Halifax ger människor £ 100 att byta bank - men det kommer med en rejäl avgift

Halifax Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Halifax har lanserat en ny bonus på 100 £

Halifax har lanserat en ny bonus på 100 £(Bild: Getty Images)



Halifax ger nya kunder £ 100 om de byter till ett av sina bankkonton.



stormzy victoria secret modell

Kontantmutan erbjuds dem som flyttar sina pengar till sitt nya Ultimate Reward -löpande konto.



Några av förmånerna inkluderar AA -uppdelningsskydd, mobil-, hem- och reseförsäkring - men eftersom detta är ett premiumkonto kommer det med en rejäl £ 17 månadsavgift.

Detta kommer att utplåna en del av din bonus på 100 £, för över 12 månader kommer du att betala 204 £ för att hålla tjänsten öppen.

Ta hänsyn till £ 100 kontantmuta du får för att gå med, och detta minskar i själva verket till £ 104 under året.



Du måste betala £ 17 varje månad för att hålla kontot öppet

Du måste betala £ 17 varje månad för att hålla kontot öppet (Bild: Geoffrey Swaine/REX/Shutterstock)

De som öppnar kontot får också en sex månaders avgiftsfri kassakredit och upp till 15% cashback hos utvalda återförsäljare inklusive Co-op, Costa och Sky.



Halifax -kunder registrerar sig också för ett månatligt belöningsprogram, där de kan välja mellan antingen två filmuthyrningar, tillgång till tre digitala tidningar, en Vue -biobiljett eller £ 5 som betalas direkt till deras konto varje månad.

Om du väljer det sista alternativet kommer du faktiskt att spara ytterligare £ 60 på den årliga kostnaden för att hålla kontot öppet, vilket minskar den totala summan till £ 44 under det första året.

För att få växelincitamentet måste du använda tjänsten för växling av nuvarande konto senast den 3 augusti - det här är en gratis tjänst som gör överföringen åt dig, inklusive överföring av dina autogiro och betalningar.

Du måste också uppfylla vissa behörighetskrav - detta inkluderar att betala in £ 1500 och stanna i kredit under månaden, och antingen spendera £ 500 på ditt bankkort eller behålla en balans på £ 5000.

vad betyder 620

Om du redan har ett Halifax -löpande konto eller belöningskonto, kommer du inte att vara berättigad till erbjudandet.

Martin Turner, chef för personliga löpande konton på Halifax, sa: 'Vi är glada över att kunna återinföra vårt erbjudande på 100 £, denna gång för nya kunder på vårt Ultimate Reward Current Account.

'Kontot erbjuder fantastiska fördelar och belöningar - inklusive försäkringsskydd, livsstilsförmåner, cashback och mer.'

Halifax är inte den enda banken som erbjuder en switchbonus för att locka nya kunder - och det finns en bank som för närvarande stubbar upp något mer för din anpassning.

HSBC ligger högst upp i tabellen när det gäller kontantmuta och erbjuder £ 125 till nya kunder som registrerar sig på sina förskott och Premier -konton.

För dessa konton behöver du betala mer varje månad jämfört med Halifax, eller ha en hög inkomst.

Förskottskontot för HSBC kräver en minsta betalning på 1 750 £ per månad, medan du för sitt Premier -konto måste ha en årsinkomst på minst 75 000 pund och ha minst en av antingen en inteckning, en investering, livförsäkring eller skyddsprodukt med Bank.

Se Även: