Halifax lanserar ett nytt avgiftsfritt kreditöverföringskort

Privatekonomi

Ditt Horoskop För Imorgon

Kreditkort

Halifax Clarity -kortet erbjuder 2,9% ränta i 16 månader - utan saldoöverföringsavgift



Det finns en fångst. Det finns alltid en fångst - särskilt när det gäller räntefria kreditkort.



Nollränteperioder har successivt expanderat på överföringskort under de senaste åren. Men när dessa villkor har vuxit, så har de bifogade avgifterna.



Men Halifax har nu brutit led och presenterar ett nollavgiftskort med en lång period av lågt intresse.

Tydlighetskort

Nya kunder som överför sitt saldo till Halifax Clarity Card betalar bara 2,9% ränta i april under 16 månader, utan saldoöverföringsavgift. Efter att 16 månader har gått upp kommer kursen att återgå till en relativt rimlig 12,9% april (variabel). Affären har inga kontantuttag, valutavgifter eller årliga medlemsavgifter.



En månatlig cashback -ränta på £ 5 är också möjlig om du har ditt huvudkonto hos Halifax och spenderar £ 300 på Clarity Card under varje kontoutdrag. Dessutom får du £ 5 tillbaka för varje £ 500 -saldo som överförs fram till den 19 februari - till högst £ 40.

Det är utöver £ 5 per månad du får om du har ett Halifax belöning Löpande konto och betala in £ 1000 varje månad. Kasta in £ 100 -växlingsbonusen och du kan titta på £ 260 kontanter under hela året om du går över till Halifax's Reward -konto och Clarity Card och uppfyller alla tre finansieringskraven.



Men igen, om du gjorde det här skulle du sluta med nästan 8 000 pund på ditt kreditkort för både köp och saldoöverföringar under året. Och kom ihåg att köpdelen av kortet inte har någon kampanjpris, vilket innebär att du kommer att debiteras med 12,9%. Fråga dig själv: vill du ha cashback så mycket?

Det är också värt att notera att du fortfarande kan få tag på Clarity Card utan en nuvarande konto - men du tjänar inte belöningarna.

Så hur stämmer detta kort mot de vanliga 0% -affärerna?

Räntefria kort

Låt oss anta att du tar ut ett Clarity Card enbart för dess balansöverföringsfunktion. Om du flyttade 1 500 £ av skulden till kortet och rensade hela saldot i 16 månatliga betalningar skulle du slutligen betala £ 31 i ränta med månatliga återbetalningar på 95,69 £. Detta tar hänsyn till det faktum att du kommer att betala ner saldot varje månad och därför kommer ränteavgifterna gradvis att minska.

På 0% kortsidan är den längsta affären HSBC: s 23 månaders nollräntekonto . Detta kommer dock med en 3,3% avgift som tillämpas på hela saldot när du gör överföringen. Så om du flyttade 1 500 £ till detta kort skulle du betala en avgift på 49,50 £ - 18,50 £ mer än den totala ränteavgiften på Halifax -affären. Plussidan med HSBC -kortet är att du har ytterligare sju månader på dig att rensa saldot, vilket innebär att återbetalningarna sjunker till £ 65,21 per månad.

Om du å andra sidan tog ytterligare sju månader på Clarity Card för att betala din skuld skulle du drabbas av en ränta på 12,9%. På ett återstående belopp på 500 £ som rensats över sju månader skulle detta uppgå till 21,73 £ i ränta.

Enkelt uttryckt: HSBC -kortet ger dig längre tid att rensa skulden, men du betalar en premie för förmånen.

Här är en översikt över de näst bästa räntefria saldoöverföringskorten, tillsammans med de månatliga återbetalningarna och avgifterna för £ 1500-skulder som har rensats i sin helhet under kampanjperioden. Jag har också inkluderat Clarity Card -återbetalningar och ränta.

eminem 2018 turné i Storbritannien

Kort

Balansöverföringar

Avgifter

Månatliga återbetalningar

Återgå till APR

Halifax Clarity

2,9% i 16 månader

£ 31 (av ränta)

£ 95,69

12,9%

HSBC -visum

0% i 23 månader

£ 49,50 (3,3% avgift)

£ 65,21

17,9%

Barclaycard Platinum Visa

jon snow kanal 4 fru

0% i 22 månader

£ 43,50 (2,9% avgift)

£ 68,18

17,5%

Halifax MasterCard

0% i 22 månader

£ 52,50 (3,5% avgift)

£ 68,18

17,9%

Barclaycard Platinum Visa (låg avgift)

0% i 21 månader

£ 39 (2,6% avgift - återbetalning från 2,9% initialt)

£ 71,42

17,9%

Virgin Money MasterCard

0% i 20 månader

£ 44,85 (2,99% avgift)

£ 75

16,8%

NatWest/RBS MasterCard

0% i 20 månader

£ 45 (3% avgift)

£ 75

17,9%

Så som du kan se beror kortet du ska gå på verkligen på hur länge du behöver rensa din balans. Om du kan flytta den på 16 månader är Halifax Clarity en bra satsning. Men om du behöver lite längre tid och har mindre att spendera på månatliga återbetalningar kan ett av 0% korten vara ett bättre val - men du kommer att betala en högre avgift.

Det är också värt att notera att leverantörer inte låter dig byta saldo mellan sina egna kort. Så om du redan har en hög skuld på ett Halifax -kreditkort måste du välja en annan långivares balansöverföringsavtal.

Vad du än gör, se till att saldot utplånas innan kampanjperioden tar slut. Det sista du vill är att fastna i en cykel med dyra räntebetalningar. Balansöverföringskort kan vara ett bra sätt att äta upp skulder och lagra det på 0% - men bara om det används på rätt sätt. Kom ihåg att det alltid finns en fångst.

Hitta det bästa kreditkortet för dig med hjälp av spegelpengarna kreditkort jämförelse webbplats .

Se Även: