Kunderna i Halifax och Lloyds varnade för att deras kreditkort kan avbokas nästa månad

Halifax Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

BREAKING Lloyds och Halifax bankar ner som kämpar för att komma åt(Bild: Getty/Reuters)



Kunder i Halifax, Lloyds och Bank of Scotland varnas för att deras kort kan stängas av nästa månad enligt nya planer för att hjälpa dem i & apos; ihållande & apos; skuld.



Flytten sammanfaller med förändringar som Financial Conduct Authority (FCA) förra året lade fram för att erbjuda bättre stöd till dem som har kämpat för att hålla jämna steg med återbetalningarna.



Den finansiella tillsynsmyndigheten sa först till kreditkortsleverantörer att börja meddela kunder i långsiktig skuld om förändringarna i september förra året.

Långivare uppmanades att kontakta dem som tillbringade de senaste 18 månaderna med att bara betala tillbaka minsta skuldsättning.

De fick sedan ytterligare 18 månader på sig att ta extra kontakt, inklusive att skicka minst tre brev och uppmana dem att höja sina betalningar.



Denna 36-månadersperiod kommer att upphöra i februari 2020, vilket innebär att kunder som ignorerade tidigare varningar från sitt bankansikte fick sina kort annullerade nästa månad.

Har du ett problem med pengar? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



man utd tv live stream

(Bild: Getty Images)

Lloyds Banking Groups kunder, som inkluderar Lloyds, Halifax och Bank of Scotland, uppges ha skickats via e -post förra veckan som beskriver hur deras konton kan påverkas.

I breven erbjöds kunderna 'ett rekommenderat betalningsbelopp varje månad' för att hjälpa till att betala av sina skulder.

vilken kanal är man united på ikväll

Innehavare av kreditkort varnade enligt uppgift också om att deras ränta inte längre skulle kopplas till Bank of Englands basränta.

Den tillade dock att banken kan 'avbryta eller avbryta användningen av kortet om vi tror att du har haft skulder på ditt konto efter en rimlig period'.

En talesman för Lloyds Banking Group sa: ”Vi har haft regelbunden kontakt med kunder i långvarig skuld för att erbjuda dem hjälp med att komma tillbaka till en bättre ekonomisk ställning.

'Vi kommer bara att sluta spendera på ett kreditkort där det är i våra kunders bästa att stoppa långsiktiga skuldnivåer.'

Enligt nya regler från mars, om du har kämpat med att flytta din skuld, måste din bank erbjuda ett sätt att återbetala ditt saldo under en rimlig period.

NEWSAM Money har dock hört av sig kunder som har blivit ombedda att betala orimliga belopp som ligger utanför deras överkomliga priser .

För dem som inte har råd att höja sina betalningar kan långivaren minska, avstå från eller avbryta eventuella räntor, avgifter eller avgifter - eller få sina skulder raderade helt.

Men kunder som inte arbetar med sitt kreditkortsföretag för att betala tillbaka sina skulder kommer att få sitt konto avstängt.

FCA sa att de nya reglerna infördes efter en marknadsundersökning som visade att cirka två miljoner korthållare har fastnat i bestående skulder.

(Bild: Getty)

För närvarande sa det att människor som betalar minimibelopp slutligen betalar £ 2,50 i ränta för varje £ 1 de är skyldiga.

En talesman sade: 'Om någon har varit i bestående skuld i 36 månader måste deras kreditkortsleverantör arbeta med dem för att, om möjligt, komma överens om en plan för att snabbare betala ner det belopp de är skyldiga.

'Om någon går med på dessa återbetalningsalternativ behöver företag inte avbryta eller stänga av kort.

'Men vi förväntar oss att företag ska vidta åtgärder för att förhindra att människor åter går in i den ihållande skuldfällan.'

Andra långivare kommer också att vidta åtgärder enligt de nya riktlinjerna - men detta beror på din skulds tidsram.

kulor av stål militant svart kille

'Återbetalningsbeloppen som anges i våra nuvarande brev beräknar hur mycket den kunden skulle behöva betala tillbaka varje månad för att få sig ur långvarig skuld (med hjälp av FCA: s definition) före den mandatfrist på 36 månader', sa en talesperson för Barclaycard till NEWSAM Money.

'Kunder som inte vidtar åtgärder för att ta sig ur kvarstående skulder inom 36 månader kommer att stänga av sitt konto och de kommer inte att kunna använda det>'

En talesperson för rikstäckande tillade: ”Vår kommunikation med drabbade medlemmar kommer också att beskriva hur mycket extra som måste betalas för att säkerställa att de inte längre har kvarstående skulder och kan fortsätta använda sitt kort som vanligt efter de 36 månaderna.

'Kortet kommer att stängas av när personen har uppnått 36 månader i bestående skuld och då måste de antingen ha en 48 månaders nedbetalningsplan utan mer upplåning (FCA -krav högst 48 månader) eller betala i sin helhet.'

Se Även: