Halfords kommer att erbjuda förare gratis 'bromsar för livet' enligt ett nytt system - även när du byter bil

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Var åtta bilar som tas in för service kräver nya bromsbelägg(Bild: Rex)



High street -kedjan Halfords Autocentres har blivit det första brittiska garaget som erbjuder sina bilkörande kunder gratis bromsar för livet - och du kan till och med bära över det när du köper en ny uppsättning hjul.



Dess senaste Brakes4Life livstidsgaranti ger bilister gratis ersättningsbromsbelägg eller skor så länge de kör - i ett incitament som är utformat för att slå ner på kostnaderna för fordonsunderhåll samtidigt som de uppmuntrar ägarna att se till att bromsarna fungerar som de ska.



En studie av vägspecialisterna visade att 40% av förarna inte känner sig säkra på att utföra grundläggande bilkontroller - vilket inkluderar kontroll av däcktryck, bromsbelägg och lampor och oljenivåer.

Samtidigt visar data från Halfords Mechanics att en av åtta bilar som tas in för reparation kräver nya bromsar.

Martin Barber, Halfords Autocentres bromsexperten säger: ”Dåliga bromsar kan leda till att bilister står inför extra oväntade kostnader när de tar in sin bil för service eller MOT.



'Men Brakes4Life tar bort den risken och vi upptäcker att när vi förklarar att det verkligen täcker dem och deras nuvarande såväl som framtida bil, äger de den resulterar i några förvånade och mycket nöjda kunder.

Läs mer:



Hur mycket kostar Brakes4 Life?

Brakes4Life är en engångsbetalning. Kostnaden för att byta bromsbelägg och skivor varierar beroende på din bil. När detta har monterats träder din livstidsgaranti automatiskt i kraft.

Kvalificerar jag mig för Brakes4Life?

Varje bilist som köper bromsbelägg eller skor av Halfords Autocentres får garantin - ett marknadslöfte som gäller för alla bilar eller nya bilar som kunden fortsätter att äga.

Halfords Autocentres erbjuder också gratis bromskontroller - omfattande en inspektion av alla komponenter i din bils bromssystem inklusive bromsbelägg, skor, bromsok, slangar och handbromsanslutningar av ATA -utbildade tekniker - på över 300 autocentra i Storbritannien.

Kunder kan boka in för en gratis bromskontroll här . Under varje kontroll kommer tekniker att bedöma bilarna & apos; bromsbelägg, skor, bromsok, slangar, skivor och handbromsar.

Du bör tillåta en timme för din bromskontroll. Om en ny uppsättning bromsbelägg eller en reparation är nödvändig kommer mekanikerna att sikta på en vändning samma dag.

Läs mer:

Tar du bilen för en MOT? 6 saker att kontrollera innan du gör

Bilmekaniker när jobbet är klart

Bilmekaniker när jobbet är klart (Bild: Getty)

Våren är MOT -säsong, när förare över hela landet gör sig redo för testet av trafiksäkerhet. Om din motor är över tre år gammal måste du enligt lag bevisa att den uppfyller minsta trafiksäkerhets- och miljöstandarder.

nummer 1111

Men många bilar misslyckas med sina MOT -tester första gången, och det är vanligtvis de små och enkla sakerna som tar ut förarna - saker du enkelt kan fixa själv.

Vi frågade Lucy Burnford, medgrundare av AA Automyze , för några enkla DIY -kontroller:

1. Belysning

Se till att alla interna, externa och varningslampor fungerar. Du behöver en vän som hjälper dig att kontrollera dina bromsljus. Utbyteslampor kan enkelt köpas från ditt lokala garage, och det är vanligtvis enkelt att montera dem också - använd manualen eller instruktionsvideor på Youtube för vägledning.

2. Däck

Ta bilen till en bensinstation och kontrollera att däcktrycket är korrekt. Kontrollera att dina däckmönster ligger över det lagliga djupet genom att lägga ett 20p -mynt i huvudspåret, och om myntets yttre band täcks av slitbanan är det lagligt.

3. Vindruta

Kontrollera att det inte finns några sprickor eller spån i vindrutan. En annan lätt undvikbar misslyckande är att glömma att fylla på skärmtvättbehållaren.

4. Avgas & bränsle

Ditt fordon måste klara ett utsläppstest, så håll bränsletanken fylld och se till att det inte finns några läckor från avgaserna. Du kan faktiskt bli avvisad från ditt MOT -test om du dyker upp med en tom bränsletank.

5. Bromsar & olja

Kontrollera bromsvätska och oljenivåer och fyll på vid behov.

6. Slutkontroller

Kontrollera att hornet fungerar och att dina nummerplåtar är smutsfria och lättlästa. Alla säkerhetsbälten ska vara i fullt fungerande skick också om du vill ha PASS och inte FAIL.

Och om du behöver reparera din bil av en professionell, kolla in hur du hittar de billigaste garagen här.

Se Även: