Halo Wars 2-recension: Strålande strider, men inte mycket taktiskt djup

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Att göra ett strategispel i realtid för en konsol är ett ambitiöst drag. Genrens huvudpublik tenderar att vara på PC, och att få en joypad att fylla i för ett tangentbord och en mus är ingen lätt bedrift.



Ensemble Studios Halo Wars gav det verkligen ett bra skott under föregående generation, men nu har tyglarna gått över till Creative Assembly och 343 Industries för uppföljaren.



Halo Wars 2 tar fart direkt efter händelserna i den första spel , där militära rymdskeppet Spirit of Fire utkämpade strid mot den onda utomjordiska alliansen Covenant för att hindra dem från att lägga vantarna på en flotta av avancerade rymdfarkoster att utplåna mänskligheten med.



Förbundet har ersatts med ett nytt hot (Bild: Microsoft)

Sanningen att säga, om du är ny på Halo Wars kommer du förmodligen att vilja besöka Youtube eller Wikipedia för en snabb uppföljning av tidigare evenemang. Spelets ursnygga mellansekvenser är oerhört välgjorda, men berättelsen kommer igång med små chanser för nybörjarspelare att få en känsla av varför de borde bry sig om någon av karaktärerna.

England vs belgisk tid

Hur som helst, Spirit of Fires besättning vaknar efter 60-tal år i hypersömn för att hitta skeppet som driver nära Arken, en anläggning som används för att konstruera de gigantiska Halo-supervapen som ger franchisen dess namn.



Filmen av hög kvalitet är fantastisk (Bild: Microsoft)

Det visar sig att en Covenant Brute vid namn Atriox har blivit skurk, våldsamt uppror mot sina tidigare mästare och tar upp bostad på Arken. Tyvärr verkar Atriox och hans armé av anhängare - de fördrivna - inte köpa in hela 'fienden' om min fiende är min väns ordspråk, och det är upp till dig att ta ut honom.



Grunderna är ganska lätta att förstå, och följer ett 'sten-papper-sax'-koncept med enhetstyperna på ditt kommando. Infanteri är sårbart för markfordon, som i sin tur är svaga mot luftstöd, medan flygplan lättare tas ner vid infanteriangrepp.

Det finns ett urval av Leader Powers att använda i strid, som bland annat botar dina trupper i ett visst område eller kallar in destruktiv ammunition från omloppsbana. De är på en nedkylning, så att välja rätt ögonblick att använda dem kan vända utvecklingen om du blir paff.

katie hopkins barns namn

Leader Powers kan hjälpa dig att dominera slagfältet (Bild: Microsoft)

Även om det verkligen finns utrymme för mer komplexitet, kan uppdrag ofta överträffas genom att helt enkelt se till att du använder ungefär rätt förhållande mellan enhetstyper för att motverka de fiender du möter vid varje givet ögonblick.

Positionering känns som ett sekundärt bekymmer för det mesta, så alla storslagna taktiska planer som involverar flankering och bakhåll tenderar att falla vid sidan av till förmån för att ta sig ner i massor på rivaliserande krafter som en parad för dödshantering.

Den saknade nyansen är också uppenbar i konsolens kontroller. Att lyckas beundransvärt mappa RTS-kommandon till en kontroller, men det är fortfarande ofta svårt att finslipa saker i stridens hetta. Att välja alla enheter på skärmen eller markera en snäv grupp är enkelt nog, men att skapa och hantera anpassade plutoner som består av olika enheter kräver lite skickligt fingerarbete som situationen inte alltid hinner med.

Blitz-läge är en mer frenetisk inställning till saker (Bild: Microsoft)

Du kan blanda ihop saker i spelets Blitz-läge - solo eller i multiplayer - vilket gör att du slipper bygga en bas för att producera resurser. Istället kommer du att få en långsam ström av energi som du kommer att lösa in för att spela kort från en kortlek, var och en kallar in en annan enhet till slagfältet. Ju kraftfullare kortet är, desto mer energi kostar det att spela. Du kan hitta mer energi prickad om miljön, vilket innebär att du måste marschera om du vill ha en chans att vinna.

Senaste spelrecensioner

Blitz introducerar en viss oförutsägbarhet i formatet och kan vara där Halo Wars 2:s långsiktiga överklagande ligger när du väl har avstått från kampanjen. Du kan tjäna nya kortpaket att lägga till din kortlek genom att slutföra en rad utmaningar i spelets olika lägen.

Att höja korten gör dem mer kraftfulla (Bild: Microsoft)

Tyvärr drar fruktade mikrotransaktioner upp huvudet, eftersom nya paket också kan köpas för riktiga pengar. Korten uppgraderas genom att hitta dubbletter, vilket innebär att spelare som plockar ut pengar för fler paket sannolikt kommer att ha en klar fördel gentemot de som inte gör det.

Om du är en RTS-veteran kommer Halo Wars 2 inte att tända din värld. Det finns inte en enorm mängd taktiskt djup, och även om du inte behöver mikromanövrera dina styrkor för att klara dig, kanske du fortfarande vill ha en mer exakt kontrollnivå. Blitz-lägets mottaglighet för att 'betala för att vinna' är också lite av en besvikelse.

stacey dooley och kevin

Spelets strider är dock sprängfyllda, explosiva affärer, och om du är ett Halo-fan som gärna vill doppa tån i någon tillgänglig strategi så är det här värt ett snurr.

Plattform: Xbox ett / PC (ingår i Xbox Play Anywhere)

Pris: £38,99

Mest lästa
Missa inte

Se Även: