptera pengarna av religiösa skäl. Jag frågade honom om han behövde mat, han bad om lite endamame.

'' Eftersom klockan var två på morgonen på söndagskvällen sa han till mig att han var vegan och det skulle inte finnas några veganska alternativ någonstans öppet vid den tiden. ''

Distriktsdomaren Nigel Deane hörde hur sångaren nästa dag köpte mannen två smörgåsar, två sallader och två muffins från ett veganskt café, men bestämde sig för att sluta interagera med honom efter en 'udda' incident.

Han sa till domstolen: ”Han frågade mig om jag ville gå till en restaurang för att äta.

Pablo Tarazaga-Orero, som förnekar att förfölja sångaren (Bild: Stanley / BACKGRID)

'Jag sa till honom att jag var på väg till jobbet.

'Jag tyckte det var lite udda. Hans ansiktsuttryck fick mig att känna mig lite orolig. Det var som ett flin.

'Fram tills dess kände jag mig aldrig osäker eller orolig i mitt eget hem.'

Han berättade för domstolen att han såg Pablo vid busshållplatsen 50 meter från sitt hem 'minst fem dagar i veckan' därefter och tillade: 'Han hade hängt några bilder på väggen någon gång, det fanns alltid ett spår av att han hade varit där eller att han snart skulle återvända.

Trots att han avbröt kontakten med mannen efter råd från sin säkerhetspersonal fortsatte Harry att träffa honom vid 'flera tillfällen' utanför sin lokala pub.

'Han skulle sitta i min ögonlinje. Han försökte prata med mig vid andra tillfället när jag lämnade. Han skulle bara titta på och titta över och vänta på att jag skulle gå. '

I april bokförde Pablo ändring till värdet £ 49,95 genom sin brevlåda.

'Jag var väldigt förvirrad, väldigt obehaglig, mycket förvirrad, jag förstod inte riktigt det,' sa Harry till domstolen.

Två månader senare den 30 maj lade den tilltalade två lappar genom brevlådan och bad om de pengar Harry hade erbjudit honom vid busshållplatsen tidigare för att överföras till honom och ge sina bankuppgifter, hörde domstolen.

Harry sa att hans stalker hade 'hoppat' på honom och 'blockerat hans väg' när han sprang den dagen.

Han sa på sin väg tillbaka vid 22.45 -tiden: 'Han sträckte ut armen och slängde till mig för att försöka stoppa mig springa. När jag var 50 meter bort vände jag om och han tittade fortfarande på mig.

På väg ut från sitt hem den dagen sa han: ”Han var kanske 30 meter bort. Han försökte blockera vägen. Jag sa snälla flytta. Han sa & apos; Jag behöver pengarna & apos; och upprepade det om och om igen. '

linda clark rylan clark-neal

Harry säger att han blev skräckslagen av mannens beteende (Bild: PA)

Harry nekade till att erbjuda den tilltalade pengar för att ha 'kul' på ett hotell vid deras första möte.

Han svarade 'Jag gjorde inte' efter att försvarsadvokaten Jenni Dempster QC sa: 'Föreslår ni att ni båda kunde ha åkt till ett hotell för att ha kul.

'Kan jag föreslå dig att du gjorde det? Kan jag också föreslå att du hade en stor mängd anteckningar i handen när du gjorde det förslaget? '

Åklagaren hävdade att Tarazaga-Oreros förföljelse fortsätter att ha en 'betydande effekt på (Mr Styles') det dagliga livet '.

Mr Styles sa: ”Jag har aldrig riktigt stött på den här typen av beteende förut.

'Jag har anställt nattvakt. Jag fortsätter att låsa min sovrumsdörr på natten. '

Han sa också att han fortsätter att leta efter 'svaga punkter' i sitt hem.

Åklagaren ansökte om en rapporteringsbegränsning för att hindra pressen från att identifiera Harry Styles på grund av sin oro över effekterna av rättegången 'på hans fanskara'.

Harry ökade sin personliga säkerhet i kölvattnet av den påstådda förföljelsen (Bild: FilmMagic)

Åklagaren hävdade att stjärnans samarbete i hög grad skulle minska om han identifierades i fallet.

Hon tillade: 'Den klagande är väldigt mycket känd. Han har varit extremt bedrövad när han kom till domstol idag.

'Han är orolig för vilken inverkan denna rättegång kan få på hans fanskara. Han är orolig för att andra så kallade fans kan efterlikna denna tilltalades beteende. Beteendet har gjort honom väldigt rädd.

Tarazaga-Orero åtalas för att 'ha genomfört ett uppförande som utgjorde förföljelse av Harry Styles' mellan den 6 april och den 1 juni i år.

Han försvaras av advokat Jenni Dempster QC, som motsatte sig rapporteringsförbudet.

Hon sa att orsakerna till det 'var helt irrelevanta' och tillade: 'Vi kan inte ha en situation eftersom vissa personer med deras status eller position har rätt att rapportera restriktioner.'

Distriktsdomaren Nigel Dean beviljade inte beslutet.

Rättegången fortsätter.

Se Även: