Granblue Fantasy Versus recension: Anime fighter / RPG mash-up kommer säkerligen att bli en klassiker

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Fightingspel har verkligen exploderat i popularitet genom åren och Arc System Works har legat i framkant av en ny generation av högoktanigt spel .



Arc System Works har redan tagit befintliga franchiseavtal och förvandlat dem till konkurrenskraftiga fighters, Dragon Ball och karaktärerna från RWBY har redan anpassats.



Granblue Fantasy Versus är baserat på det otroligt populära japanska mobilspelet skapat av Cygames 2014.



Mobilspelet har mer än 25 miljoner spelare och det har bara funnits i sex år.

Trots att den bara är tillgänglig i Japan, har den samlat en stor engelsktalande fanbas på grund av den samtidiga engelska lokaliseringen av utvecklarna.

Granblue Fantasy Versus är en blandning av rollspel och fightingaction (Bild: Arc System Works/Marvelous Europe)



Det finns också den populära animen (nu inne i sin andra säsong) som streamas på Netflix.

Även om fans och nykomlingar inte borde oroa sig, fungerar Granblue Fantasy Versus som en ny introduktion till serien med en originalhistoria, så det finns inget behov av att ha spelat det föregående spelet eller ens sett animen.



Granblue Fantasy Versus är en fighter och RPG rullade in i ett så spelarna får i princip två spel. Trogen Arc System Works signaturstil ser spelet fantastiskt ut, varje karaktärsanimation är fylld med djup och personlighet.

Imponerande grafik är en njutning för ögonen

GFV:s välkomnande estetik är fylld med briljanta karaktärsinteraktioner, fängslande mellansekvenser och alla elva karaktärer har sublima handlingar som speglar animen.

GFV är helt enkelt fantastiska spelare kommer att vilja fullända Sky Arts-specialerna bara för att se dem av ren respekt.

verklighetstrogna sexdockor

GFV:s gameplay drar en del mekanik från mobiltelefonspelet och ger spelarna möjlighet att utföra speciella rörelser genom att antingen traditionellt mata in kommandon och laddade rörelser eller mata in enkelriktade plusknappskommandon.

Att använda de förenklade ingångarna är snabbare och kan rädda spelare i trånga situationer.

Alla elva karaktärer har en lätt, medium, tung och en unik handling, som är olika för varje karaktär.

Det som gör Granblue Fantasy Versus till en unik fighter är dess 'cooldown'-system, som kan verka som en konstig funktion.

Efter att ett av fyra specialdrag har utförts måste spelarna vänta en tid för att använda det igen, en uppstartad version eller 'Plus'-version av varje färdighet kommer att ta längre tid att 'kyla' men orsaka mycket mer skada.

Men allt detta kommer att stoppa knappmassarna från att spamma rörelser och lägga mer vikt vid de normala attackerna och grunderna.

En annan skillnad som spelare kommer att upptäcka med GFV-kampmekaniken är att den går bort från det traditionella kombinationssystemet, spelare kommer inte att kunna sätta ihop attackknapparna, ingen blanda lätta attacker till medelstora attacker eller medelstora attacker till tunga attacker.

Istället har varje karaktär tre automatiska kombinationer, utförda genom att trycka på antingen lätta, medelstora eller tunga knappar. Du kan avbryta ett speciellt drag när som helst under dessa automatiska kombinationer.

Du behöver mer än knappmäskning för att vinna (Bild: Arc System Works/Marvelous Europe)

Det finns också en blockknapp som är sällsynt för 2D-kampspel. Spelare kan fortfarande hålla tillbaka knappen för att blockera men detta enklare alternativ kan rädda dig från trånga situationer.

Varje karaktär kommer med två superdrag, en Sky Bound Art och en Super Sky Bound Art, som endast kan utföras när spelarens hälsa är under 25%. Varje Super Sky Bound Art spelas ut i en vacker men kaotisk mellansekvens som visar upp spelets härliga grafik.

RPG-läget följer Gran eller Djeeta beroende på vilket kön du väljer. Huvudpersonen vill resa till den sista himmelsön där deras pappa är.

Robbie Williams på sjukhus

Doppa tårna i franchisens historia med spelets RPG-element (Bild: Arc System Works/Marvelous Europe)

På typiskt RPG-sätt kommer spelare att samla en stor besättning äventyrare som trasslar in sig i att besegra onda imperier och slåss mot fallna änglar som vill förstöra världen.

Den övergripande berättelsen är inget att skrika åt men tillräckligt engagerande för att fungera som en introduktion till serien.

Spelare kommer att korsa Granblue-världen på ett rutsystem, tackla spelets olika uppdrag och uppfylla villkoren för extra föremål. Var och en är en blandad 2D-fighter med en 2D-beat-em-up, ungefär som Street of Rage.

Med hjälp av kärnspelets mekanik kommer spelare att besegra olika fiender, ibland med en AI-kontrollerad partner. Vinnande strider kommer att ge spelare tillgång till nya vapen, spelare kan ställa in runt 6-7 vapen som kan bytas ut före varje uppdrag.

Det finns ett urval av olika vapen att använda (Bild: Arc System Works/Marvelous Europe)

Varje vapen har ett annat element som när det väl har satts, ändrar spelarens element, fiender kommer att vara svagare för olika element så att vara medveten om detta är viktigt.

Spelare kommer att njuta av att misshandla fiender som jobbar sig upp till huvudbosskampen, men förutom uppgraderingssystemet är RPG-läget väldigt repetitivt med tråkiga fiender som ger lite motstånd.

Slagsmål kan verka ganska orättvisa eftersom de flesta minibossstrider kommer att förvandlas till en 2-mot-1 stryk med din partner. Slutlig

  • Se Även: