Gran, 87, tar emot Morrisons matlåda från helvetet - men kedjan säger att det inte är deras problem

Morrisons

Ditt Horoskop För Imorgon

David [bilden] säger att hans mamma har fått ett brev från sin läkare om att hon ska isolera sig i 12 veckor(Bild: NEWSAMPix)



vilken tid är ufc på ikväll uk

En son som bestämde sig för att beställa sin 87-åriga mamma en matlåda har sagt att hon lämnades i tårar efter att en explosion av färdiga måltider kom fram till hennes dörr.



David och hans partner Hayley köpte en Morrisons matlåda förra veckan, efter att ha sett flera annonser om hur de kan hjälpa utsatta människor online.



Paret gick in på webbplatsen, beställde en korg och ordnade att den skulle levereras till mormor Doreens hemadress i County Durham.

'Jag bor i Norfolk, men min mamma bor i County Durham,' sa David till NEWSAM.

'Hon äter inte ordentligt, har hörselnedsättning och har ingen tillgång till internet, så förra veckan bestämde jag mig för att beställa en Morrisons matlåda för att hjälpa henne få tillgång till förnödenheter. Webbplatsen sa att den skulle innehålla åtta färdiga måltider som skulle levereras via DPD för £ 30. Det lät perfekt, sa han.



Men vid ankomsten lämnades hans mamma chockad över att upptäcka en fullständig röra på hennes tröskel.

Lådan, som har introducerats för att hjälpa utsatta människor, kostar £ 30 online och kommer via DPD -leverans (Bild: Stoke Sentinel)



'Alla färdiga måltider hade exploderat och hon ringde mig med tårar', sa han.

Lådan, som hade kommit till Doreens dörr, innehöll fem färdigrätter som hade öppnat under transporten - ingen av dem var ätbara.

'Vid leveransen revs fem av de åtta måltiderna upp och allt var täckt av mat, inklusive insidan av lådan', sa han.

'Fel uppstår, så vi ringde snabbt Morrisons för att förklara vad som hade hänt.'

David sa att lådan innehöll en broschyr från Morrisons som innehöll ett kontaktnummer för alla som upplever problem med sin beställning. Han bestämde sig för att ringa dem för att be om en ersättare.

Men det var då sakerna tog en annan vändning.

Han beställde lådan Meal Maker - som ska innehålla åtta färdiga måltider (Bild: NEWSAMPix)

David sa att hans oroliga mamma ringde upp honom i tårar efter att ha sett förlossningen på hennes tröskel (Bild: Levereras)

'Kundtjänstrådgivaren var ganska aggressiv. Hon berättade att hon inte brydde sig & apos; om ordningen och att det & apos; inte hade något att göra med dem & apos ;. Vi blev helt chockade.

'Vi förklarade att alla bekräftelsemail och deras webbplats tydligt indikerade att vårt kontrakt var med Morrisons - men hon vägrade att hjälpa till. Vi blev tillsagda att gå online och fylla i ett formulär strax innan hon lade på oss.

nummer 511 betyder

Oroade sig för vem de skulle prata med, David och hans partner Hayley bestämde sig sedan för att twittra Morrsions - men de fick inget svar.

NEWSAM Money har sedan hittat dussintals liknande klagomål på nätet, med vissa kunder som uppger att deras beställningar inte har kommit, eller dykt upp. Kunder hävdar att de inte har kunnat kontakta stormarknadens jättes kundtjänst.

'Jag beställde köttätare & apos; matlåda och familjeköttlåda som ska levereras torsdagen den 9: e. Allt betalt för. Vi tar hand om min äldre mamma och har ett barn och ingen mat har dykt upp. Ingen kommunikation. Endast kontakt är e-post och syftar till att svara inom 5-7 arbetsdagar. Äcklig kundservice, 'skrev en användare på sociala medier.

En annan sa att hennes låda kom halvtömd.

Så småningom fyllde David, som är en vanlig Morrisons -shoppare, formuläret 'mitt matpaket skadades' online och har nu erbjudits en återbetalning på £ 30.

'De erbjöd oss ​​också en ersättare separat, men min mamma sa att hon inte vill gå igenom stressen igen. Det är så synd. Vi försökte göra något trevligt för henne, men det har gått helt tillbaka.

'Vi förstår att misstag händer, men deras inställning var helt orimlig.

”Min mamma bor ensam och är isolerad. Hon bor i ett område där bussar bara går två gånger i veckan. Nu, på grund av coronaviruset, är hon helt isolerad och sårbar. Hon förstår inte helt vad som händer med pandemin och är orolig.

'Vi ska alla stötta varandra - men Morrisons & apos; kundservice har varit förfärlig. Det har gjort allt värre. Nu vill hon inte längre att vi ska leverera mat och vi är oroliga.

NEWSAM Money överförde Davids oro till Morrisons som sedan dess har bett om ursäkt för besväret.

En talesperson för Morrisons sa till NEWSAM: 'Vi är verkligen ledsna för besväret i denna svåra tid och har varit i kontakt med kunden för att ordna en återbetalning.'

Se Även: